כבר קרה לכם שפתחתם בקבוק יין ולא שתיתם את כולו? לדברי ייננית אמריקנית, אתם פשוט חייבים להימנע מהחזרת פקק השעם לבקבוק, מכיוון שכך נגרם למשקה חמצון יתר, מה שפוגע בטעמו.
הייננית, וורנר שמה, פרסמה בחשבון הטיקטוק שלה סרטון בו היא מדריכה את העוקבים ומסבירה כיצד לשמר יין. "אני יודעת שזה יישמע לכם מטורף בפעם הראשונה, אבל אם נותר לכם יין בבקבוק שפתחתם , אל תחזירו את הפקק לבקבוק. יש לי טיפ שעובד הרבה יותר טוב וישנה את עולמכם בעניין יין", אמרה.
לדבריה, כשמחזירים את פקק השעם לבקבוק ריק, נלכד בתוכו חמצן רב. זאת בנוסף לחמצן נוסף שנכנס דרך פקק השעם. הדבר עלול לגרום לחמצון יתר של היין ולפגוע בטעמו.
רוצים להימנע מכך? לפי וורנר, כל מה שצריך לעשות זה להפחית את היחס בין החמצן ליין. לכן היא ממליצה לאחסן את היין שנותר בצנצנת זכוכית עם סגירה הרמטית. כך, פחות חמצן בא במגע עם היין מאשר בחלל הבקבוק. "אני מבטיחה - זה יגרום לכך שגם אחרי מספר ימים טעמו של היין יישאר טרי, גם אם פתחתם אותו לפני כמה ימים", אמרה.
אם זה לא מספיק, וורנר העניקה לעוקביה טיפ נוסף, שלפיו היא מכניסה את היין שבצנצנת למקרר. הקירור מסייע גם הוא בשמירה על טריות היין. "אם עשיתם זאת, הוציאו את היין כשעה לפני השימוש, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר", סיכמה.