חמין מקרוני נחשב לחמין לעצלנים, אפשר כמעט להתייחס אליו כ"ילדותי". אבל תוספת של עצמות מח שחומות וצלויות הופכת את התבשיל התמים למעדן לא נורמלי.
פינוק נוסף הם נתחי העוף המתפרקים מן העצם בזכות הבישול הארוך. הסיר החורפי הזה הוא דוגמה מופתית לכך שחומרי גלם חפים מיומרות, פשוטים וזמינים יכולים להפוך למנה טעימה להפליא המתאימה כל כך לימים הקרים שלפנינו.
חמין מקרוני
רשימת חומרים ל-8 מנות:
- 1 חבילת מקרוני או בוקטיני (אפשר גם ספגטי, אבל רצוי לא ספגטיני)
- שמן זית לטיגון
- 8 שוקי עוף
- 5 בצלים קלופים
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 8 ביצים
- 8 עצמות מח
- 6 שיני שום כתושות
- 2 כפות פפריקה
- 2 כפות סילאן
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מביאים לרתיחה מים עם מלח, מבשלים את הפסטה במשך כ-5 דקות, לא יותר, מסננים ושומרים בקערה גדולה.
- באותו סיר, מחממים את שמן הזית ומשחימים היטב את שוקי העוף מכל הצדדים.
- בינתיים, חותכים את הבצל לפרוסות.
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.
- כשהעוף שחום, מוציאים אותו ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר עוד שמן ומשחימים את עצמות המח. מוציאים ושומרים בצד.
- לאותו סיר מוסיפים שמן ומשחימים את הבצל.
- מוסיפים את הבצל המטוגן לפסטה המבושלת ומערבבים היטב.
- באותו סיר, מסדרים חצי מכמות הפסטה, עליה מסדרים את תפוחי האדמה והעוף ומכסים בפסטה שנותרה.
- משבצים על פני הפסטה את עצמות המח והביצים.
- בקערה שבה שמרנו את העוף ועצמות המח, לנוזלים שניגרו מהם מוסיפים שלוש כוסות מים. מתבלים את המים היטב בשום, פפריקה, סילאן, מלח ופלפל שחור.
- יוצקים את הנוזלים לסיר כך שיגיעו כמעט עד הסוף אבל לא יכסו את הפריטים שבסיר, אם יש צורך מתבלים עוד מים ויוצקים.
- מביאים את הנוזלים לרתיחה, עוטפים היטב בנייר אפייה, מעליו נייר כסף ואז מכסה.
- מעבירים ללילה בתנור על חום של 100 מעלות.