השף מושיק רוט ואיש הבשר הוותיק, דוד לגזיאל, החליטו לצאת בשיתוף פעולה כיפי, מיוחד ובעיקר טעים. בשני ימי שישי הקרובים הם מזמינים את הקהל הרחב ל"פרלמנט שישי" בו יעמדו על גריל, שיוצב מחוץ לקצביית משק לגזיאל ברחוב עוזיאל 83 ברמת גן ויגישו ביסים טעימים על חלה של שבת, נתחים טריים שנעשו על האש כמו אנטריקוט וסינטה, מנות קטנות על טהרת הבשר, סלטים מהמטבח הטריפוליטאי ועוד.
דוד לגזיאל, מחלוצי הקצבות בארץ, הוא הקצב הקבוע של רוט ושל שפים רבים נוספים. עם עליית המשפחה לארץ, הקים אביו שהיה גם הוא בן לשושלת קצבים מטריפולי, לוב, את קצביית לגזיאל הראשונה באור יהודה כשכל הבקר מבוסס על העדר הביתי של המשפחה שגדל אז בחצר הבית. בהמשך פתח הבן דוד את הקצביה ברמת גן. השניים - רוט ולגזיאל, חברים טובים משכבר הימים ובכל יום שישי הם נוהגים לשבת יחד מחוץ לקצבייה ברמת גן ל"פרלמנט שישי קבוע". כך עלה הרעיון לפתוח את "פרלמנט שישי".
מאז סגר השף מושיק רוט בתקופת הקורונה את מסעדת שני כוכבי המישלן שלו בהולנד Moshik, אין הרבה הזדמנויות לטעום מידיו. כעת, האורחים שיגיעו בתאריכים 22 בספטמבר ו-13 באוקטובר לאירוע הקליל, יוזמנו לשבת ברחוב מחוץ לקצבייה, שם יעמדו השף והקצב על הגריל ויכינו במו ידיהם את האוכל. "אחרי חברות רבת שנים עם מושיק, אני מתרגש לקיים איתו את שיתוף הפעולה הזה", סיפר לגזיאל. " עדיין אי אפשר לחשוף את המנות שיהיו ביום החגיגי, אבל יכול להבטיח שהן משקפות את האווירה בפרלמנט שישי האישי שלי, של מושיק ושל שאר החברים שלנו. תבואו ולא תתאכזבו".
שף מושיק רוט מתארח במשק לגזיאל
22.9 ו-13.10 – החל מ-12:00 בצהריים
משק לגזיאל, עוזיאל 83, רמת גן