המשלוח היומי: שוק רווי קלוריות

יש המון מה לאכול בשוק הכרמל, ובקצב התחלופה הנוכחי יתכן שאם תדחו ביקור שם, תפספסו מקומות נפלאים • הפעם על הפרק, "ללה", "דיאלנה" והמון בצק

דיאלנה בשוק הכרמל // צילום: נעם פרסמן // דיאלנה בשוק הכרמל

שוק הכרמל בתל אביב הוא הכי לא שוק בישראל. אם כבר, אנשים רבים בשוֹק, הלם, מהמחירים הגבוהים, מכל אותן "מלכודות תיירים" מפתות, ומכמות תשמישי הקדושה וגבינות הגורמה שהם המאפיין האמיתי של השוק הזה. ירקות? כן, יש גם. אבל עזבו את זה, תטעמו חתיכת לחם כוסמין, היום במבצע, רק 20 שקל.

כמתבקש מהאמור לעיל, בין חולצות עם הדפס צה"ל לתמונות של רבנים, צצו להן מסעדות מיניאטוריות ומזללות בוטיק, שמגישות לכם דברים בפיתה, מטוגנים ומאפים, אבל וואו, כל מנה דליקטס. חלקן התקדמו אפילו עוד צעד אל עבר אניני הטעם והרחק יותר מהשוק הקלאסי עם שירות משלוחים, מהכרמל לבתים. וכאן אנחנו נכנסו לתמונה, עם כריכים מוצלחים ומאפים מעלפים.



המסעדנית והשפית לילי בן שלום פתחה בלב שוק הכרמל את "ללה", בית מאפה גיאורגי. מי שמכיר את המאפים הגיאורגיים יודע שלא מדובר בסתם בורקסים אלא בעולם ומלואו. הרעיון נשען על ניצול השוק כעורק ראשי לחומרי הגלם של המאפים, ככה שלציפיות ממאפים פריכים מצטרפת ציפייה לטריות מקסימלית. לא נכביר במילים ונאמר שהחמארה הגאורגית של בן שלום אכן עומדת בכל הציפיות ויכולה לסתום לכם רעב קטן על הדרך בשוק או להביא ארוחה קריספית וכיפית אליכם הביתה.

מאפים משביעים שלא תצליחו להפסיק לאכול - ללה // צילום: דוד ששון
מאפים משביעים שלא תצליחו להפסיק לאכול - ללה // צילום: דוד ששון

 

אנחנו ניצלנו רעב גדול והזמנו בערך את כל התפריט של ללה הביתה. בין המנות המצוינות שמציע התפריט: אצ'רולי עם חלמון וביצה - בצק חלב שמרים ממולא בגבינות ומעט יוגורט אליו מתווספים חמאה וחלמון ביצה רגעים לפני תום האפייה; חצ'פורי בטכניקת קיפולים מיוחדים במילוי גבינות גרוזיניות או בגרסה הטבעונית של תרד ובצל; סלט סולגוני - ירוקים עם ריבת אגוזים, תפוחי עץ וגבינת סלוגוני ופטריג'אני - שכבות חציל ממולאות בתערובת אגוזים, עשבי תיבול ורימונים. כדי להשלים את החוויה, הוספנו גם נקחטרי - משקה אגסים גיאורגי תוסס.

כל המאפים של ללה חוסלו תוך דקות. המאפים מפוצצים בתוכן, חגיגה אמיתית לאוהבי הגבינות. האצ'רולי טעים באופן בלתי רגיל, וגם גדול ומשביע מאוד (לא שזה מנע מאיתנו להמשיך בארוחה). את הסלט פחות הבנו, השילוב של ירק עם מתוק ומלוח לא ממש הסתדר לנו, והרגיש כמו קבוצת מרכיבים שאין לה הרבה במשותף, אבל כנראה זה עניין של טעם. הגזוז הגיאורגי אמנם לא זול (24 שקלים לחצי ליטר), אבל הטעם כל כך מפתיע לטובה, עד שבכלל לא מובן איך חברת משקאות גדולה לא עלתה על הפטנט מזמן.

חגיגה גאורגית בשוק הכרמל - ללה // צילום: דוד ששון
חגיגה גאורגית בשוק הכרמל - ללה // צילום: דוד ששון

אם גבינות ומאפים זה לא הקטע שלכם, אתם חייבים לנסות את דיאלנה, בית אוכל חדש בשוק הכרמל של השף רונן דברת בלוך, יבוא אישי של המסעדה משוק מחנה יהודה הירושלמי. 

מאיפה להתחיל? מלחם הפרנה שנאפה במקום, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, מהבשרים החתוכים דק דק ונמסים על הלשון או מהרטבים המדויקים שמאפיינים כל מנה ומנה? לא משנה מאיפה תתחילו ואיזה ביס תיקחו מאיזה כריך שתבחרו, מצופה לכם חוויה מענגת, לא פחות.

גם התפריט של דיאלנה לא מתפזר, אלא מתמקד בכמה מנות שמקבלות את מלוא תשומת הלב והנשמה. אנחנו ניסינו את כריך העוף המושלם, שמגיע עם כרישה, שום ירוק ופלפל חריף, את האסאדו שבושל בציר בקר ואת כריך נתחי הלחי עגל שפגשו אף הם ציר בקר, גרגירי חומוס וארטישוק.

דיאלנה בשוק הכרמל // צילום: נעם פרסמן
דיאלנה בשוק הכרמל // צילום: נעם פרסמן

אז נכון שהפרנה הוא גולת הכותרת, אבל הציון הסופי משוקלל מכל המרכיבים ובכל אחת מהאופציות שניסינו הציון הוא מאה עגול. זה רק עניין של זמן עד שנעשה הזמנה נוספת, כדי לנסות גם את כריך הלוקוס שמגיע עם כוסברה, אריסה ושום, ואת שקדי העגל שמובטחים "להזכיר לסבתא נשכחות". אנחנו לא בטוחים למה בדיוק הכוונה עם הסבתא, אבל אנחנו לגמרי בטוחים שננסה את זה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר