לא ככה, הפוך! תה עם חלב // צילום: גטי אימג'ס // לא ככה, הפוך! תה עם חלב

עד עכשיו שתיתם תה לא נכון

מסתבר שאפילו במשקה בסיסי כמו תה עם חלב אפשר לשגות בסדר הפעולות • מחקר שפורסם בבריטניה מסביר איך עושים זאת נכון

שותים תה עם חלב? יש סיכוי גדול שאתם עושים זאת בצורה לא נכונה.

השלב הראשון והמפתיע בהכנת תה עם חלב, כך קבעו חוקרים בריטיים מאוניברסיטת לידס בהובלת פרופסור אלן מקי, שבדקו לעומק את תהליכי הכנת כוס התה, הוא למזוג את החלב על שקית התה עצמה, ורק אחרי כן לערות את המים הרותחים.

המים, כך נבדק ונמצא, מכילים כמות גבוהה של מינרלים, שמשפיעים על הדרך שבה נוצרות תרכובות הטעם, והוספת מעט חלב לפני כן יכולה לגרום לטעם להשתבח. החלבון בחלב מגן על טעמו של המשקה החם, שכtמור יכול להשתנות אם שופכים על שקית התה מים רותחים לפני כן.

לדברי המומחים, הטאנינים - פוליפנולים שנמצאים בין השאר גם בעלי התה, עלולים להתקשות לפני שיספיקו להעניק לתה את טעמו המוכר והאהוב. "אם מוסיפים חלב בהתחלה", מסביר פרופסור מקי, "החלבונים נקשרים לטאנינים ולמינרלים נוספים ומונעים מהם להתקשות, וכך מעניקים לתה טעם טוב בהרבה".

גם ד"ר סטייפלי מאוניברסיטת לופבורו מחזיק בדעה דומה. לטענתו, מזיגת מים כפעולה ראשונה גורמת לחימום לא אחיד של החלב שנמזג אחריו, מה שיכול ליצור "קרום" מעל המשקה. 

ולמרות טיעונים אלה, אפילו במולדת התה עם החלב עצמו - בריטניה, 79 אחוזים מהתושבים ציינו בסקר שערכו האוניברסיטאות כי הם מוזגים קודם את המים החמים ורק אחר כך את התה. אנחנו רק שאלה: מה לגבי קפה?

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...