כבר אכלתם חמין החורף? אם אתם משפחה ישראלית ממוצעת, סביר להניח שכבר התמלאתם מדי הרבה מנות חמין. אבל רגע לפני שהעונה מסתיימת, אולי נשאר לכם מקום לעוד קצת - מיכל אנסקי ואימה, מחברת ספרי הבישול האהובה, שרי אנסקי, עמלו בשנה האחרונה על פרויקט מיוחד יחד עם Yango Delli במטרה לשלוח אליכם הביתה את החמין הירושלמי הכי אייקוני במדינה. "כבר שנים שהחמין של אמא שלי הוא שם דבר במטבח הישראלי", אומרת מיכל אנסקי העומדת בראש המיזם ומסבירה מה עומד מאחוריו: "אנשים לא מפסיקים לשאול אותנו עליו, לציין כמה קשה להגיע לטעם המדויק אליו מכוון המתכון. אז, אחרי כל כך הרבה ציפייה לקבל את הטעימה עם חותמת היד של אמא, הצלחנו להגיע למוצר המאפשר את החוויה המלאה".
את המתכון לחמין המפורסם אפשר למצוא בספר רב המכר של שרי אנסקי "חמין", בו מפורטות עוד אינספור גרסאות למנה אותה כמעט כל משפחה ישראלית מכינה. כל אחת בגרסה מעט שונה בבית, בהתאם לחומרי הגלם הזמינים והטעמים המסורתיים הנהוגים אצלה. החמין, שסביבו נוצר המיזם, מורכב מנתחי בשר אונטריב, שעועית, אורז בשקית, תפוחי אדמה, ביצים חמינדוס, קישקע מסורתי, וכמובן קציצות הלחם המפורסמות של אנסקי (289 שקלים ל- 4 עד 6 סועדים, 349 שקלים ל- 6-9 סועדים).
המנה מגיעה עד הבית בסיר מסורתי ויפה, מתאים לחימום ולשימוש חוזר. אפשר להכניס אותו לתנור הביתי מבלי להוסיף דבר - רק לחכות לניחוחות שימלאו את הבית וליהנות מביס מנחם.
אנסקי עבדה במשך חודשים ארוכים יחד עם בתה מיכל אנסקי ואנשי פוד-טק במעבדת מזון, במטרה להמיר את המנה מלאת הרגש והטעמים למוצר המתאים למשלוח. כעת, החל מתאריך 16 בפברואר, כבר אפשר להזמין את החמין שלה באמצעות אפליקציית Yango Deli בימים רביעי עד שבת.
נטע דושניק, מנהלת השיווק של יאנגו דלי: "אנחנו עמלים על הפיתוח הזה כבר מספר לא מבוטל של חודשים. עשינו הכל כדי להגיע למינון מדויק שיאפשר לכל אחד להרגיש כאילו הוא מתארח בביתה של אנסקי לחמין".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו