השף ענר בן רפאל-פורמן פותח מסעדה חדשה בשם "תריסר". המקום יפתח בנמל מול חוף הים של תל אביב על חורבותיה של "קיטשן מרקט" אותה הובילה קבוצת המסעדנים "ברקה האוס". לדברי השף, המסעדה צפויה להיפתח בעוד כחודשיים בחודש מאי (התאריך נדחה לחודש אוגוסט).
המקום יגיש אוכל יצירתי, מקומי ועונתי תחת הקונספט של מהשדה לצלחת - מטבח שמאפיין את בן רפאל-פורמן. "אני מרגיש חצי מת מפחד וחצי התרגשות שיא", הוא אומר ומוסיף: "בעיקר אני שמח ממש להמשיך לעשות את מה שאני עושה. אני פותח שוב מקום כי אני לא יכול אחרת, לא כי אני חושב שזה הרעיון הכי טוב שיכול להיות לי".
השף פותח את המסעדה לאחר סגירתן המפתיעה של שתי מסעדות מוערכות שהקים בעבר. "איגרא רמא" ברחוב ברנר 2 בתל אביב, שהתמקדה בדגים וחומרי גלם מקומיים, זכתה לביקורות מפרגנות אך נסגרה בתקופת הקורונה. לאחר מכן נפתחה "אלטער" ברחוב סוקולוב ברמת השרון - מסעדה שהוקמה על משק בו גינת צמחי מאכל מפוארת, בה הגיש בן רפאל אוכל יצירתי מהמשק לצלחת על טהרת מקומיות וטריות. אלטער גם היא זכתה לביקורות מצוינות אך נסגרה בנובמבר אשתקד.
בפוסט שפרסם אמש בדף הפייסבוק ועורר מאות תגובות נרגשות, כתב השף: "אז בשעה טובה ואחרי חמישה חודשים בגלות, מצאתי את מקומי החדש".
השף הוסיף בפוסט: "בשנים האחרונות הענקתי לעצמי את התואר המפוקפק - סוגר המסעדות הטוב בישראל. אבל האמת, שאני גאה בכל אחת ואחת מהן ואני גאה להיות סך כל כישלונותיי". לאחר מכן הוסיף: "אין לי שום כוונה להפוך את המסעדה שבדרך לעוד כישלון מפואר, אבל אני יודע לעשות רק את מה שאני יודע לעשות. ועל כן, גם מול הים הבלתי נגמר אני מתכוון להמשיך בדרכי…".
בשיחה איתו היום הוא מספר: "בתפריט יהיה קשר גם לים, גם ליבשה וגם לירקות. אני ממשיך את אותו קו שתמיד הלכתי בו אבל, כמובן, באופן טבעי יש גם אבולוציה. כשאדם ממשיך בעשייה חייבת להיות התפתחות. אני תמיד מנסה להקשיב למקום שבו אני נמצא ומכאן נראה גם שינוי באוכל. בנוסף, אני מרגיש שהמקום עצמו, החלל עצמו הפעם, יותר מחייב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו