המשלוח היומי: המאמא מרמת אביב

"סוליקה" של השף אבי ביטון היא הפתרון המושלם עבור כל מי שנוהג לומר לעצמו מנטרות בסגנון "עדיף כמות על איכות", עם אוכל ברמה גבוהה ומחיר נגיש

סוליקה // אפיק גבאי // סוליקה

הכיף בלסקר ולבקר את כל מה שנמצא תחת קטגוריית "אוכל מוכן" או כל דבר אחר שקשור למסעדות פועלים ומעדניות, הוא שפחות תשומת לב ניתנת לכל המסביב. כשמזמינים קציצות דגים, קוסקוס ומפרום, לא מצפים לאותה נראות של מנה כמו שמזמינים מאיזו מסעדת שף או אפילו מסושיה. מותר לאוכל להגיע עם פגמים, מותר שקצת רוטב עגבניות ישפך לשקית, הכל טוב, לא לשם כך התכנסנו. מצד שני, הזמנו ארוחה מ"סוליקה", של השף אבי ביטון, שמה הולך לפניה ושמו הולך לפניו, אז הציפיות בהתאם.

לכל כתבות המשלוח היומי לחצו כאן

ולמה שלא יהיו בעצם? מדובר במעדנייה שנפתחה בשנת 2017 ברח' איינשטיין בתל אביב והפכה להצלחה של ממש עם סניף נוסף ברמת אביב, סניף שלישי בדרך ואתר הזמנות אונליין. תוסיפו מערך משלוחים נרחב, כולל wolt והיצע מגוון מאוד (מאוד מאוד) של אוכל, החל מסלטים תוצרת בית, גבינות, תבשילים, לביבות, והרי לכם הסיבה מדוע מדובר במקום מוצלח, שכנראה גם ימשיך להיות כזה. 

המשלוח שלנו התמקד במנות עיקריות, כאלה שאפשר לאכול יותר מפעם אחת, או להשאיר במקרר ולהמתין לארוחת שישי, אבל רגע לפני, צריך לדבר גם על הסלטים. התחלנו עם מסבחת חצילים שרופים וטחינה ולצדה מטבוחה. שני הסלטים, כאמור, הוכנו במקום, והטריות שלהם מאוד הורגשה בטעם. זה אולי נשמע לכם מובן מאליו אבל זה לא, כי בלא מעט מקומות שמתגאים ב"סלטים בהכנה במקום", אבל המקום הזה יכול להיות איזה מטבח הפצה או משהו אחר, אצל ביטון, בכל סניף במעדניה יש מטבח שבו מכינים את כל המנות, ושוב, זה מורגש.

מטבוחה // צילום: אפיק גבאי
מטבוחה // צילום: אפיק גבאי

לאחר מכן עברנו לקוסקוס ומרק הירקות הנלווה שהגיע אליו. הקוסקוס היה לא פחות ממעולה, הוא לא הזכיר לי את בית אמא כי לא אכלנו הרבה קוסקוס בבית, אבל הוא בהחלט הזכיר ואף התעלה על המון מסעדות "פועלים" שאכלתי בהן בחיי. המרק הנלווה היה מלא בירקות טריים וטעימים שלא "התקמטו" והיה מלוח במידה הנכונה. שילוב נהדר.

המפרום, למקרה שלא ידעתם, הוא האויב הקלאסי של המיקרוגל, בדיוק כמו ממולאים. מקרה קלאסי של קצוות רותחים ובפנים קפוא כמו גלידה שהרגע יצאה מהמקפיא. עשינו את הצעד הפחות עצלני והכנסנו את שתי חתיכות הענק של המפרום לתנור, זה לקח קצת יותר זמן אבל בהחלט עשה חסד גם איתנו וגם עם המפרום, שהרגיש כאילו הוכן לא מזמן, היה טעים ועם מינון נכון בין המרכיבים. 

שתי עיקריות נוספות שהתמודדנו עמן היו קציצות הדגים החריפות שהיו...חריפות. הקציצות כשלעצמן היו טעימות, אם אתם אוהבים חריף אז המנה הזו תהיה גן עדן עבורכם, אם לא, הוא רק יפריע ופספסתם אחלה קציצות.  

מפרום // צילום: אפיק גבאי
מפרום // צילום: אפיק גבאי

המנה האחרונה, שהיא גם הטעימה ביותר מכל המשלוח, היא מנת הצלי בקר ופטריות. לא יודעים להסביר מה גרם לנו כל כך להתאהב בה, כי על פניו מדובר במנה "רגילה". אבל השילוב שיצר ציר הבקר עם הפטריות, עשבי התיבול וקוביות הבקר המעולות גרם לנו להסתער על המנה כאילו אנחנו מתמודדי הישרדות במשימת "ספרינג". 

צלי בקר // צילום: אפיק גבאי
צלי בקר // צילום: אפיק גבאי

לשאלתכם, השינה של אחרי המשלוח הזה הייתה מעולה, מה שנותן את החותמת הסופית על זה שהמשלוח אכן היה מעולה, ובעיקר כזה שמשאיר טעם של עוד לגבי שאר המנות שלא טעמנו משם. מסתמן שנחזור ונזמין פעם נוספת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר