סלט סלק ומקלות ווסאבי // צילום: לירון אלמוג // סלט סלק ומקלות ווסאבי

חריף אש

בזכות המזגן אפשר ליהנות גם בשיא הקיץ ממנות לוהטות

רחובות העיר הלוהטים מבריחים אותי אל זמזומו של המזגן, אני מצטננת בין כותלי הבית הקרירים ומשאירה מאחורי הדלת הטרוקה את האוויר ההביל והחם. פוסעת בכפות רגליים יחפות על האריחים הקרים, מניחה לתחושה הנעימה לטפס במעלה הגוף ולרדת בצמרמורת עדינה במורד הגב. עד מהרה גופי המאובן דורש שוב חום ולהט.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אלא שבמקום לצאת אל השכונה המיוזעת אני מבעירה להבות גז, מלהיטה תנור, מחממת מנועים ופוצחת בהכנת מנות חריפות במיוחד. לא מוסיפה חופן נדיב של פתיתי צ'ילי גרוס, גם לא יוצקת רוטב סירצ'ה מעל תבשיל. חושבת על גחמות חכמות ומעודנות.

נזכרת איך בילדותי אמא שלי היתה מורחת את תוכה של לחמניית מכולת רכה בשכבה עבה של גבינה לבנה פשוטה ועליה שכבה נוספת - של סחוג! כן, כן, של סחוג. כמה טעים זה היה. מדמיינת קלתית בצק פריך של פאי בצלים מקורמלים ואיך נקודות שחורות של פלפל גרוס יהפכו את הקלאסיקה לנועזת. משתוקקת לסלט הסלק הנפלא שהפליא להכין שף רועי גנצ'ולה. מקלות הווסאבי החצופים והפריכים שעיטרו את הצלחת הפכוהו לבלתי נשכח.

סלט סלק ומקלות ווסאבי

החומרים (ל־8 מנות):

• 2 חופנים של מיקס חסות

• 100 גרם גבינת צאן קשה

• 4 סלקים קטנים מקולפים

• 2 כפות חומץ

• 1 כף סוכר

• ½ כפית מלח

למקלות הווסאבי:

• ¼ כוס מים רותחים

• ¼ כוס סוכר

• 1 כף דבש

• ½ כוס קמח

• 3 כפות אבקת ווסאבי

לרוטב:

• ½ כוס שמן אגוזים

• ¼ כוס שמן זית

• ¼ כוס חומץ שרי או פטל או תפוחים 

• 4 כפות דבש

אופן ההכנה:

מכינים את קוביות הסלק: שמים את הסלקים בסיר, מכסים במים, מוסיפים את החומץ, הסוכר והמלח ומבשלים עד שהם מתרככים. מצננים במי הבישול וחותכים לקוביות.

מכינים את מקלות הווסאבי: מערבבים את הסוכר ואת המים וממתינים שיתקרר.

לשים במערבל מזון עם וו גיטרה את כל המרכיבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

מחממים תנור ל־150 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

שמים את העיסה בשק זילוף ומזלפים בתבנית מקלות דקים. אופים במשך כ־5 דקות.

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ומקשטים במקלות הווסאבי.

לחמניות גבינה וסחוג

החומרים (לכ־15 לחמניות):

• 6 כוסות קמח שמרים 

• 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה

• 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

• 2 כפיות שטוחות מלח

• 2 כפיות סוכר

• 1 כוס מים פושרים

• 4 כפיות סחוג או יותר לפי הטעם

• 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

שמים בצד 2 כפות מן הביצה הטרופה לזיגוג.

לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ־5 דקות. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי.

מגלגלים את הבצק ללחמניות קטנות ועגולות. מכסים ומתפיחים במשך כחצי שעה נוספת.

מחממים תנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מסדרים את הלחמניות בתבנית במרווחים קלים זו מזו, מברישים בביצה טרופה ואופים במשך כ־20 דקות עד שמזהיב מבחוץ ואפוי מבפנים.

פאי בצלים עם פלפל שחור 

החומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

לבצק:

• 1/4 1 כוסות קמח

• 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

• 3/4 כפית מלח

• 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

• 2 כפות מים קרים

למילוי:

• 2 כפות חמאה רכה

• 1 כף שמן

• 2 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים דק

• 1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת בטעם 

פלפל או גבינת שמנת בטעם בצל מקורמל או חצי־חצי

• 1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה לבישול

• 3 ביצים

• מלח לפי הטעם

• 1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק: במערבל מזון עם וו גיטרה מערבבים את החומרים היבשים עם החמאה עד שמתקבלים פירורים.

מוסיפים את המים ומערבבים מעט עד שמתקבל בצק.עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומצפים בו תחתית ודפנות של תבנית פאי. שומרים במקרר.

מחממים תנור ל־180 מעלות.

מכינים את המילוי: במחבת רחבה ממיסים את החמאה ואת השמן. מוסיפים את הבצלים, מטגנים עד להשחמה ומצננים. 

מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס. 

מערבבים את גבינת השמנת, את השמנת המתוקה ואת הביצים ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.

יוצקים את המילוי על פני תחתית הבצק ויוצקים מעל את הנוזלים.

אופים בחלקו התחתון של התנור במשך כ־45 דקות עד שהפאי מזהיב.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוגmaya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...