הקרואסון השטוח כבש בסערה את הרשתות החברתיות והפך לאחד הטרנדים הקולינריים המדוברים ביותר ברחבי העולם.
הקלאסיקה הצרפתית, שתיעוד שלה ניתן למצוא כבר במאה ה- 13, קיבלה במסגרת הטרנד תפנית לא צפויה והפכה, למעשה, למאפה שטוח עם מרקם מתפצח וקריספי, ששונה לגמרי מזה המקורי.
הטכניקה להכנת הקינוח, כך לפי סרטוני הטיקטוק, פשוטה למדי, כך שכל אחד יכול לנסות אותה בבית.
אז איפה ניתן להשיג את הקרואסון הוויראלי ואיך מכינים אותו בגרסה הביתית?
האמת היא שבקוריאה הוא פופולרי במיוחד. בשאר רחבי העולם, אחד המקומות הבודדים שבהם ניתן לרכוש אותו בימים אלה בצורתו המשוטחת הוא מאפייה בקליפורניה בשם "ALEXANDER'S PATISSERIE".
בעמוד האינסטגרם של המאפייה מציעים את התופין מצופה בשני ציפויים צבעוניים: תות ומנגו. קלייר צ'ן, מנהלת המקום, נשאלה למה היא החליטה למכור את המוצר במאפייה והסבירה: "הקרואסון השטוח הוא לא ניסיון לרדוף אחרי תהילה ויראלית. תהליך הכנת קרואסונים שטוחים אינו רק רידוד. זוהי דרך חדשה לגמרי לאפיית הקרואסון", הוסיפה.
למרות טענתה של צ'ן כי לא מדובר רק ברידוד הקרואסונים, ברשת עולים עוד ועוד ניסיונות להכנת קרואסון שטוח. חלקם פשוטים לעשייה ולא מצריכים כישורי אפייה מיוחדים. אז עד שהקרואסון הוויראלי (אין לנו ספק בכך) יגיע גם לישראל, איך בדיוק עושים את זה הום מייד?
מצרכים וכלי מטבח להכנת קרואסון שטוח ומקורמל:
קרואסון או כמה קרואסונים קנויים
מערוך לרידוד
מחבת
קוביות חמאה כמספר הקרואסונים
דבש לפי הטעם
אופן ההכנה:
מרדדים את הקרואסון לרמת הדקיקות הרצויה והאפשרית.
לתוך מחבת חמה מוסיפים קוביית חמאה ודבש וממיסים יחד.
מוסיפים את הקרואסון המרודד ומטגנים אותו משני צדדיו.
בזמן הטיגון מועכים את הקרואסון באמצעות רחת טיגון.
מוציאים כשהמאפה מזהיב והופך קריספי.
דרך נוספת להכין את הקרואסון השטוח היא פשוט לרדד את הקרואסון הקנוי, להניחו בין שתי תבניות אפייה, ולאפות עד להשחמה. לאחר מכן תוכלו לצפות את הקרואסון בכל ציפוי העולה על רוחכם וחשקה בו נפשכם.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו