מהלך אמיץ. מיקי מיראל // צילום: דרור עינב

"אם בגיאורגיה יראו מה עשיתי - יקנסו אותי"

מיקי מיראל, המוכר יותר כבעלי מסעדת "טש וטשה", מכניס אוכל גיאורגי לפיתה • זה לא מובן מאליו אבל הוא לגמרי גאה: "לא רציתי ליצור אוכל פלצני"

מסיבה לא ברורה, האוכל הגיאורגי אף פעם לא הפך לשם דבר במטבח הישראלי. כן, יש בו מאכלים אהובים ומוכרים כמו חצ'אפורי וחינקאלי, אבל אף פעם לא באמת נכנסו למיינסטרים בארץ, לא מספיק לפחות, ובאמת חבל כי בסופו של דבר, אלו אנחנו שמפסידים.

לאט לאט נראה שהעוול הזה בדרך לתיקון, מי שבכל זאת הצליח לצאת מגבולות ההצלחה של העדה ופרץ אותן בגדול, הוא מיקי מיראל, שמוכר בעיקר כבעלים של המסעדה "טש וטשה". עכשיו הוא מנסה להעלות את הרמה עם טוויסט מעניין - אוכל גיאורגי שמוגש בפיתה.

"אם היו שומעים בגיאורגיה ששמתי את האוכל שלהם בפיתה, היו קונסים אותי", סיפר לנו מיראל כשצחוק גדול על פניו, בזמן שסיפר על "פיטשטש", הדוכן החדש שפתח לאחרונה במתחם התחנה בתל אביב, כחלק מקונספט שלם שיכלול גם בית קפה וגלידרייה, מסעדה שאמנים יוכלו להופיע בה וגם בר שיכול לשמש גם כמקום לאירועים.

כן, זה טעים כמו שזה נראה. פיטשטש // צילום: דרור עינב
כן, זה טעים כמו שזה נראה. פיטשטש // צילום: דרור עינב

"עשיתי את השילוב הזה כי אני רוצה להנגיש את האוכל הגיאורגי לקהל הישראלי", הוסיף. "לא רציתי ליצור אוכל פלצני, אלא משהו פשוט עם חומרי גלם טובים, כך שכל אחד יוכל להתפנק ולאכול את המנות הטעימות האלה".

כשאוכלים את המנות שבמקום, מבינים שמיראל התכוון למה שהוא אומר - אלה באמת מנות די פשוטות, אבל הבסיס שלהן, כלומר חומרי הגלם, כל כך מוצלח, שהמנות המצוינות האלה נותנות את התחושה שמדובר ביותר מעוד דוכן מזון טיפוסי.

האמת היא שלא חסרות מנות מוצלחות ב"פיטשטש". החינקאלי בפיתה (בשר עגל טחון בתיבול פיקנטי) שמגיע עם מיונז לא רע בכלל, אבל דווקא החינקאלי עם הטחינה שמיוצרת בעבודת יד הוא המשובח מביניהם, מכיוון שהטחינה מעשירה את טעמי הבשר המשובח.

הטבעונים לא מקופחים ומקבלים יופי של סביח // צילום: דרור עינב
הטבעונים לא מקופחים ומקבלים יופי של סביח // צילום: דרור עינב

החצ'פורי, מנה די בסיסית במטבח הגיאורגי, מגיע בשתי גרסאות: אחת קלאסית ושנייה עם ביצה וגבינה מעל פיתה - דבר שגורם לה להיראות כמו הגרסה הגיאורגית לניגוב חומוס. זו בהחלט מנה שאי אפשר לטעות איתה או לגביה.

אם אתם מחפשים מנות שמצד אחד פחות מסורתיות אך מלאות בטעמים מטורפים, לכו על האסאדו בפיתה. בין אם תשימו על הבשר את הסלט הטורקי המפתיע או את רוטב השזיפים שמוסיף מתקתקות מפתיעה, תקבלו מנה שכוללת בשר שידעו איך לעבוד איתו שהוכנס לתוך פיתה טעימה עם רטבים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.

בשורה התחתונה, אפשר להגיד שההחלטה של מיראל לפתוח דוכן חדש במתחם שעדיין נמצא בשיפוצים השתלמה, שכן מכל המנות שטעמנו היו מוצלחות מאוד. "פיטשטש" הוא לא סתם דוכן, אבל הוא גם ממש לא מקום שמתאמץ להיות משהו שהוא לא - כמו האוכל הטעים שבו, מדובר במקום צנוע שיודע להגיש לקהל הרעב מנות עשויות היטב שעושות חשק לנגוס בהן שוב אחרי כל ביס. 

פיטשטש - פיתה שמחה

מתחם התחנה, תל אביב יפו

שעות פתיחה: שני עד שבת - 12:00 -22:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...