השם "פיטמאסטר" נשמע שגור בפי יותר ויותר חובבי בשר בשנה האחרונה, ובצדק. זה קורה בעיקר הודות למסעדת הבשר בפתח תקווה שמארחת מדי שבוע "משתה" בשרים, אך גם לא מעט בזכות "קאמאקורה", מסעדה יפנית-רמת גנית, שילוב מסקרן שמייצר סושי בשרי.
עוד בנושא:
ערב אצל המאסטר: משתה בשרים בפתח תקווה
סושי בשרי: היפנית החדשה שתעיף אתכם
דכדוך למנה הראשונה, תקווה לקינוח
לאור הרשמים ששני המקומות השאירו עלינו בעבר, כששמענו של"פיטמאסטר" נולדה אחות קטנה ותל אביבית בשיתוף פעולה עם מסעדת "ויקי כריסטינה", היה ברור שהגעה שלנו לשם היא עניין של זמן.
שמו של המקום החדש, שנפתח רק לפני כשבוע, הוא BBQ TLV, והוא מתהדר באופי אמריקני ומנות אמריקניות על טהרת הבשרים המעושנים, שעוברים עישון וצלייה בחום נמוך לזמן ממושך, שזה ניסוח ארוך ויפה ל"אוכל איכותי ולא צריך לחכות הרבה זמן מהרגע שמזמינים עד הרגע שמגישים". כל הדבר הזה קורה, נוצר ומתבשל בתוך מעשנת ענק במשקל של חצי טון שהונחתה באמצע המתחם.
למזלנו, מכת הלחות של הקיץ עוד לא התחילה כך שלא היו לנו כל ייסורים בלשבת בחוץ בשעות הערב, אבל המקום בהחלט יזדקק למאווררים תעשייתיים או מזגנים כלשהם לקראת המשך הקיץ. התיישבנו במקום וצוות המלצרים האדיב ניגש אלינו במהירות והראה בקיאות בכל סוגי הבשר והמנות, דבר לא מובן מאליו במסעדה שקיימת ימים בודדים.
התוכנית המקורית הייתה להצליח לטעום מכמה שיותר סוגי בשר, ובדיוק לשם כך הומצאה המנה "מנפלאות השנה" פלטת בשרים הכוללת נקניקיות, שורט ריבס, פולד ביף, בריסקט וספייריבס. לצד המנה הזו, הענקית בפני עצמה, הזמנו גם המבורגר עם שלושה סוגי חזות מעושנים עליו (בקר, טלה ואווז), ובלי שביקשנו, קיבלנו גם צלחת טלה נאה, שגמרה אותנו סופית מבחינת הכמות.
בגזרת התוספות גם כן לא קופחנו. היו שם צ'יפס בטטה ותפו"א שהיו טעימים להחריד, מעט מלוחים אבל קריספיים בטירוף, מק אנד צ'יז ולחם שום משודרג. לצדם היה אמור להיות גם תפוח אדמה בתנור, מה ש90 אחוז מהמסעדות אוהבות לכנות "תפוח אדמה מדורה", אבל הוא היה חסר.
הבשר, והרבה ממנו, הגיע מאוד מהר, בצלחת זוגית מפנקת ועם מידות עשייה מדויקות. חוץ ממה שהיה צריך להיות מבושל בול במידה, הכל הגיע רך ונמס בפה. בדיוק ככה מרגיש בשר ברמה גבוהה. בכלל, השילוב של מוזיקת הרקע, אווירת השקיעה ושולחנות פיקניק העגולים גרמה לנו לדמיין לשעה וחצי שאנחנו במקום נידח ליד טקסס ולא במתחם תל אביבי מושקע סמוך לים שהזנחה ונגיף מסתורי גרמו לו להפוך לריק ומוזר.
המקום פעיל בימים רביעי עד שבת בלבד, כרגע לפחות, בין השעות 19:00 ל-23:00
מתחם התחנה, תל אביב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו