חוויה מלהיבה: מסעדת בשרים חדשה וכשרה עם בשורה מרגשת

במסעדת Flame אין בישול וצלייה בגז או חשמל - הכנת כל המנות נעשית על להבה חשופה לעיני הסועדים • השיטות הקדמוניות מספקות תוצאה מענגת במנות הבשר, אבל המהפכה האמיתית מגיעה דווקא מגזרות אחרות של התפריט

אש ולהבה: מסעדת Flame במלון קרלטון בתל אביב // צילום: וורג'יני כליפה

כשמסעדות כשרות פותחות את שעריהן, בישראל בכלל ובתל אביב בפרט, סוגיית הכשרות הופכת לרוב למוקד השיח סביב המיקום החדש וכותרות כמו "בשורה לשומרי הכשרות בתל אביב" כובשות את מדורי האוכל בכלי התקשורת.

במקרה של מסעדת Flame החדשה במלון "קרלטון" שבתל אביב, הכשרות רחוקה מלהיות ההבטחה הגדולה של המסעדה. המסעדנים אלון אהרונוביץ' ודוריאן קופיט, מבעלי מסעדת "קמאקורה" היפנית, חקרו שיטות לצליית בשר על להבה גלויה, פחמים ועישון בכמה מדינות, בהן יפן, ארגנטינה וארצות הברית, ובנו מטבח שהבשורה שלו היא שימוש בשיטות הכנת מזון קדמוניות שמתחברות למסורות העתיקות ביותר של הכנת מזון המוכרות לאנושות.

בשרים בפליים, צילום: וורג'יני כליפה

על המטבח המרשים, שנראה מודרני ומכני באופן מפתיע לקונספט העתיק, מנצח השף איליה גולדמן, שעמל על חדר יישון המבטיח בשר בקר איכותי ומגוון. "אנחנו מחזיקים פה כמה סוגים שונים של נתחים, חלקם מפרות מגזע הולשטיין שחורות-לבנות שנראות כמו פרות חלב, אך לבשר שלהן יש טעמים עזים", הוא מסביר. "אנחנו מיישנים את הנתחים בין חודש לחודשיים, שזה זמן רב יחסית למסעדה, וזאת מכוונה לפתח את הטעמים למקומות מעניינים".

ערב הפתיחה עצמו התקיים באווירה קוסמופוליטית במיוחד, והשתתפו בו שישה שגרירים שונים של מדינות מרחבי העולם. במהלך האירוע, שיתפו השגרירים על החוויה הראשונית שלהם בארץ מולדתם, שבו בישלו על להבה גלויה.

שגריר קניה בישראל, סמואל טואיטה, סיפר: "עבור קנייתי, בישול על גחלים הוא חלק בלתי נפרד מחוויית הילדות. הטעמים של תבשילי הירקות שאמי הייתה עושה על תנור לבנים קטן ילוו אותי עוד שנים ארוכות".

פותחים את הטעמים. Flame, צילום: וורג'יני כליפה

יחד עם שיטות הצלייה הייחודיות של המסעדה, התוצאה היא מנות בקר שמתרחקות מהשגרתי והמוכר בסצנת מסעדות הבשרים בארץ. מנות הפלאט איירון סטייק (148 שקלים) והפריים ריב (68 שקלים ל-100 גרם) של Flame הן סיבה טובה לכל חובב בשרים לצאת מהבית ולנסוע למלון שבו הוא ממוקם.

עוד בתפריט: שורט ריב BBQ שעבר יישון יבש של 30 יום, עם רוטב ברביקיו תמרים ובצל ירוק (118 שקלים), קבב לולה - שיפוד קבב טלה בסגנון אזרבייג׳ני, לצד שיפוד קרם תפו"א, עגבניה, ובצל סומק (128 שקלים), FIRE BIRD, פרגית צלוייה על ענפי מחטי אורן, תפו"א ראטה, ענבים מקורמלים בג׳וספר וציר עוף מושחם (104 שקלים), המבורגר אש & עשן - 300 גרם בקר הולשטיין, איולי צ'ימצ'ורי, כרוב מעושן (92 שקלים). 

אנחנו הופתענו דווקא מהמנות הלא בשריות של המסעדה החדשה. המנות הראשונות, שהוכנו גם הן בטכניקות של עישון וצלייה על אש גלויה, היו במסגרת תגלית הערב. סלט עוף מפורק שנעשה בג'ספר (64 שקלים), דלעת צלויה בצליה איטית מוגשת בטחינה ירוקה (44 שקלים) ומגוון של ירקות בעלי טעם פראי של עישון, הם חוויה מרעננת של מנות ראשונות במסעדות בשרים בישראל.

על להבה חשופה, צילום: וורג'יני כליפה

גם בגזרת הקינוחים נרשמה הפתעה לא קטנה, כאשר השימוש בטכניקות של עישון וצלייה על להבה גלויה הצליחו לתת קיק מיוחד למנות, ובכך סייע להן לצלוח את ה"נהר" הבעייתי של מנות קינוח פרווה. מנה של אננס מעושן וקרם פירות טרופיים השאירה אחריה טעם מאוזן ונכון, ונתנה סיומת מעולה וקלילה לארוחה גדושה וכבדה.

מסעדת Flame, צילום: וורג'יני כליפה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר