ארוחת טעימות של אסף שטרן. צילום: אמיר מנחם

אחרי סגירת מסה: הבשורה החדשה של השף אסף שטרן היא הכשרות

השף המוערך, שנעלם למשך כמה חודשים אחרי סגירת המסעדה המיתולוגית אותה הוביל, יצר ארוחת טעימות אותה יגיש במלון מרקט האוס היפואי למשך זמן מוגבל • טעמנו דג בר ים שעושן בעזרת מחטי אורן וקרפלעך מוסלין שנראה כמו מייצג אבסטרקטי

יסלחו חובבי הקולינריה התל אביביים הוותיקים ויסלחו גם מעקמי פרצוף מקצועיים אחרים, אבל הבשורה הגדולה ביותר בהפצעתו של השף אסף שטרן לשלושה חודשי פופ-אפ של ארוחת טעימות במלון מרקט האוס היפואי (מבית רשת מלונות הבוטיק "אטלס") לאחר סגירתה של מסעדת "מסה" המיתולוגית אותה הוביל, היא הכשרות.

כמעט ואין "פודיז" בארץ ובעולם שלא מכירים את השף שטרן. מעבר להיותו השף של מסה, הרזומה המכובד פלוס שלו עובר דרך עבודה במטבח לצד השף מושיק רוט במסעדת Moshik בעלת שני כוכבי המישלן באמסטרדם, דרך "כתית" וה"המזללה" של שף מאיר אדוני, וכלה במסעדת Eviteriu האיטלקית. שף ישראלי ידוע ומצליח שחוזר לעבוד בארץ זה תמיד נחמד, אבל שף בסדר הגודל של שטרן שמפציע במיוחד כדי ליצור ארוחת טעימות כשרה למשך זמן מוגבל? ובכן, בשורה - כבר אמרנו?

השף אסף שטרן,

קהל שומרי הכשרות בישראל כבר מזמן עבר בהצלחה את תהליך ההתבגרות שלו מחיפוש אחר מקומות כשרים ומשביעים, לחיפוש פיינשמעקרי אחר המסעדה שמצלחתת את המנות כך שיוכל לספר עליהן לחברים בבית הכנסת.

הפופ אפ של שטרן מציג מבחן חדש לשומרי הכשרות מבחינה תפיסתית: לסעודת טעימות לא מגיעים כדי לשבוע, מגיעים כדי לטעום ולהתפעל משילובים קולינרים חדשים שטרם נתקלנו בהם, בטח ובטח בעולם הכשרות המגביל. עבור הקהל המסורתי, נדירות עד לא קיימות ההזדמנויות לטעום מנות כשרות מעשה ידיו של שף שכיכב במסעדת שלושה כוכבי מישלן וכאשר צצה הזדמנות כזו, כדאי מאוד שלא לפספס אותה.

מלון מרקט האוס, ששוכן בבית אבן משוחזר ברחוב בית האשל ההיסטורי שהיווה את רחוב המלונות והאירוח הראשון של יפו במאה ה-19, הצדיק בהחלט את ההוד וההדר האלגנטי של המנות של שטרן. נוספה למיקום אווירה ג'אזית ומעוצבת היטב. טעמנו את ארוחת 10 המנות שיצר השף ונתחיל בספויילר - היא הייתה פשוט נהדרת ומוקפדת עד הביס האחרון. עמדה בהחלט בסטנדרט הגבוה שלו.

לטעום ולהתפעל מהשילובים, צילום: אמיר מנחם

לשולחן הגיעו תחילה מנות פתיחה קטנות ומדויקות של מרנג סלק, קריספי שורשים, עוגיות הל וסביצ'ה. הן נתנו יופי של הקדמה למנות הדג שהגיעו בהמשך. לאחר מכן הונחה על השולחן מנת טרטר טונה. היא כללה נגיעות של יוגורט בקר עם קרם פלפל שושקה כתום בוהק ומעקצץ קלות. המנה הגיעה עם פטריות וגרגירי בורגל מותפח ("פאף בורגול") שפוזרו מלמעלה. כך, למרות שהייתה מבוססת על עדינות ורוגע, היא הצליחה להסעיר את החיך ועדיין לשמור על עדינות והמון כבוד לטונה, שלא טבעה בשלל טעמים שאיימו להסיט ממנה תשומת הלב.

מנה נוספת בארוחה הייתה קרפלעך מוסלין, שנראית כמו מייצג האבסטרקטי עם רוטב שזיפים ויוגורט עיזים שללא ספק היווה הפתעה מורכבת ומעקצצת. היא כללה מוס נהדר של דג לבן ומרכיבים כמו תפוח אדמה, טימין וחמאה חומה ויש לומר, רק שפים כמו שטרן ירשו לעצמם להניח במרכזה במיה בודדת, בשרנית וחצופה עם זעפרן.

קרעפלך,

נהנו גם ממנות כמו טרטר טונה עם שימג'י (פטריות) מוחמץ וסלט שורשים נפלא או דג בר ים שעושן בעזרת מחטי אורן וזרק אותנו לרגע מישיבה בלובי מפונפן לכרסום ופילוט עצמות על גדת נהר.

לדעתינו, עשר מנות (כולל קינוח) הן בהחלט היוו מבחר מכובד ועשיר מספיק כדי להצדיק ערב זוגי לא זול (485 שקלים לאדם, לא כולל יינות) כולל האופציה להתאים לארוחה גם ארבע כוסות יין במחיר תוספת 80 שקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...