מצאנו את הספוט המושלם לחובבי דגים ואלכוהול

"טיפסי טונה" החדשה מגדירה את עצמה כ"בר ים" ומגישה מגוון מנות מהים לצד קוקטיילים מעולים באווירה תל אביבית משוחררת

מנות ב"טיפסי טונה" בתל אביב. צילום: אנטולי מיכאלו

המקטע של רחוב נחלת בנימין, בין רחוב גרוזנברג ושדרות רוטשילד, הפך בשנים האחרונות לאחת הנקודות החמות ביותר בעיר. מאז הפכה הרצועה למדרחוב בשעות הערב, המוני מבלים גודשים את הרחוב ואת שלל הפנינים הקולינריות שהוא מציע, עם זרם עוברים ושבים שלא היה מבייש רחוב של ברים ומסעדות באחת הערים הגדולות של המזרח הרחוק.

"אני עוד זוכרת שהיו פה חנויות שטיחים, עכשיו זה נראה כמו הקוואסן בתאילנד", אומרת אמא שלי, המתגוררת יותר מעשור בצרפת והצטרפה אלי לביקור של ערב ב"טיפסי טונה", המקום עם השם הכי חמוד בתל אביב.

משמעות של השם באנגלית הוא "טונה שיכורה קלות", או "טונה מבושמת", מתמצת יפה את הקונספט של "בר ים" שביקשו הבעלים להדביק על המקום הקטן, שמגיש מנות רבות מהים לצד שפע של אלכוהול. הרעיון מתכתב יפה עם התופעה הכל כך תל אביבית של מסעדות שהן גם מקומות בילוי ומבקשות לבטל את הצורך להפריד בין ארוחה טובה במסעדה ללילה של בילוי בבר.

סלט עגבניות בטיפסי טונה בתל אביב, צילום: אנטולי מיכאלו

הקונספט מובן ומוכר היטב, אך כמו תמיד, מה שחשוב הוא הביצוע. טיפסי טונה מציעה תפריט לא מאוד גדול, שקשה ללכת בו לאיבוד, שכולל ארבע מנות פתיחה לצד עשר מנות שנעות בין ביניים לעיקריות.

בחרנו לפתוח את הערב שתי מנות פתיחה. הראשונה שבהן, אנשובי מטוגן בבלילה של סולת, עם איולי אריסה ולימון (32 שקלים) . מדובר במנה קלאסית, לצד אלכוהול, של דגיגונים מטוגנים עם רוטב עז טעמים והביצוע של "טיפסי טונה" היה ללא רבב. הדגיגונים היו טריים ונימוחים ובלילת הסולת נתנה קראנצ'יות משגעת.

המנה הנוספת, קולרבי בגריל פחמים (29 שקלים) עם גבינת טולום ודואה (תערובת תבלינים מצרית) הייתה מנה טעימה, אך מעט סתמית, ללא מקדם התענוג שסיפקו האנשובי המטוגנים. יחד עם המנות הראשונות בחרנו לשתות יין אדום ישראלי נהדר של יקב בר מאור (52 שקלים לכוס).

מנה בטיפסי טונה, צילום: אנטולי מיכאלו

המשכנו לאגף מנות הביניים והעיקריות והתחלנו עם מנה קלילה יחסית של חסה על גריל פחמים (60 שקלים) מנה שנעשתה מאוד פופולרית במסעדות רבות בתל אביב, וכשהיא עשויה לא נכון מתקבלת צלחת מאכזבת של סמרטוטים ומפוחמים. אך מנת החסה של טיפסי טונה לא אכזבה, היא הייתה הומאז' חינני לסלט קיסר, עם נתחי חזה אווז ואיולי חזרת ונראה כי הקפידו היטב בהכנתה, משום שהחסה שמרה על מרקמה הפריך כשהיא סופגת את הטעם המעט מעושן של הגריל.

בנוסף לחסה הזמנו גם מנה של קרפצ'יו דג ים (72 שקלים), של אינטיאס, במקרה הזה, שהגיע עם רוטב משכר של טפנד, תפוז דם וג'ינג'ר. הדג היה טרי וניכר כי טופל היטב והמנה הייתה מוצלחת.

החלטנו להזמין קוקטיילים, וזו הייתה הנקודה בה הארוחה בטיפסי טונה החלה באמת לנסוק מהנחמד אל המצוין. הזמנו את "פורט רוטרדם" (56 שקלים), המשלב וויסקי שיפון אמריקני עם חמאת קשיו, יין פורטו וקינמון, משקה מושלם לחורף, עם טעמים חמים, חמאתיים ומנחמים. לגמנו גם את ה"סלריקי" (54 שקלים), ערבוב קליל ומתוחכם של ג'ין, סלרי, מיץ ליים וסודה.  שני המשקאות היו מצוינים.

מנות וקוקטיילים בטיפסי טונה, צילום: אנטולי מיכאלו

מנה מעולה נוספת שהגיעה לשולחן הייתה ספגטיני בחמאת סויה (65 שקלים) שהגיעה עם חצילים ובזיליקום אך מה שבאמת הקפיץ את המנה היה הרוטב החום, מתוק חריף, דביק וחמאתי בו הגיעו האיטריות, שהפך מנה פשוטה של פסטה לתענוג צרוף.

וכאן המלצה חשובה לסועדים בטיפסי טונה - דאגו להזמין את מנת הבייגל הירושלמי על מנת שיהיה לכם עם מה לנגב את הרטבים, שהם אחת הנקודות החזקות של המטבח.

דגמנו מנה עיקרית אחת אחרונה של קובה משוויאה (85 שקלים), כופתה מטוגנת מהמטבח הסורי שמוגשת במילוי שקדי עגל ושייטל, עם רוטב נהדר של יוגורט וראב רימונים.

תחנה שווה לדרינק ונשנוש, צילום: אנטולי מיכאלו

יש לא מעט מקומות בתל אביב שמגישים אוכל מצוין לצד משקאות אלכוהוליים באווירה שמחה של בילוי. טיפסי טונה החדשה מצטרפת למקומות הללו ומביאה איתה רוח אנרגטית של הקפדה על הפרטים הקטנים ומצוינות, אם תתמיד ותשמור על הרמה, היא תצטרף בקלות לרשימת התחנות השוות ביותר לדרינק ונשנוש בעיר הגדולה.

טיפסי טונה, נחלת בנימין 59 תל אביב
ראשון - שבת: 18:00-00:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר