"מאפיית לחמים" של השף קונדיטור אורי שפט, ממשיכה במסורת, זו השנה השביעית, של פופ-אפ הקרואסון השנתי, והפעם הוא גדול מתמיד, ועם אורח מרגש במיוחד.
הפופ אפ של לחמים שמתחיל מחר (חמישי), יציע לא פחות מ-20 קרואסונים שונים שעושים הרבה כבוד לחקלאות ולתוצרת הישראלית, כולל אורח מיוחד - עדי פרץ, שסגר השנה את מאפיית מטרלו האהובה שלו בעין זיוון, בעקבות המלחמה בצפון, ורגע לפני שהוא ממריא לבודשפט, לפתוח שם את מטרלו שלו מחדש.
אבל נחזור לכאן. המסורת שהתחילה עם כמה קרואסונים מיוחדים, לכבוד יום הקרואסון הבין-לאומי, שחל ב-30 בינואר, הפכה עם השנים למסורת במאפיית לחמים שרק הולכת וגדלה.
השנה החליטו למתוח את היום הזה על פני שמונה ימים, בין חמישי לשישי שאחריו (30 בינואר עד ה-7 בפברואר), במהלכם יציעו כאמור 20 קרואסונים שונים, מתוקים ומלוחים, שעשויים מחומרי גלם מקומיים מרחבי הארץ.
"כל האתגרים שהביאה איתה השנה האחרונה לחקלאים וליצרני המזון ברחבי הארץ, גרמו לי להבין שיש לי תפקיד חשוב כבעל עסק במדינת ישראל, לעידוד צריכה של חומרי גלם מקומיים, טריים, עונתיים והכי איכותיים שיש. זו הייתה נקודת המוצא ממנה התחלנו בתהליך פיתוח התפריט לפופ-אפ", מספר שפט, "השנה החלטנו להקטין את גודלם של הקרואסונים, בכדי שנצליח גם להוזיל מחירים בתקופה הזו וגם לאפשר טעימות של כמה סוגים", הוא מוסיף.
"אני מתרגש מאוד לארח אצלנו חבר יקר ומוכשר - עדי פרץ מ'מטרלו', שנאלץ לסגור את המאפייה בעין זיוון שברמה"ג בעקבות המלחמה. ימים ספורים לפני שיעבור להגשים את חלומו הבא מעבר לים, הוא יתארח בפופ-אפ עם הקרואסונים המדהימים שלו ויבוא לחיבוק אחרון עם הקהל הישראלי".
בין הקרואסונים שיוצעו בפופ-אפ: גבינת ברי וריבת תות – ברי בקר "משק יעקבס" וריבת תות בבישול איטי עם גרגירי פלפל שחור (29 שקלים), המקושקשת לקס – מקושקשת מביצי חופש אורגניות "משק עפאים", סלמון מעושן, גבינת שמנת והנבטים שלנו (29 שקלים) אבוקדו והמאירי – גבינת ברינזה "המאירי", צ'ילי, לימון כבוש והנבטים שלנו (29 שקלים), פטריות בשמל – פטריות מלך היער, שמפיניון ופורטבלו "חוות תקוע" ופתיתי פרמז'ן (24 שקלים), גבינות ויין (מטרלו) – קרם גבינה, קראמבל פרמז'ן וג'לי יין אדום (33 שקלים).
גם הקונדיטור יקי שגיא, מסיים את תקופת האירוח שלו כאן, ורגע לפני שהוא חוזר לפתוח את "ללוש" שלו בקיבוץ בארי, הוא לא עוזב לפני שנותן את הטייק שלו לקרואסון ספנקופיטה (29 שקלים) - תרד טרי, תערובת גבינות ובצק פילו בשמן זית קורנייקי של מסיק קיבוץ מגל. הקרואסון הזה הוא מחווה כמובן למאפה האייקוני שלו, וחלק מההכנסות יעברו לשיקום הקיבוץ.
בגזרת המתוקים תוכלו להנות מקרואסון שוקולד וויסקי (33 שקלים), קרואסון תותים עם קצפת ושוקולד (29 שקלים), צ'אי שיבולת שועל של מטרלו – פטיסייר צ'אי שיבולת שועל "חבשוש", דקואז שיבולת שועל, שמנת מוקצפת וחול שוקולד לבן צ'אי (33 שקלים), פיסטוק-לימון של מטרלו – פיננסייר פיסטוק, קרם לימון וגנאש לימון מוקצף (33 שקלים), Apple Pie – קרואסון השקדים של מאפיית לחמים עם פלחי תפוחי-עץ מרמת הגולן, קינמון וצימוקים (29 שקלים).
פופ-אפ קרואסון ב"מאפיית לחמים", חמישי 30 בינואר עד שישי 7 בפברואר
החל מהשעה 10:00 ועד גמר המלאי (בשישי החל מ-9:00), להשיג בחנויות "מאפיית לחמים" ברחבי ת"א וברמה"ש, ובחנות האונליין (משלוח/איסוף)
החשמונאים 103, ת"א | משה וילנסקי 13, ת"א | אבן גבירול 125, ת"א| ברודצקי 14, ת"א | דיזנגוף 134, ת"א| קניון עזריאלי ת"א | קניון TLV ת"א| אוסישקין 23, רמה"ש