שכחו מכל מה שידעתם: 9 המקומות הכי טעימים באילת

חשבתם שאתם מכירים את כל המסעדות באילת? • קבלו את רשימת המקומות שאתם צריכים לשמור לביקור הבא שלכם בעיר הדרומית

שווארמה אבשי באילת. צילום: הילה דודאל

לרוב אנחנו מגיעים לאילת כדי "להימלט מן האספלט ומן הערים המקומטות אל הלגונות השקטות" כפי שגורס השיר המפורסם של ליאור ייני, לאו דווקא בשביל הקולינריה, אבל בשנים האחרונות עברה העיר התפתחות משמעותית בהקשר הזה. היום, מלבד מסעדות אילתיות פשוטות ומלונות הכל כלול, אפשר למצוא בה גם בתי קפה עם הרבה אופי, ברי יין מיוחדים ומטבחי שף.

בדרך שעוברת בין מוסדות קולינריים למטבחים עדכניים ובין חופי רחצה להרים מדבריים, גילינו שמה שמגדיר את המטבח האילתי לא נמצא בצלחות, אלא באנשים החמים שעומדים מאחוריהן ובחרו לשים את הלב על השולחן. הנה כמה מהמקומות הללו:

אינדיגו, צילום: הילה דודאל

אינדיגו

לשם מה מגיעים לאילת אם לא כדי ליהנות מחופי הים האינטימיים שלה? אינדיגו הוא מקום שמשלב את החוויה הזאת לצד קולינריה טובה. את המקום הקים איש העסקים ועורך הדין, גלעד לשם - אילתי מלידה. המסעדה, ששוכנת למרגלות חוף הבנוי בצורת טרסות, היא חלק מריזורט רחב שעתיד לכלול גם חנות לדברי מזון ועוד אחת להשכרת ציוד ספורט ימי.

מאחורי מטבח המסעדה עומד השף רומן פלדמן גינסבורג, בוגר בית הספר לקולינריה "בישולים". הוא יצר תפריט רחב בסגנון ים תיכוני שמציע מנות בראנץ' איכותיות בשעות היום ומשתנה למעין ביסטרו לקראת הערב. בבוהוריים תמצאו כאן מנות שנעשות במקום מחומרי גלם טריים כמו אגז בנדיקט עם לחם בריוש קלוי עם גרלבקס סלמון (55 שקלים) או קרואסון שחיתות (52 שקלים). תפריט הערב מציע מנות כמו חציל בבישול איטי עם פרמזן ואספרסו שרי צהוב (42 שקלים), סביצ'ה דייגים (55 שקלים) פילה דניס (68 שקלים) או פרוסות אנטריקוט צלוי על ניוקי תפוחי אדמה ועגבניות (92 שקלים).

אינדיגו
ראשון עד שבת: 09:00-23:00
08-6150150
דרך מצרים, סמטת טורקיז 15, (רצועת חוף אלמוג), אילת 

תאי סטורי, צילום: באדיבות zap rest

תאי סטורי

כבר בכניסה למסעדת תאי סטורי אפשר להבין מעט על מהות המקום. מוצב בה טוקטוק, כלי הרכב המפורסם מתאילנד, שנאלצו לחצות לשניים באמצעות משחזת דיסק ולהביא לארץ בשתי נגלות כדי להרכיב כאן בישראל. כמו שהטוקטוק הגיע משם לכאן, הטבחים נסעו עד לאי קוסמוי שבתאילנד, כדי ללמוד משף מקומי מוכר בשם YA, להכין את המנות המסורתיות של המטבח התאילנדי.

תאי סטורי נפתחה לפני כשנה וחצי באזור המלונות ברחוב תרשיש 9, במקום שבו פעלה לפני כן מסעדה בשם תרשיש. הקימו אותה המסעדנים נמרוד וקרן שקד, שמחזיקים כבר 20 שנה במסעדת פסטורי המצליחה בעיר. למעט הסושי, תפריט המקום נאמן מאוד למטבח המרוחק וחומרי הגלם שמשולבים בו מגיעים מתיאלנד או ממשקים בערבה. "הפשרות שעשינו כאן הן רק בחריפות", אומר לנו אמיר בורה המלצר ומגיש כמה ממנות הדגל. אל השולחן מגיע סלט פפאיה "סום טאם" (48 שקלים), מרק טום יאם ארומטי משגע על בסיס קרם קוקוס (69 / 78 שקלים), מנה חריפה ורעננה של "נאם טוק" עם נתחי בקר עסיסיים צרובים (66 שקלים) וקינוחים תאילנדים אותנטיים. אם תרצו להתקדם לעיקריות, תוכלו ליהנות גם ממנות ווק, קאו פאד ועוד.

תאי סטורי
שני עד שבת: 13:00-16:30, 18:00-22:30
תרשיש 9, אילת

יינות אילת, צילום: הילה דודאל

יינות אילת

יינות אילת או "היין" כמו שקוראים לו המקומיים, הוא מוסד בן 25 שנה שפועל עמוק בתוך העיר. המקום הוא מעין "סלון יין" שאפשר להגיע אליו כדי ליהנות מכמה ביסים טובים, לשתות מספרייה רחבה שאוצרת אינספור בקבוקים מיקבים שונים בארץ ומהעולם, ועל הדרך לדסקס קצת על המשקה בגובה העיניים. ערן לס, שהקים את המקום, עשה את זה מתוך תשוקה גדולה לתחום ורצון להשפיע על תרבות היין בארץ. הוא התחיל משיווק כמה יקבים ישראלים במחסן קטן באזור התעשייה של העיר ומאז הכל היסטוריה. לפני 12 שנים עבר היין למבנה עם כמה חללים ברחוב הברוסקאי 12 והיום הוא משמש חנות יין, בר יין, בית קפה בבוקר ומעדנייה עם המון דברים טובים במהלך היום.

מבר היין המיוחד תוכלו ליהנות בחמישי בערב ובשישי בצהריים. על האוכל בו אמון בן זיקרי, שמכין הכל במקום - החל ממנת ניוקי קאצ'ו א פפה ועד לריבות, לחמאה ולקרקרים שמוגשים לצד פלטת גבינות. האוכל שלו מושפע מהמטבחים הסובבים את הים התיכון. מעת לעת נערכים כאן גם ערבי קונספט בסגנונות שונים, למשל, בר וייטנאמי או ערב מטבח צרפתי.

יינות אילת
ראשון-רביעי: 08:00-19:00, חמישי: 08:00-23:00, שישי: 08:00-16:30
הבורסקאי 17, אילת 

ורקאדה, צילום: הילה דודאל

ורקאדה

רוב מסעדות הדגים באילת הן עממיות ובכך יופיין, כך למשל שיפודיית "שוק דגים" או "המפלט האחרון". אם חשקה נפשכם במטבח מודרני יותר, תוכלו למצוא אותו בורקאדה, שמסתתרת  סמוך לאזור המלונות. פירוש השם הוא מילה ביוונית שמתארת את ההווי באזור הספציפי בנמל, אליו מגיעים הדייגים. ורקאדה נפתחה לפני כשנה וחצי על ידי המסעדן האילתי הוותיק דרור הרוש (פדרו, פסטרי, סולו) כמסעדת דגים אילתית פשוטה, אבל לפני כחודשיים נכנס להוביל אותה שף מוכשר בשם סתיו ארגון וחידש לחלוטין את התפריט. ארגון הגיע לעיר כמפונה מקיבוץ ניר יצחק בעקבות המלחמה. לפני כן הוא עבד במטבחים יפנים בהם למד את עבודת הסכין וגם לצד יובל בן נריה בטאיזו ואבי קונפורטי בצפרה.

בין הראשונות תמצאו בעיקר מנות דגים נאים מרעננות וטריות שנעשו בדיוק רב כמו למשל סשימי טונה אדומה עם תחמיץ על בסיס של פלפל פדרון מקסיקני (58 שקלים) או סשימי דג אינטיאס על צזיקי ורימונים (58 שקלים). בעיקריות תמצאו מנות כמו פסטה קרבונרה דייגים קרמית ומלאה באוממי שעשויה עם ציר דגים וחמאה מעושנת (106 שקלים) או שיפוד מוסר על רוטב כרשה (84 שקלים).

ורקאדה
ראשון-חמישי: 13:00-23:00
תרשיש 2, אילת
כשר

משתה הבשרים בחוות הגמלים, צילום: הילה דודאל

המשתה - חוות הגמלים

מוזיקה בוקעת מעמדת דיג'יי ברחבה עצומה שנבנתה באמצע הטבע, מסביבה ישובים סועדים מול שולחנות ארוכים שמסודרים בצורת ח'. מאחוריה עומדים טל פריטל ותומר נבו, מקבלים נתחי בשרים שונים שיצאו מהמעשנה או נצלו על אש גלויה, פורסים אותם, מסדרים בצלחות ומחלקים לסועדים. צלצול בפעמון גדול שתלוי לצד עמדת דיג'יי, מורה על מנה חדשה בארוחה. כוסות היין, הבירות והצ'ייסרים כאן מחולקים באופן חופשי על ידי המלצרים. ארוחת הבשרים המושחתת ויוצאת הדופן הזאת, שכוללת תשע מנות ומחירה 320 שקלים לאדם נקראת "המשתה" והיא מתרחשת בערבי חמישי אחת לשבוע במרחק 10 דקות מאילת.

הסיפור מאחוריה נשזר דווקא בפגיעה בעסקי התיירות, שהביאה איתה מלחמת חרבות ברזל. לפני 32 שנה הקימו טל רי-טל בן ה-50 ואביו, גיורה פריטל, את פארק הפעילות המדברית, חוות הגמלים. בתקופת המלחמה המקום נסגר ועובדים פוטרו. "הכל נדם", מספר טל, "הייתי במילואים עד לפני חודש וחצי ובכל סוף שבוע ניסיתי לחשוב מה אפשר לעשות כדי להמשיך להתקיים". למרבה המזל, תאגיד תיירות אילת יזם פרויקט בשם Locals שנועד לסייע לעסקים בתחום. "אני מתעסק עם בשרים כבר 25 שנה והחלטתי שנעשה משתה", הוא מספר. "בהתחלה הסתכלו עלי כמו אל משוגע, אבל בששת החודשים שבהם אנחנו פועלים, זה הפך להיות שם דבר".

המשתה חוות הגמלים
חמישי, 20:30-00:30, בהרשמה מראש
320 שקלים לאדם, מחיר לאילתי - 290 שקלים, מחיר לצמחונים - 240 שקלים.
להרשמה לאירוע

קפה לובי, צילום: הילה דודאל

קפה לובי (מלון שושנה)

קפה לובי הוא בית קפה שכונתי שנמצא בלב העיר אילת. מוגשות בו מנות בוקר איכותיות וחומוס מצוין, הכל נעשה במקום. את מלון שושנה בו הוא שוכן פתחו טל ברנס ומשפחתו בתאריך 1 באוקטובר, רגע לפני פרוץ המלחמה. "חודש אחר כך, כשהכל עוד היה סגור, החלטנו לפתוח גם את הקפה", מספר ברנס ומוסיף ש"זה גם חדר האוכל של בית המלון. כשפתחנו הייתה אווירה קשה מאוד. מפונים הגיעו להתאכסן פה ובערב רצו איזה דרינק. החלטנו לפתוח ומיד נוצרה פה אווירה מגניבה. זה נהיה אי של שפיות".

מחוץ לבית הקפה המואר, ישנה בריכה שהסועדים מוזמנים לשבת לאכול סביבה ואף ליהנות ממנה. תוכלו להזמין כאן בין השאר "בוקר שושנה" (75 שקלים ליחיד או 140 שקלים לזוג) עם ביצים לבחירה ומגוון צלחות של סלטים ודליקטסים כמו חציל שרוף עם פטה, קפרזה עם אנשובי, דג מלוח וטחינה עם אריסה. אנחנו נהנינו גם מהחומוס של מרלן (35 שקלים) ומפרנץ' טוסט גבוה ומושחת במיוחד (39 שקלים).

קפה לובי (מלון שושנה)
ראשון-שבת: 08:00-16:00
אלמוגים 16, אילת

שווארמה אבשי, צילום: הילה דודאל

שווארמה אבשי

אם בא לכם איזו מנת סטריט פוד בצהריי היום, הנה מזנון שווארמה שכונתי שעשה לו שם בעיר בשלוש השנים בהן הוא פועל. את שווארמה אבשי פתחו במרכז המסחרי צופית אבשי בן סימון יחד עם מורדי גנם, שמכונה כאן "אלוף השווארמה" - וכמה פשוט - ככה טעים. הלב של המקום הוא שיפוד שווארמה עגל מבשר טרי. את השיפוד מרימים בבוקר וכשהוא נגמר, הולכים הביתה. אין כאן שטויות כמו צ'יפס או חצילים אלא רק סלטייה מצומצמת עם כמה חמוצים, שיפקה, פטרוזיליה קצוצה וטחינה. בזמן שהשיפוד מסתובב, השומן מטפטף לו על הבצל והעגבניות החרוכים שגנם מוסיף לפיתה (44 שקלים למנה, 30 שקלים לחצי מנה, 70 שקלים בצלחת). בתיאבון.

שווארמה אבשי
ראשון - חמישי: 11:00 עד גמר המלאי
נביעות 4 (מרכז מסחרי צופית), אילת

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Hamburger at the whale (@hamburger_at_whale)

המבורגר בלוויתן

אי אפשר לכתוב על מסעדות מומלצות באילת מבלי להזכיר את מסעדת ההמבורגרים לוויתן של השף ליאור רפאל ובת זוגו, השף קונדיטורית, ענבר רפאל. בתקופת הקורונה הפך המקום מביסטרו אלגנטי למקום שמגיש את אחד ההמבורגרים הכי טובים בארץ. למרות שאפשר לסווג את האוכל בלוויתן כ"ג'אנק פוד", הכל כאן נעשה במקום. הבשר מגיע טרי לסקשן הקצביה במטבח ונטחן למנות. בחלק של המאפייה נאפות בעבודת יד בין השאר הלחמניות הרכות והמושלמות שיצרה ענבר' במיוחד עבור חווית האכילה הזאת. התפריט מציע גם מנות שומניות ומפנקות כמו וופל צ'יפס עם תערובת תבליני ברבקיו (28 שקלים), כנפיים-בפאלו ביל קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים (40 שקלים / 60 שקלים) או נאצ'וס חמים עם תבלין ברביקיו, גוואקמולה ואיולי (28 שקלים). אחד ההמבורגרים שאסור לפספס הוא "לה ביג מס" (79 שקלים) שמכיל בין השאר קציצה עסיסית, בשר בבישול ארוך ורטבים לפי מתכון סודי.

לוויתן
ראשון - שבת: 13:00-16:00, 17:30-22:00
הים 6, אילת

יקב הים האדום, צילום: הילה דודאל

יקב הים האדום

מרומם את הרוח לראות גפנים נטועות בחום היוקד שמאפיין את אזור אילת. מי שיצר את היופי הזה הוא אורי שחר, שבשנת 2002 החליט לעשות את הבלתי אפשרי והקים את יקב הים האדום - היקב הדרומי ביותר בארץ. "כמו שאתם רואים, נחמד להם וטוב להם למרות שחם", הוא אומר. לאחר בדיקות, האדמה כאן התגלתה דווקא כעשירה ומתאימה מאוד לגידול גפנים. היום גדלים בה ענבי שרדונה, רובי קברנה, קברנה פרנק, שירז, שני בלאן ופטי סירה.

את הפרויקט המדהים הזה התחיל שחר בכלל בגראז' בביתו במשעול חצב. מאז הוא כבר מחזיק ב-24 מדליות מתחרויות יין שונות בארץ ובעולם. אפשר להגיע לכאן לסיור, לטעימות וגם לארוחה אותה הוא מכין ובה כל מיני צלחות עם דברים טעימים - שומר שנחתך דק דק ותובל היטב, שעועית שנצרבה בחום גבוה בווק ועורבבה עם ויניגרט הדרים, כבד דגים שנעשה במקום עם צ'ילי לימון ושמן זית, קרם של שורש סלרי, פלטת גבינות ועוד ועוד.

לפרטים ומחירים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר