אלכס אלטר | ממלא מקום מנכ"ל בנייני האומה, ירושלים
"מגבלת ה־300 איש באולם מקשה עלינו, יש לנו מקום ל־3,000 אורחים"
מה שכרגע נתנו זה מתווה לתרבות שכולל עד 300 איש. סביר להניח שהכנסים יהיו במתכונת די דומה. כמקום שיכול לארח אלפי אנשים, אנחנו ערוכים לפתיחה ולעמידה בכללים של התו הירוק, אך לגבי כנסים יש מגבלה שמקשה עלינו.
לנו יש מקום עם 27 אולמות ועם האודיטוריום הכי גדול בארץ שמכיל 3,000 אנשים. המסגרת של 300 איש מצומצמת מדי עבורנו ולא מעבירה את רף הרווחיות להפעלה ולפתיחה של כנסים במתכונת אפילו קרובה למה שהיה בעבר.
אנחנו סבורים שהמתווה צריך להיות מחובר לגודל של המקום ולמספר האולמות. אי אפשר להשוות אותנו לאולם כנסים קטן שמארח כנס. המתווה צריך להיות יותר רוחבי והוא כאמור צריך להביא בחשבון את מספר האולמות ואת גודל המקום ובהתאם לקבוע את הכללים.
כנסים בינלאומיים כרגע רחוקים מאיתנו, כי מזמינים אותם חודשים מראש ואפילו שנים מראש. בהזמנות של כנסים מקומיים מדובר בשבועות וחודשים מראש. יש לנו הזמנות לשבועות הקרובים ואנחנו מקבלים טלפונים להזמנות. אנחנו ערוכים ומצפים לעדכון שיגיע בהנחה שהוא יאפשר לנו לקיים את הכנסים עם כמות יותר גדולה. אנחנו מוכנים עם בדיקות של התו הירוק ותעודות מחלים, סדרנים, מדי חום, ניקיון ושמירת מרחק בשולחנות. העובדים שלנו שמחים מאוד לחזור לפעילות סוף סוף, גם אם היא חלקית ולא מלאה.
אחרי תקופה של חוסר ודאות וציפייה, העובדים מתרגשים ורואים אור בקצה המנהרה.

תמר איילון ורועי עזר | "אנסטסיה", ת"א
"המצאנו את עצמנו מחדש אינסוף פעמים"
אנחנו מתרגשים לפתוח את מסעדת אנסטסיה מחדש.
אחרי כמעט שנה מלאה בטלטלות, אתגרים ולמידה שבה המצאנו את עצמנו מחדש פעמים אינספור, אנחנו יכולים להגיד שניצלנו את הזמן לדייק ולשדרג את עצמנו.
מערך המשלוחים החדש שלנו, המעדנייה שפיתחנו בשנתיים האחרונות ומוצרים חדשים ואיכותיים שמגיעים ומנגישים טבעונות גם מחוץ לגבולות תל אביב.
נפתח את המסעדה רק מיום שלישי השבוע, כי כרגע אנחנו משקיעים את המאמצים ביצירת חוויה נעימה ללקוחות החוזרים והחדשים בישיבה, ובבניית תפריט חדש.
בשנה האחרונה לשמחתנו, נושא הבריאות, הטבעונות והתזונה הנקייה תפס מקום משמעותי יותר אצל אזרחי ישראל וגם ברחבי העולם, בעקבות משבר הקורונה.

עומר זיידנר | מנכ"ל רשת "KFC"
"ממשיכים להתרחב בכל הארץ"
״עידן הקורונה יצר מציאות שונה והשפיע גם על רשת KFC העולמית ולראייה - הרשת החליטה במהלך תקופה זו להקפיא את הסלוגן "ללקק את האצבעות" שליווה אותנו 64 שנים. רשת המסעדות הבינלאומית KFC הושקה בישראל כחודש לפני פרוץ עידן הקורונה, אולם למרות שפעלה ברוב השנה רק באמצעות משלוחים וטייק אווי, לא הפסיקה להתרחב ולהביא את הטעם המקורי של העוף הטעים בעולם לרחבי ישראל ואף פתחה במהלך השנה ארבע מסעדות חדשות.
כמו כן, במהלך תקופה זו, עבדנו ללא הפסקה על פיתוח מסעדות עתידיות על מנת לעמוד בביקוש האדיר של הישראלים לטעם האהוב של kfc -בדיוק כמו בחו"ל. אנחנו שמחים לבשר שבקרוב ייפתח סניף חדש נוסף בבאר שבע, שישרת את תושבי הדרום. אנו שמחים לראות שאוהדי הרשת ממשיכים להתעניין בהתרחבות שלנו בישראל ולבקר אותנו בכל הזדמנות.
רשת KFC פועלת בהתאם להנחיות משרד הבריאות ומתרגשת לפתוח את כל סניפיה ביום ראשון הקרוב על פי מתווה תו ירוק בפנים וסגול בחוץ ולחזור לשגרה במהרה."

מני הרמן | גן האירועים "אלכסנדר", עמק חפר
"היומן שלנו כמעט מלא, אנחנו והזוגות מתרגשים מאוד"
כבר היום אנחנו חוזרים לפעילות עם חתונה. יש ביקוש אדיר מצד הזוגות שרוצים להתחתן, כי גם הזוגות מעדיפים להתחתן במקומות מסודרים שיכולים לאכוף את התו הירוק, והם לא רוצים מקום פיראטי כמו ג'ונגל. הביקוש הוא מצד זוגות שדחו את האירוע בעקבות הקורונה וגם מצד זוגות חדשים.
הזוגות האלה מתרגשים מאוד. הם מתחילים לראות את השגרה קורמת עור וגידים מתחילת השבוע הבא. נחזור לעשות את החתונות הכי שמחות, מיוחדות ומרגשות בישראל. נוכל לרקוד ברחבה סוף־סוף, עד כמה שזה נשמע אירוני ומוזר.
החשש של הזוגות הפעם מתפוגג מהסיבה הפשוטה שיש פתרון לקורונה. ברגע שאתם מחוסנים אין חובת בידוד, ואנשים יכולים לחגוג באולמות האירועים לפי תנאי התו הירוק. גם משרד הבריאות הפנים סוף־סוף שברגע שיחזירו את המקומות המוסדרים לפעילות תחת התו הירוק, כל הכלות והחתנים ישכנעו את המשפחות והאורחים שלהם להתחסן, וככה זה יעלה את שיעור המחוסנים.
נוסף על כך, למשרד הבריאות נפל האסימון שגם אם יש נותני שירות שמתלבטים אם הם רוצים להתחסן, ברגע שהם מבינים שרק ככה הם יכולים לעבוד - הם מתחסנים, וזה מבלי לכפות עליהם.
היומן שלנו כמעט מלא. אני, העובדים שלי והשפים מתרגשים לא פחות מהזוגות. אם לא היו חיסונים אני לא יודע אם הייתי פותח.
אנחנו אומרים: להתחסן ולהתחתן.

רוס מלקין | מסעדת "פומו" ו"בר איטליה"
"גייסנו עובדים חדשים והכשרנו את הוותיקים"
אנחנו במסעדת "פומו" שבת"א ו"בר איטליה" שבנתניה, התחלנו לגייס עובדים חדשים, ולהכשיר את הקיימים והחדשים בהתאם למתווה החדש.
השף שחר ברנע, עובד בימים אלו על מנות חדשות, משודרגות ומפתיעות, כדי להציג לסועדים שיגיעו תפריט משודרג והרבה יותר מזמין. אנחנו אמנם מתכוננים לפתיחה המחודשת, אך לא לגמרי בטוחים כיצד נבצע אותה ולפי אילו פרמטרים, כי טרם קיבלנו את ההוראות המדויקות.
כולנו תקווה שזה הסגר האחרון ושנוכל כבר בימים הקרובים לחזור לעבוד ולעשות את מה שאנחנו הכי אוהבים לעשות. אני קורא לכולם לצאת להתחסן, לתת כתף ולהיות חלק מהמאמץ המשותף להשבת הנורמליות לחיים. הצוות שלנו במסעדות מתגעגע ומחכה שוב לפגוש סועדים, לא רק כשהם באים לטייק אווי.

אדם שוקרון | המסעדה והפאב החברתי "זה", אשדוד
"זה הזמן של נבחרי הציבור לוותר על האגו ולשחרר את הרסן"
אחרי שנה שלמה של רכבת הרים, נראה שאנחנו שוב בדרך לחזרה לשגרה. מי יודע כמה זמן היא תימשך ובאיזו דרך. שירתי כלוחם בצבא, אבל שום דבר לא הכין אותי לחזית מהסוג הזה.
כבר בתחילת המשבר הבנתי שעלי לקחת את עצמי בידיים ולעשות הכל, כדי לדאוג למשפחה שלי. זה הוציא ממני מאמץ שעשר שנות הפעילות שלי בעולם המסעדנות לא הוציאו.
לא אשקר. עכשיו יש בי תקווה שאיכשהו המשבר הזה ייגמר בקרוב. נראה שהחיסונים יכולים לסיים את זה. עכשיו נשאר לנבחרי הציבור בכל המגזרים להתעשת ולוותר על האגו, לשחרר את הרסן ולהביא לשינוי בעם - שינוי אמיתי שיוביל לחיבור שורשי. חיבור שיזניק אותנו כחברה קדימה, שיאפשר לעסקים שלנו לצמוח ולשכוח את השנה הארורה הזו ויאפשר לנו נחת ועבודה.
יש ביקורת אינסופית על איך דברים מתנהלים, אבל בינתיים האחריות שלנו היא לדאוג לעצמנו. צאו תתחסנו, תנו הזדמנות ותקווה לשינוי וסיום המגיפה והסגרים האלו. בתקווה שניפגש כולנו בקרוב בלי מסיכות.
