רדיו גליל ים. צילום: אמיר מנחם

הגיע הזמן: סוף סוף יש מקום בילוי עם אוכל טוב בהרצליה

"רדיו גליל ים" לא ממציאה מחדש את הגלגל, אבל מבצעת היטב משהו שנחוץ מאוד בסביבה שלה • וגם מגישה יופי של קוקטיילים

[object Object]

תופעת הנדידה הגסטרונומית הגדולה מחוץ לתל אביב הפכה בשנים האחרונות מטפטוף ביישני לזרם אדיר של מסעדות וברים שבוחרים לפתוח את שעריהם דווקא בערי המעטפת של גוש דן ואף רחוק מכך ולהציע הרפתקאות קולינריות או חוויות אלכוהוליות ללא הפקקים וחיפוש החנייה שכרוכים בביקור בבירה הכלכלית של ישראל.

כוכבת חדשה של הנדידה הזו היא מסעדת "רדיו גליל ים" בפארק גליל ים בהרצליה. יש לה את כל היתרונות של מסעדות מסוגה זו, חנייה גדולה צמודה ונגישה, מיקום אידיאלי בסמוך לכביש הכניסה להרצליה, שטח גדול ונוף לפארק פתוח וירוק (שגדול יותר מכמה שכונות במרכזה הצפוף של תל אביב). מקימי המסעדה, אילן אלקבץ, זיו שעיה ואלכס רדיאנוב, שמגיעים מעולם ההסעדה וחיי הלילה של תל אביב, בחרו לתת למקום אופי של "מרכז תרבות", עם עמדת די ג'יי, עיצוב שקורץ לגדולי המוזיקה העברית ו-וייב של מקום שדברים קורים בו.

עיצוב שקורץ למוזיקליות, רדיו גליל ים בהרצליה,

מדובר בהרבה פוזה להפיל על מסעדה בלבו של פארק עצום באזור פרברי שעיקר אוכלוסייתו היא משפחות, אבל רדיו גליל ים מבקשת לעשות את מה שהיא עושה בגדול, ושולחת זרועות לכל מני סוגים של בילוי. במקום תושק בקרוב "דלת 1", סוג של קיוסק שיגיש קפה, כריכים, קינוחים יצירתיים וגלידה, שצפוי לשרת את באי הפארק.

תפריט בראנצ' ברדיו גליל ים, צילום: אמיר מנחם

במסעדה עצמה מציעים במשך כל ימות השבוע בין השעות 08:00 ל-16:00 תפריט בראנצ' גדול ומושקע עם מנות של ארוחת בוקר ומנות שמתאימות יותר לצהריים כמו "סטייק אנד אגז" שמוגשות החל מהשעה 12:00, לצד מתוקים לבוקר מושחת.

אנחנו החלטנו לבקר ברדיו גליל ים דווקא בערב, ולבדוק האם האווירה המבטיחה שמציעים במקום אכן מצליחה להתרומם. על אף הערב הקריר, מקומות הישיבה מחוץ למסעדה היו מלאים עד אפס מקום וסועדים ספונטניים ניהלו בחוץ משא ומתן עם המארחת על אפשרות של הושבה, באופן שרמז לנו שהמקום החדש עורר לא רק את הסקרנות שלנו.

עמדת תקלוט ואווירה של מקום בילוי, רדיו גליל ים, צילום: אמיר מנחם

גם החלל המרכזי של המסעדה היה מלא להתפקע, בעיקר זוגות צעירים או הורים לילדים שהצליחו למצוא בייביסיטר והאווירה הייתה של מקום בילוי, הרבה יותר משל ביסטרו פרברי. דיוקנאות פשוטים של זוהר ארגוב ואריק איינשטיין על הקירות, לצד עמדת תקלוט מדגישים את הנקודה עוד יותר, לא יצאנו לארוחת ערב פשוטה אלא לבילוי.

אם כבר בילוי, אז החלטנו להזמין קוקטיילים מתפריט המשקאות המושקע. עוד בטרם נגיע לסקירת הארוחה חשוב לציין, הקוקטיילים היו החלק המוצלח ביותר בערב ברדיו גליל ים והם היו באמת מעולים. שתינו מילאנו-טורינו (58 שקלים), ביטר פוזטי קקאו עם קוקי דה טורינו, שהיה מריר, שוקולדי ומדויק, חף מכל ניסיון להתחנף לחיך הישראלי שמתעקש לשתות קוקטיילים מתוקים מדי. גם הרדיו סוואר (58 שקלים), ערבוב של פיסקו, ג'יפארד פסיפלורה וג'יפארד וניל היה מדויק ואיכותי. ויתרנו על מבחר היינות יחד עם הארוחה והזמנו עוד קוקטייל מהתפריט, פירסט סנס (58 שקלים) על בסיס ברבן, שגם שיחק בטעמים מרירים ומתקתקים ועשה זאת היטב.

אווירת בילוי אפלולית ומגניבה, רדיו גליל ים, צילום: אמיר מנחם

תפריט האוכל ברדיו גליל ים מחולק למנות התחלה, או מנות בר שיכולות להתאים לצד האלכוהול בערב של שתייה ולמנות עיקריות. התחלנו את הארוחה עם מנה של טרטר דג (74 שקלים) שמגיע על רוטב כוסברה ושקדים, עם בצלי שאלוט ותפוחים ירוקים. זו הייתה התחלה עדינה ונחמדה לארוחה ועבור חובבת הדגים שאיתי היא סיפקה היטב את הצורך בדג נא.

המנה השנייה שהזמנו ממחלקת הראשונות הייתה תענוג אמיתי, במיוחד לכל מי שחובב חלקי פנים. מעורב הרצלייני (68 שקלים), מנה טעימה ומנחמת של חלקי פנים (כבדים, לבבות וחתיכות פרגית) עם שומן אווז שמוסיף נופך מושחת למנה הפשוטה המוגשת על לחוח, ככל הנראה בהומאז' לקהילה התיימנית של הרצליה. קצת קשה להגיד עד כמה אותנטית ה"הרצילאניות" של המנה, אבל ביצוע מצוין של רעיון טוב וראויה לשבח.

על הבר של רדיו גליל ים, צילום: אמיר מנחם

למנה עיקרית הזמנו רביולי ארטישוק וגבינת עיזים (86 שקלים). הכיסונים עצמם היו מצוינים, במידת העשייה הנכונה ובכמות נדיבה בהחלט, אך המילוי היה קצת אנמי מהמצופה, למי שמחבב טעם עז של גבינת עיזים. רוטב החמאה והיין הלבן היה מצוין.

הזמנו גם את הקבב של שעיה (88 שקלים), מנה של כמה קבבונים מבשר טלה שמגיעים לצד אריסה, טחינה וסלט ירוק. מדובר במנה מאוזנת היטב, מתובלת היטב עם חיבור נכון של שומן ובשר, מה שהותיר את הקציצות עסיסיות עם מרקם נעים. מדובר במנה גדולה מספיק לסועד אחד אך לא כזו שיוצרת עומס וקשה לסיימה.  

לקינוח התפנקנו בטבעת יוזו (52 שקלים), קרם יוזו עדין טעמים שמונח על תחתית של עוגיית סבלה נימוחה. מדובר בקינוח מרענן ונחמד שהמתיק את הטיפות האחרונות של הקוקטייל והיווה סיום ראוי לערב.

כשיצאנו מהמסעדה בשעת ערב מאוחרת המקום היה עדיין מלא במבלים. אם לשפוט לפי הביקור שלנו, נראה שההימור של הבעלים אכן השתלם והמקום עונה על צורך אמיתי וקיים באזור, למתחם שמספק לא רק מזון אלא גם אווירה של בילוי. במובן הזה, רדיו גליל ים לא ממציאה מחדש את הגלגל ולא מביאה איזו שהיא בשורת ענק, אלא מבצעת היטב משהו שנחוץ מאוד בסביבה שלה.

רדיו גליל ים
הרב עובדיה יוסף 12, פארק גליל ים הרצליה
ראשון-שבת, 8:00-00:00 ( חמישי עד 1:00)
 09-8827855

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...