כולנו מכירים את המציאות שבה מחירי המלונות בישראל גבוהים, במיוחד בעונה שבה כולנו רוצים לנפוש - חופשת הקיץ. זהו החוק מספר אחת בכלכלה: היצע וביקוש. נכון שלפעמים אנחנו מרגישים שענף המלונאות בארץ מותח את ההגדרה הזו לקצה, אבל לקראת הקיץ שכבר נמצא כאן - נדמה שמצאנו לכך פתרון, לפחות חלקי.
לא. אין לנו טיפ סודי איך "לעקוץ" מחירי רצפה באתרי הזמנות הנופש. הכיוון שלנו אחר לגמרי - מלונות רבים מפעילים מסעדות וברים הפתוחים גם למי שלא מתארחים בהם. ככה, בגיחה קטנה, גם אתם יכולים ליהנות מתפריטים מושקעים שמוגשים על שפת הבריכה, במרפסת הפונה לים או על גג המציע נוף אורבני. השנה עושה רושם שעוד ועוד מקומות מצטרפים לטרנד, ואף שזה לא באמת תחליף לחופשה - זה פתרון מצוין "לגנוב" ערב באווירת יוקרה בינלאומית ובמחיר שווה לכל נפש, גם אם בסופו תחזרו למיטה שלכם.
ביקרנו בכמה מלונות נחשקים, מגוש דן ועד אילת, וקוששנו ממתכוני הקוקטיילים הקיציים שלהם. אפשר להכין בבית, אבל הכי שווה להגיע לשם ולהתפנק.
"South Coast"
בר "הקישלה", מלון סטאי יפו
מלון היוקרה היפואי, מרשת סטאי של האחים נקש, מגיש בשעות אחר הצהריים ממשקאות הקוקטייל גם ללקוחות שלא לנים במלון, במרפסת רחבת ידיים הפונה לכיוון הים והשמש השוקעת והמלטפת. כמה שזה קרוב - ככה תרגישו מנותקים מהמולת העיר.
מרכיבים:
45 מ"ל ג'ין בומביי ספייר
15 מ"ל אוזו רומיאוס
15 מ"ל סירופ אשכוליות אדומות
15 מ"ל סירופ תות
15 מ"ל מיץ לימון
אופן הכנה:
משקשקים ומסננים לכוס יין מלאה בקרח, סוגרים במי טוניק ומקשטים ברוזמרין / פרח.
"ירושלים של זהב"
בר "הטרסה", וולדורף אסטוריה, ירושלים
The Terrace, בר הקיץ של המלון הירושלמי, שודרג ונפתח לאחרונה. הבר מציע חוויית בילוי לילי מול נוף ירושלמי אורבני במיטבו. לצד מנות מהמטבח העכשווי־ים־תיכוני, התפריט החדש כולל גם אלכוהול איכותי וקוקטיילים מיוחדים, שנרקחו בשיתוף פעולה עם מזקקת האלכוהול "ת'ינקרס" המקומית. הנה מתכון שווה שהשגנו מהם:
מרכיבים:
60 מ"ל רום הוואנה קלאב 7
15 מ"ל סירופ צ'אי מייפל (בהמשך)
5 דשים של אנגוסטורה ביטרס
הכנות מוקדמות:
סירופ צ'אי מייפל - חצי ליטר מים רותחים, 700 מ"ל מייפל, 6 שקיקים של תה הודי, 6 מקלות קינמון, 10 כוכבי אניס, תפוז פרוס, תפוח ירוק וכף דבש. מבשלים בסיר עד לרתיחה תוך כדי ערבוב, משרים במקרר במשך 24 שעות ומסננים.
אופן הכנה:
ממלאים כוס ערבוב בקרח. מוסיפים את הרום, את סירופ הצ'אי מייפל ואת האנגוסטורה ומערבבים. מוזגים לכוס הגשה מלאה בקרח, מוסיפים ספרינקל ערק ומעשנים את הקוקטייל. לקישוט: מקל קינמון, כוכב אניס ולימון מיובש.
"באד האביט"
בר "אימפריאל רד", מלון כרמים
מתכון של בר "אימפריאל רד" מבית אימפריאל תל אביב, הממוקם בתוך מלון כרמים שבקריית ענבים, ושמעוצב בהשראת מועדוני הג'אז המפורסמים של ניו אורלינס. לקראת אמצע יולי יושק בו תפריט קוקטיילים חדש ומגוון, אז הנה הצצה לאחד מהם - רום מתובל בסגנון סנט לוסיה, חמוץ־מתוק ופירותי.
מרכיבים:
רבע בננה טרייה
22.5 מ"ל ליים
15 מ"ל מיץ אננס (ג'ומקס)
22.5 מ"ל סירופ בננה (להלן)
50 מ"ל בלנד סנט לוסיה (להלן)
הכנות מוקדמות:
בלנד סנט לוסיה - מכניסים לקנקן 500 מ"ל רום אל דוראדו 5, 200 מ"ל רום אוברפרוף ריי אנד נפיו (האמפדן, רום פייר), 2 מקלות קינמון, חצי כפית מסמרי ציפורן שלמים ו־2 כוכבי אניס, ומשרים למשך 12 שעות.
סירופ בננה - שמים בסיר 500 מ"ל מים, 500 גרם סוכר קנים ובננה מקולפת וחתוכה גס. מבשלים עד שהסוכר נמס, מורידים מהאש, מכסים וממתינים עד שיגיע לטמפרטורת החדר. משרים במקרר למשך לילה שלם ומסננים.
אופן ההכנה:
מכניסים את כל מרכיבי הקוקטייל לשייקר, משקשקים במשך 15 שניות ומסננים סינון כפול. מוזגים לכוס קופ ומקשטים באגוז מוסקט מגורד מלמעלה.
"השילוש הבלתי קדוש -Unholy Trinity"
מסעדת "דקוטה", דן אילת
קוקטייל רענן, חמוץ וארומטי בטעם מנטה־תימין, המוגש במהלך הקיץ במסעדת "דקוטה" שבמתחם הבריכה של מלון הנופש הגדול דן אילת. ואם רחוק לכם להגיע עד לאילת - תוכלו לקפוץ למלון נוסף של הרשת, דן קיסריה ריזורט, שם הוקמה מסעדת פופ־אפ תאילנדית חדשה של השפים נדב ודניאל שפתוחה לקהל הרחב (בהזמנת מקומות מראש). המסעדה מציעה מנות תאילנדיות אותנטיות וגם קוקטיילים מבית בר ה"אימפריאל" - כמו מאי טאי, בודגה מרגריטה, גווארצ'ה ועוד, לצד תפריט יינות עשיר של יקבים ישראליים מובילים כמו דלתון, רמת הגולן, רקנאטי, קסטל, יתיר, הרי גליל, ויתקין ועוד.
מרכיבים:
25 מ"ל ליים
30 מ"ל ריבת לימון
60 מ"ל תערובת סירופ תפוזים מבושל
20 מ"ל אמארו מונטנגרו
20 מ"א ערק
20 מ"ל וודקה
קרח גרוס
לקישוט:
מעט עלי נענע
מעט עלי תימין
מקל קינמון
פלח לימון / אשכולית
אופן הכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לשייקר ומשקשקים במשך דקה, מוזגים את המשקה לכוס, שמים קרח גרוס ומוסיפים מלמעלה עלי נענע ותימין, מקל קינמון ופלח לימון או אשכולית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו