Delicasa: הבעלים גויס בצו 8 ועדיין משרת
שבועות בודדים לפני פרוץ המלחמה, נפתח בכיכר רמב"ם ברמת גן ה-Delicasa - מקום קטן ואינטימי שמשמש בשעות היום כמעדנייה, והחל מ-18:00 בערב הופך לבר יין שכונתי. ב-7 באוקטובר נקרא הבעלים, יובל טל, להתגייס בצו 8, ובשל כך נסגר העסק לתקופה ממושכת ונקלע לקשיים.
אף שטל עדיין מגוייס, המקום נפתח לאחרונה מחדש על ידי צוות מצומצם. בפנייה מרגשת הזמין הבעלים את תושבי האזור לקפוץ, לתמוך ולשבור קצת את השגרה, כאשר כוס היין הראשונה היא על חשבון הבית.
הסיפור של Dellicasa הפך ויראלי, כשגם ראש עיריית רמת גן, שיתף אותו. הבאז ככל הנראה עשה את שלו, ובערבים האחרונים פוקדים את הכיכר המחודשת של העיר לא מעט אנשים שנהנים מדרינק טוב ומבריזה טובה לא פחות.
מה אוכלים (ובעיקר שותים): עשרות סוגי יינות מארץ ומהעולם, כמו גם סלטים, פלטות גבינה, טאפסים, פיצ'טות ועוד. בשעות היום ניתן לרכוש מוצרי מעדנייה הביתה.
Delicasa, כיכר רמב"ם 5, רמת גן. כשר
ג'יארדינו ביפו העתיקה: המסעדה והמלון התגייסו לתרום
מסעדת ג'יארדינו נפתחה כחודש לפני פרוץ מלחמת חרבות ברזל בחצר קסומה, המסתתרת בין כותלי מבנה צרפתי מהמאה ה-19 של מלון Jaffa ביפו העתיקה. פתחו אותה שני שפים יוצאי מסעדת דלאל בנווה צדק - שחר ביטון ובר צנגר. התפריט היוקרתי שיצרו מושתת על חומרי גלם ים תיכוניים מספקים מקומיים.
בימים אלה נפתחה שוב את המסעדה עם תפריט מצומצם שעל כולו מוצעת הנחה של 20%. "לא, עוד לא חזרנו לשגרה. זה לא יקרה כל כך מהר", מסבירים במסעדה ומוסיפים: "אבל אנו מאמינים שזה הזמן לצאת קצת, לנשום אוויר, ליהנות מהחצר היפה והאוויר הנעים ותוך כדי כך גם לתמוך בספקים המקומיים הרבים שלנו".
זאת לאחר שבשבועיים הראשונים התגייס המלון כולו, והמסעדה בפרט, למערך התנדבות ותרומות, ומהמסעדה יצאו מאות מנות ביום שהגיעו למפונים ומשפחות שכולות. בנוסף, המלון דאג לתרום מצעים, סבונים, מגבות ומכונות קפה. לצד זה פתח המלון את שעריו ונערך לקבלת משפחות מפונות.
התפריט המצומצם מחולק למנות ראשונות כמו סשימי דג נמל יפו ופרי קיץ ישראלי (82 שקלים) או קובנייה בקר במעטפת עלי מנגולד (78 שקלים), לסקשן "מחבתות" עם מנות כמו ניוקי תפו"א עם קציפת דלעת וזעתר ,ירקות ירוקים וורמוט יבש (104 שקלים) או לינגוויני לוקוס (108 שקלים).
בימים כתיקונם בתפריט יש גם סקשן של "גריל בג'וספר" עם מנות כמו חצי עוף חופש צלוי בתבשיל עלים ירוקים ותפו"א ליליפוט במעטפת בצק (152 שקלים) ופילה בס ים תיכון עם קרם בצל שרוף, גלדי בצל וגבינה כחולה, קונפי כרישה בחמאה ואבקת בצל שחור (148 שקלים).
לואי פסטר 2, תל אביב-יפו
Arianna: אירוע ההשקה המושקע בוטל
בתאריך 10 באוקטובר אמור היה להתקיים אירוע ההשקה החגיגי של Arianna - בר יין חדש בכפר סבא ששם לו למטרה להביא את תרבות היין לאזור השרון. האירוע, כמובן, לא התקיים במועד המתוכנן, והשף-בעלים רון אלקובי (שהוא גם בעלי הבוקריה בפתח תקווה) נאלץ לדחות את התוכניות. כעת המקום שוב פתוח ומקבל בברכה את תושבי האזור.
"עבדנו חודשים ארוכים על פתיחת בר היין המיוחד שלנו. קבענו אירוע השקה, האורחים הוזמנו והעיצוב כבר הוכן, אבל תוכניות לחוד ומציאות לחוד, וכמו כולם קמנו לשבת השחורה", אומר אלקובי. "כעת, כחודש אחרי, אנחנו פותחים שוב את האריאנה במטרה לשמור על שפיות הצוות ולשמר את הידע שלו, להמשיך בתהליך ההטמעה שהתחלנו וכמובן, לתת ללקוחות אופציה להתאוורר בתוך המצב הקשה שבו אנחנו נמצאים".
מה אוכלים: נוסף על הההיצע האלכוהולי העשיר, שמלבד יינות כולל גם קוקטיילים, שפריצים וכהלים שונים, תפריט האוכל של Arianna מגוון. תמצאו בו פיצות (מרגריטה או פונגי), סלטים או מנות פילה דג, קרפצ'יו או סשימי, מנות מבוססות על ירקות, כמו שיפוד פטריות או סלקים צלויים בטאבון, וקינוחים כמו ברולה טרופי, קרם פנקוטה פטל ונמסיס שוקולד.
Arianna, עתיר ידע 2, כפר סבא
Tassa: הבמה התרוקנה והמוזיקה פסקה
אוכל, שתייה ומוזיקה - זה "השילוש הקדוש" שמאפיין את Tassa התל אביבי, בר-מסעדה שמזמין אתכם להגיע, לנשנש וללגום משהו, ואם אתם כבר שם אז גם ליהנות מהופעה מוזיקלית טובה. מאחורי המיזם עומדים פרי אטיה - יוצר ומתקן כלי נגינה שעובד עם מיטב האמנים בארץ, הזמרת יפעת תעשה (של שמה קרוי המקום), ובן זוגה אייל לוי. השלושה צירפו אליהם את השף שחר לוי (השובך) שייעץ בכל הנוגע לבניית התפריט ואת השף בפועל אשר שמולביץ' (ני-שי).
"פתחנו את Tassa קצת לפני המלחמה", מספר אטיה. "המקום התחיל לקבל את האופי המיוחד שלו, שמשלב מוזיקה משובחת ואוכל טוב - ואז זה נקטע. בשבוע האחרון, לאור בקשות הקהל וההבנה שמוזיקה מרפאת ומאחדת, החלטנו לפתוח מחדש והכנו ליין מופעים ראשוני, נעים ומנחם. אנחנו מרגישים את הקהל שמגיע, וכמה שזה עושה לו טוב".
Tassa מספק שני סוגים של חוויות מוזיקליות: הופעות חינמיות של אמנים צעירים המעוניינים בחשיפה, לצד הופעות בתשלום של אמנים מוכרים ותיקים יותר.
מה אוכלים: "תפוחס" (תפוחי אדמה באטר בתנור, חילבה, ג'ינג'ר יבש, סלסת עגבניות נענע וטחינת שום שחור); חציל במיסו (חציל, מיסו לבן, כפיר ליים, שאטה, טחינה וקרמבולטה); "סיפורי פטריות" (פוקצ'ה, קרם לאבנה שום שחור, פורטובלו, שימג'י מוחמצות ופטריית יער חרוכה); פאני פורי (טרטר דג ים, בצלצלי שאלוט, צ'ילי אדום וצ'אטני נענע פסיפלורה); "מסבחת אחו בלאנקו" (קרם שום שקדים, צ'ילי מוחמץ, כוסברה, בצלצלי שאלוט ובצל ירוק חרוך) ועוד.
Tassa, היסוד 4, תל אביב
הרמוני ודיינינג רום: "לפני המלחמה זה היה לא פחות ממדהים"
קבוצת האחים אבידן (קונסיירז', ריספשן, מוניציפאל ועוד) פתחה לפני פרוץ המלחמה שני מקומות חדשים. HARMONY - בר קוקטיילים ומסעדת שף - נפתחה במיקום מרכזי בנס ציונה בפינת הרחובות רוטשילד - ויצמן. "דיינינג רום" נפתח כסוג של ביסטרו שכונתי, שפועל משעות הצהריים, ובשעות הערב הופך לבר קוקטיילים מגניב.
"ראינו שבאזור השפלה חסר מוצר מהסוג הזה של הרמוני, כזה שבילוי בו משלב את כל העולמות, בין היתר, את עולם הקוקטיילים. לקחנו מקום עם שתי קומות באזור מרכזי בנס ציונה", מספר רז אבידן, אחד הבעלים. "לפני המלחמה ובזמן השיפוץ אנשים כבר היו בציפייה וכשהרמוני נפתח, הפידבק היה מצוין. הוא ממש המריא והתחיל עליו דיבור בכל האזור ואז הגיעה השבת השחורה. נכון שקשה לכל העסקים, אבל לעסק שרק מתחיל להיכנס לתודעה, זה הרבה יותר קשה".
באיזו מתכונת אתם פועלים עכשיו?
"במתכונת מצומצמת, המצב קשה. השפלה חטפה הרבה רקטות והיו ערבים שפתחנו ויום אחרי הייתה אזעקה, אז אתה מצמצם במטבח ומצמצם בצוות. אפילו שותפים שלנו, שהם מנהלי המקום, גויסו למילואים וזה הבר הראשון שלהם. הם אפילו לא דרכו בעסק שלהם".
קצת אחרי שהתחילה המלחמה, חזר לפעול גם הדיינינג רום, שנפתח שבוע וחצי לפני שפרצה. "כמה ימים אחרי תחילת המלחמה המקום התחיל לפעול במתכונת של משלוחים מוולט. זה מקום קהילתי, חלק מהשכונה ויש מקלט מימול, אבל אלה לא המספרים שהיו שבוע וחצי לפני המלחמה - אז זה היה לא פחות ממדהים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו