כבר לא צריך לחכות לחנוכה כדי לאכול סופגניות
רשת 'רולדין' מכריזה על חנות פופ חדשה בקניון עזריאלי בת"א בהשראת אלמנטים מעולם קישוטי הסופגניות. כן כן, סופגניות בקיץ, שמעתם נכון. החנות צפויה להיפתח רשמית ב-8 ביולי ותציע חווית בילוי ייחודית במתחם פטיסרי פעיל בו יוכלו המבקרים לצפות בשפים עמלים על הכנת הסופגניות לאורך כל שעות פעילות המקום.
בכל יום יוכנו בחנות מגוון סופגניות במילויים וציפויים מיוחדים הכוללים את הקלאסיקות המוכרות של רולדין לצד טעמים חדשים ומקוריים אותם יכין השף קונדיטור מדי יום.
נונונו מתרחבת
הדיינר המושחת והמצליח מבית השף גיא גמזו מתרחב אך נשאר בתל אביב. הלוקיישן הנבחר הוא קניון עזריאלי שיארח את מוצרי השף המיוחדים בדוכן פופ אפ שצפוי להיות במקום במהלך חודשי הקיץ. לרגל הפתיחה ולכבוד החיילים הרבים המשרתים בקריה ונמצאים במקום, הוכרז על מבצע מיוחד של 1+1 חינם לכל החיילים המשרתים במדים ויגיעו למקום בין השעות 11 בבוקר ל-10 בלילה.
הסניף ימוקם, כאמור, בקומה הראשונה של קניון עזריאלי תל אביב ויפעל לאורך חודשי הקיץ. במקום תוכלו למצוא את אותן מנות דגל מיוחדות שמאפיינות את הסניף המקורי ברחוב הרצל בעיר ובהן: לחמניית בקר מפורק עם חזה בקר מבושל ולחמניית פופקורן שרימפס בפנקו ומיונז. כמו כן יציעו במקום מנות חדשות בהן לחמניית אלפחורס.
לחמניית בקר מפורק של ה'נונונו' // צילום גל זהבי
חגיגת התוספות של מקדונלד'ס
רשת ההמבורגרים משיקה את סדרת Party – באקט ענק עם מגוון תוספות ומוצרי צ׳יקן אהובים, המוגש בצלחת עם רטבים בכמות שתספיק לכולם. בנוסף, תכיל הסדרה גם מוצר חדש - צ׳פס בטטה.
יום הולדת לנורמה ג'ין
בר ה"נורמה ג'ין" חוגג יומולדת 15 באירוע מלא רגש, נוסטלגיה אוכל וכמובן, אלכוהול. האירוע ייערך ביום שישי הקרוב מהשעה 13:00 בצהריים ועד שעות הלילה המאוחרות. המגיעים למקום יוכלו להנות מהופעות חיות, אלכוהול מוזל בשפע ולא מעט מנות נוסטלגיות שאפיינו את המקום בעבר, וחלקן נמכרות גם היום, בהן ההמבורגר המפורסם של המקום, צלע לבן ומיקס נקניקיות.
בירה טאיזו
כבר כמעט שנה שבמבשלת אלכסנדרים עובדים על בירה ייחודית בשיתוף פעולה עם השף יובל בן נריה (טאיזו, יא פאן ומיאזאקי) וכעת, לאחר שהסתיימו הניסויים והבדיקות- היא מוצעת למכירה. מהדורה מוגבלת של בירה שמביאה את טעמי המזרח הרחוק למזרח התיכון. הכירו את בירת 'טאיזו', הבירה הראשונה בארץ עם יוזו.
היוזו, למי שלא מכיר, הוא פרי הדר ייחודי שגדל ביפן למעלה מאלף שנה. היוזו, שנוצר מהכלאה בין מנדרינה חמוצה ואתרוג סיני, הפך לאחד מחומרי הגלם המזוהים ביותר עם המטבח היפני. טעמו של היוזו מורכב והוא ארומטי בהרבה מזה של לימון רגיל או של ליים.
מחיר – 33 שקלים, ניתן להזמין במסעדת טאיזו, YA PAN ומיאזאקי
בירת 'טאיזו' // צילום: MYSOCIAL
40 שנות פקין
מסעדת 'פקין' השוכנת בפאתי שכונת "צהלה" בתל אביב, חוגגת ארבעים שנים להיווסדה ולכבוד המאורע עמלו במקום על תפריט המסכם ארבעה עשורים של פעילות ובו מנות שליוו וכיכבו לאורך השנים. התפריט, שיוגש החל מה-3.7 למשך כחודש, מאפשר הצצה קטנה לשנה בה הומצאה כל מנה והסיפור שעומד מאחורי כל אחת, פותח בפני הסועדים הזדמנות להתרפק על העבר, לטעום מנות מיתולוגיות כמו עוף באננס (1978) ובקר בחצילים (1991) וגם ללמוד מעט על התפתחות המטבח האסייתי בישראל.
הארוחה השיכורה של מלון נחשולים
מלון חוף נחשולים מציע חווית אירוח קולינרית "בין ים והר", הכוללת שיתופי פעולה קולינריים עם בעלי עסקים באזור, יציע בימי פסטיבל היין "ארוחות שיכורות" של מנות המשלבות יין מובחר מיקבי האזור. בין המנות: חזה אווז בדבש חרדל ויין לבן מיקב דדה ; פסטה רומו במילוי פורטבלו מוקפץ בקרם קוקוס על דמיגלאס מעושן ויין אדום "מלבק ברברה" מיקב דדה מקומי;
פלפל מיני כבוש במילוי אנשובי ;סלמון על קרפצ'ו סלק; סביצ'ה טונה אדומה עטופה בדף סויה ושומשום; צלע טלה ביין וציפוי פיסטוק לצד חזה אווז בדבש חרדל, בליווי מחית בטטה תפו"א ותבשיל עדשים שחורות עם ירקות. מחיר למבוגר 150 ₪. מחיר לילד 95 ₪
ספיישל ה-4 ביולי בtwenty bar
יום העצמאות האמריקני, חוויה קולינרית כשלעצמה, יצא לדרך ביום חמישי הקרוב. לכבוד המאורע, הבר החברתי בשוק הכרמל, twenty bar, יצא עם מנת הספיישל "באן בורגר" - באן (בשלושה צבעים) עם קציצה מבשר טחון טרי מהשוק, חסה, בצל, עגבניה ורוטב איולי. המחיר מפתיע, סך הכל 19 שקלים.
רבי עקיבא 20 תל אביב, פתוח מ-11 בבוקר עד 2 בלילה
ארוחות בוקר חדשות
הקיץ בפתח ומקומות רבים מנצלים את חילופי העונות על מנת לרענן ולשדרג את תפריטיהם, בעיקר בתחומי הבראנץ' וארוחות הבוקר.
לירי לאונג׳, מסעדת הלאונג׳ החדשה ברשפון משיקה תפריט ארוחות בוקר חדש באווירה כפרית וייחודית. המסעדה, מקבוצת גוז' ודניאל, נפתחה לפני חודשים ספורים במבנה לשימור בלב המושב. תפריט ארוחות הבוקר החדש מוגש בימים ראשון עד שישי ומציע שפע של מנות פרי יצירתו של השף שניר אנג סלע.
בין היתר ניתן למצוא, מעבר לארוחת הבוקר הסטנדרטיות, ; טארט כרישה, מאפה מבצק פריך של כרישה, מנגולד, שמנת וגאודה, כריך מוצרלה די בופאלו, עגבנייה, בזיליקום, שום קונפי, בלסמי 10 שנים (48 שקלים), שקשוקות מיוחדות, ולצד כל אלו תפריט קוקטיילים וארוחות ילדים.
לירי לאונג'- הפרחים 12, מושב רשפון
מסעדת ״כרמא״ הירושלמית, בראסרי מקומי הממוקם בלב שכונת עין כרם, משיקה גם היא תפריט ארוחות בוקר חדש הכולל ארוחות בוקר משודרגות ומחוזקות במגוון פוקצ'ות שמכינים במקום, דוגמת פוקצ'ה עם עגבניות מגורדות וביצת עין.
ניתן למצוא במקום מגוון רחב של מנות בשלושה תפריטים מתחלפים: תפריט בוקר, תפריט עסקיות צהריים ותפריט ערב לצד תפריט יינות וקוקטיילים.
מסעדת ״כרמא״, עין כרם 74, ירושלים
מסעדת ״אברטו״ שבגדרה, שאותה מוביל השף אסף שטרן, מחדשת לקראת הקיץ את תפריט הבראנצ׳ של סוף השבוע. הסועד יוכל לבחור בין שלוש אפשרויות: הראשונה היא ארוחת בופה ללא ביצים במחיר 83 שקלים הכוללת מגוון לחמים טריים, גבינות, קישים וסלטים. השנייה, במחיר 89 שקלים, כוללת גם ביצים לבחירה והשלישית, המשודרגת ביותר במחיר של 105 שקלים, כוללת מנות מיוחדות דוגמת בנדיקט, שקשוקה ים תיכונית, קוראסון סביח או קרוק מדאם.
הבראנץ' מוגש בימים שישי בין השעות 9:00 – 13:00 וביום שבת בין השעות 09:00 – 12:00.
אברטו – ABERTO -שכביץ 5, גדרה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו