איזאקיה יפנית ב- TYO. צילום: אסף קרלה

מאחורי אחת הדלתות בסמטה חשוכה בנווה צדק: מתגלים חיי הלילה של יפן

וגם: המטבח הכפרי מהרי רודופי מגיע לגליל, מנות גורמה ניו-יורקיות פוגשות קיגל ירושלמי ורזי הקונדיטוריה הצרפתית מתגלים • מדור חדשות האוכל עם כל מה שחם

המאסטר סושי היפני שעלה לישראל, יאמה סאן, וצוות מסעדת TYO היפנית השוכנת ברחוב שבזי 58 בנווה-צדק, יצרו בחודשים האחרונים חווית איזאקיה יפנית מסורתית. החל מתאריך 9 במאי, מדי יום שלישי, תהפוך המסעדה היפנית האלגנטית לגסטרו-פאב יפני עם תפריט של מנות קטנות המוגשות לצד תפריט סאקה משובח. איזאקיה נחשבת ביפן למקום פחות פורמלי, אליו מגיעים המקומיים אחרי שעות העבודה לשתות סאקה או שיכר שזיפים על הבר או בעמידה ולחלוק מנות קטנות של אוכל באווירה משוחררת.

יאמה סאן, שגדל ביפן ומכיר האיזאקיות ממקום מגוריו, בנה תפריט מגוון המציע בתחילתו מנות קטנות כמו אגאדשי טופו (31 שקלים), מרק מיסו (31 שקלים), טונה פואה-גרה (44 שקלים). משם ממריא התפריט לגרסאות מוקטנות של טטאקי וסאקמושי, מנות יקיטורי המספרות את סיפורו של הגריל היפני, ועד לסשימי וניגירי המוגשים בצורה קפדנית (27-68 שקלים).

מנות של איזאקיה, צילום: אסף קרלה

השף אדיב סעד ממסעדת "ראי" (Rai), המסעדה הבולגרית גלילית בכפר ראמה שבבקעת בית הכרם, יצר לאחרונה תפריט חדש של מנות מטאבון וגריל מיוחדים שנמצאים בחצר המסעדה. אדיב שאב את ההשראה למנות ממסעדות בכפרים בהרי רודופי שבדרום בולגריה, ובנה במו ידיו גריל משולב טאבון שכולל ספינר. בין המנות החדשות: קטאייף ממולא בבשר מפורק על מצע טחינה גולמית, שמנת חמוצה, סלסת עגבניות, פיסטוקים ושמן זית (65 שקלים); אוסובוקו מפורק על מצע קובה נייה צמחונית עשויה מבורגול, תפו"א, ותבלינים (78 שקלים).  

מנה מהתפריט החדש בראי, צילום: גליה אבירם

אם קיוויתם להכין באחד הימים את הקינוח המושלם, התמזל מזלכם. השף קונדיטור הצרפתי, אוליבייה לאינה, מגיע לראשונה לישראל היישר ממוסד לימודי הקולינריה היוקרתי Ecole Ritz Escoffierr ויקיים שתי כיתות אמן בבית הספר לקולינריה "אורט דן גורמה" בתל אביב. במהלך הסדנאות יעביר השף, שמזוהה עם מסעדת המישלן Le bout du quai בברטון שבצרפת ועם המאפים והעוגות בסניפי 'קפה פושקין' הנודע בפריז, השתלמות בקונדיטוריה צרפתית קלאסית ומקצועית. בין הקינוחים שהוא ילמד להכין בסדנאות שהתקיימו בתאריכים 16-17 במאי בין השעות 9:00-15:30 יהיו: בריוש קרוסטילנט, קווין-אמאן, פלאן באסקי, טארט תשוקה, ועוד. עלות ההרשמה למאסטר קלאס היא 2,100 שקלים.

קינוח של אוליבייה לאינה, צילום: Ecole Ritz Escoffierr

מעל שלושה עשורים רמה בן צבי מצמיחה מטבח משלה במסעדת "המטבח של רמה" בנטף, מטבח הנשען על תוצרת מקומית ועל מסורות קולינריות מהעולם ומהכפרים המקיפים את נטף. בתאריך 24 במאי היא תארח את הילה אלפרט, העיתונאית, המגישה וחוקרת האוכל. בין השתיים קיימת חברות אמת ובערב חד פעמי הן יקבלו את חג שבועות  - נושאות עיניהן מזרחה לירושלים, להביא את ביכורי הארץ, שבעת המינים. במנת המסחאן הן השתמשו, למשל, בענבים מוחמצים הנבצרים לפני הבשלתם. בארוחה יוגשו המנות אחת אחרי השנייה. בתפריט יהיו גם: עלי גפן ממולאים בפריקה, כיסוני תרד טורקי ברוטב חמאה ודיבס ענבים, שוקי טלה בבישול ארוך בטאבון ועוד. מחיר הארוחה - 346 שקלים לאורח.

הילה אלפרט מתארחת במטבח של רמה, צילום: יח"צ

השף יהונתן שרביט (פיינליסט משחקי השף, Tel-Aviv Groove) והשף נדב גרינברג ממסעדת Shmone הניו-יורקית שמועמדת בימים אלו למישלן, בישלו יחדיו בניו-יורק בפברואר האחרון במסגרת סדרת אירועי Tel-Aviv Groove בתפוח הגדול. כעת הם נפגשים בתל-אביב לארוחת משותפת שתתקיים בתאריך 9 במאי במסעדת הטרקלין ששוכנת בכתובת היכל התרבות 4. הארוחה תכלול שבע מנות וקינוח, כמו, פתיח קיגל ירושלמי מלא פלפל שחור, שמנת חמוצה וקוויאר מקומי, עיקרית של ספריבס טלה שבושל שש שעות בענבים ועצמות, ועוד. מחיר הארוחה 350 ₪ לסועד. את הערב ילווה הסומלייה אפי כוץ שיציע תפריט ספיישל עם יינות יקב בנימינה.

פתיח של קיגל עם קוויאר, צילום: גיל אבירם

במרפסת הירוקה של Sphera, מסעדת הגורמה של שף בני מדר ברחוב המדע 18 ברחובות, תיערך בתאריך 8 למאי ארוחה חד פעמית עם טעימות יינות צעירים ומתיישנים של יקב רמת הגולן. בין המנות יהיו: טארטלט תפוח אדמה עם טרטר אינטיאס; פטה כבד אווז עם בריוש קלוי, קולי תות, דובדבני אמרנה, מרנג ואגוזי לוז; פילה עגלה מהגליל עם גראטן תפוחי אדמה באטר, באק צ'וי, רוטב פורט וערמונים; ועוד. מחיר הארוחה 500 שקלים לסועד.

ארוחה של ספרה ויקב רמת הגולן, צילום: אנטולי מיכאלו

"לה פיאדרה" מסעדת הפיצה הירושלמית הפועלת בשני סניפים בבירה, השיקה תפריט חדש המכיל מגוון פיצות שנעשות בשיטה הנאפוליטנית בטאבון אבן מובער על ידי עצים. התפריט החדש של השף, אבי סינקלר, מציע מגוון פיצות ומנות איטלקיות נוספות. בהן: פיצה חלב ודבש - רוטב עגבניות, מוצרלה, גבינת עיזים, אגוזי מלך, דבש צ׳ילי ופטרוזיליה (66 שקלים), פיצה ריבת בצל - קרם פרש, בצל מקורמל, גבינת ברי, בצל מוחמץ, ופקאן לאחר אפייה (74 שקלים), ועוד.

פיצה של לה פיאדרה, צילום: שירן כהן שי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...