חוסר הוודאות בקרב המסעדנים לקראת הסגר המתקרב, השני במספר, נמשך גם אתמול (שלישי). עיקר הזעם והבלבול מופנה לסוגיית האיסוף עצמי, שמכניסה ל"מאגר הנפגעות" לא מעט מסעדות שבזכות אותה אפשרות איסוף הצליחו לשרוד את הסגר הקודם.
בשעות הערב התכנסו חלק מהמסעדנים במסעדת "טאיזו" בתל אביב, ושברו צלחות כחלק ממחאת 'שוברים את הכלים' בתגובה ליחס כלפיהם. ״אנו כאן כדי להילחם על תעשיית המסעדנות ועל חיי העסקים", אמר תומר מור, מנכ"ל עמותת "מסעדנים חזקים ביחד. "שבירת הכלים מסמלת את המשבר הגדול שאנו חווים והלב שנשבר מהתנהלותה של הממשלה. נמשיך להילחם ולשבור את הכלים עד שממשלת ישראל תתעשת ותאפשר למסעדות להמשיך לעבוד".

בינתיים, אצל עסקי המזון הקטנים מנסים לחשוב על פתרונות אלטרנטיביים כדי לשרוד גם בסגר הקרוב, ובעיקר תוהים מה עוד הם צריכים לעשות כדי לשרוד. "מה ההבדל בין לאסוף אוכל ממסעדה לבין ללכת לסופר?", תהה גל אוקסנברג, בעלי "חומוס בנגל" במודיעין. "אני לא מבין, זה פשוט הזוי, אם הייתי מנהל את העסק שלי כמו שמנהלים את משבר המסעדנים החומוס כבר מזמן לא היה קיים. אני צריך להפוך את העולם כדי להמשיך ולהצליח לשרוד".
"אני מבין את הסיטואציה הבעייתית אבל אני לא יכול לבשר כל פעם מחדש לעובדים שלי שהם יוצאים לחל"ת ובמקביל הם רואים שמקומות אחרים, חשובים יותר או פחות, נשארים פתוחים".

"בסגר הקודם זרקתי סחורה באלפי שקלים, הוצאתי המון עובדים לחל"ת ותפעול המקום דרש הפיכה שלמה ומערך לוגיסטי חדש לגמרי", סיפר כפיר בויום, בעלי מסעדת "ג'יוקוסו" בחיפה. "בעודנו מנסים להתאושש, לגייס שוב את העובדים שכבר לא איתנו, לכסות את ההלוואה שלקחנו בעקבות הסגר הקודם אשר פגע בהכנסות המסעדה משמעותית, מגיעה הבשורה הנוכחית".
"אנחנו מצפים ומקווים לתמיכה מצד הלקוחות שלנו, מקווים שהעובדים שעוד נשארו באמת יישארו ובעיקר שנחזור לשגרה מלאה בהקדם. אנחנו לא מבינים את האיסור לבצע טייק אוואי, אנחנו מסעדה קטנה ולא מפעילים מערך משלוחים שבשגרה, כך שאנחנו צריכים או להקים מערך משלוחים בזמן קצר ולא הגיוני, או פשוט להיפגע".
"העיר התחתית בחיפה, האזור בו ממוקמת המסעדה, מזמין אליו קהל רב בעיקר בסופי שבוע וגם במהלך השבוע עצמו, האיסור על מכירת טייק אווי פוגע בנו ובלקוחותינו באופן ישיר. מסביב למסעדה עשרות משרדים עם עובדים רבים שרוצים להגיע ולקנות אוכל בצהרים ולא יוכלו לעשות זאת בגלל ההוראות שאוסרות על כך. אנחנו מדברים על מספר בודד של אנשים, שאולי יעמוד מחוץ למסעדה במרווחים וימתין מספר דקות עד לקבלת הטייק אווי. האם יש היגיון בדוכן פלאפל של 20 מ"ר אשר יכול להכיל אותה כמות סועדים כמו מסעדה של 300 מקומות ישיבה? משאיר לכם להחליט".