תפתחו פה (מאוד) גדול: סופלה תותים ששוקל קילו כבר אכלתם?

פסטיבל החמין שיחמם לכם את הבטן • הסעודה היפנית-צרפתית שממתינה לכם ברמת גן • התפריט החורפי החדש במסעדה של בוגר "משחקי השף" • המדור מוציא את הקישקע

סופלה במשקל קילו של מקס ברנר, צילום: Dita Les

בר המסעדה "אמש" מבית קבוצת NOX (לילינבלום 30, תל אביב) מציג תפריט חורף חדש, שעליו מופקד השף כפיר ינין ("משחקי השף"), ושבו נעשה שימוש בחומרי גלם עונתיים כמו פטריות, ערמונים וירקות שורש. זוללים ומתנחמים לפני שעולים לרקוד על הבר (לא חובה על בטן מלאה, רק הצעה): כרובית צזיקי (כרובית מטוגנת, צ'ימיצ'ורי וצזיקי יוגורט כבשים – 37 שקלים); טרטר דג (אבוקדו, קרם פרש, חזרת, סלסה של תפוחים וסלרי, ויניגרט עשבים, קרם עגבניות ופאף אורז – 76 שקלים); ריזוטו פטריות (ראגו פטריות צלויות, ציר פורצ'יני, פרמזן – 84 שקלים); פולנטה (קמח תירס, ראגו פטריות וערמונים, שמן כמהין, אספרגוס ופרמזן – 63 שקלים), ומוסר ים צלוי (תבשיל ירוקים וחומוס, יוגורט לימוני – 114 שקלים).

מנה מתפריט החורף של "אמש", צילום: Karela Agengy

זה הר געש מושחת שעומד להתפרץ? זו מפלצת מאפה אימתנית? זה אם כל הקינוחים? יכול להיות, אבל זה גם הסופלה הענק של מקס ברנר – במשקל של קילוגרם אחד, נטול עכבות ורגשות אשם – שחוזר לרשת השוקולדית אחרי ארבע שנות היעדרות.

הפעם מדובר במהדורת ספיישל של סופלה תותים ושוקולד, יצירה תפוחה שמורכבת משוקולד לבן, תותים טריים, קצפת, גלידת שוקולד לבן ושוקולד חם. המוטציה המתוקה הזו מתנשאת לגובה של 10 ס"מ וקוטרה 14 ס"מ – פי שניים-שלושה מסופלה רגיל (והיא שוקלת פי 10 מהקינוח המקורי). אם החלטתם ללכת על זה, הביאו בחשבון שהסופלה מתאים לשלושה סועדים רעבים לפחות, אבל אנחנו היינו ממליצים להגיע ברביעייה, כי חבל שיישאר על המגש. 149 שקלים.

לא מצאתם עם מי לחלוק את הסופלה? לא נורא, שכן במקס ברנר מציעים גם תפריט חורף מעודכן על טהרת התותים, ובו מנות כמו ארוחת שיתוף תותים: סופלה שוקולד חלב עם תותים, קרפ עוגת גבינה ותותים, וופל תותי פרוטי, מיני שאנטי תותים ושוקולד לבן, פונדו שוקולד עם תותים לטבילה, קרמבל, גלידת וניל ושוקולד חם (129 שקלים, מומלץ לשלושה סועדים).

המנות החדשות האחרות בתפריט החדש הן גרסאות מוגדלות של המנות המוגשות בארוחת השיתוף.

שרינג תותים, צילום: Dita Les

טוקיו פינת פריז פינת רמת גן. מסעדת קמאקורה היפנית (אהליאב 5, רמת גן, מלון אינדיגו) משיקה מחדש את סדרת ארוחות הקייסקי שלה – ארוחת טעימות בסגנון ארץ השמש העולה, שבהן מארח השף איליה גולמן שפים ישראלים בולטים לשיתופי פעולה מסקרנים.

הארוחה הבאה תתקיים ב-1 בפברואר, כשהשף מיכאל כץ (מבית הספר לבישול Attilio) יחבור לגולמן לטובת סעודה יפנית-צרפתית של שמונה מנות. כמה מהמנות שיוגשו בערב: אווז מפורק בקרפ (רוטב גאסטריק, הדרים וקימצ'י, סלט עשבים), וניוקי נורי פריזיאן (ציר עגבניות טנדורי, שמן קארי וסלט ירוק). 240 שקלים, כולל כוס יין ותפריט יינות מיוחד של יקב טפרברג. יש להזמין מקום מראש בטלפון: 073-2777778.

ארוחת קייסקי בקמאקורה, צילום: מידן מור אלון

מעכשיו אפשר להביא את מסעדת אינדירה אליכם הביתה, ולהזמין את כל מי שאתם מכירים. המסעדה ההודית הוותיקה (שאול המלך 4, מתחם לונדון מיניסטור, תל אביב) משיקה שירות קייטרינג לאירועים, ותגיע עד אליכם עם כל מה שצריך – כולל תנור טנדורי.

אז במה מכבדים את האורחים? רק תבחרו: עוף טיקה אפגני (נתחי חזה עוף מתובלים וצלויים); שיש קבב (נתחי טלה טחונים וצלויים עם שום, זנגביל ובצל); עוף ג'לפרזי (נתחי פילה מבושלים עם בצל, פלפל ירוק, עגבניות ותבלינים); ומבחר מנות צמחוניות ו/או טבעוניות דוגמת כופתאות הימלאיה (גבינה, ירקות ואגוזים טחונים); פניר מסאלה (גבינה ותרד מבושלים בתבלינים); מונגדאל פאקורי ("פלאפל" הודי של ירקות מצופים בקמח חומוס); ודאל מקאני (עדשים שחורות שבושלו על גחלים בתוספת תבלינים). החל מ-120 שקלים לסועד, לאירועים מ-50 עד 400 סועדים.

הקייטרינג של אינדירה // צילום: מיטל סלומון

חמים על חמין? אל תחמי(נ)צו: שוק האוכל ריחות וטעמים, שלו סניפים ברמת השרון ובנתניה, מעמיד על הסירים את פסטיבל החמין שבו יימכרו במשקל מגוון סוגים של המאכל החורפי המנחם. יוצקים ונהנים: חמין בשרי (צ'ולנט אשכנזי עם תפוחי אדמה, שעועית, גריסים, בשר, קישקע וביצים); חמין טבעוני (בלי בשר, עם בטטות); טבית עיראקי (חמין על בסיס אורז ועוף עם עגבניות מרוסקות ובהרט); חמין מקרון (על בסיס תפוח אדמה, מקרוני ועוף, בשכבות עם רסק עגבניות, סילאן ופלפל שחור); חמין דג תוניסאי (דג לבן עם חיטה, בורגול וחומוס); חמין ירקות שורש וכבש; חמין פטריות, ערמונים וחיטה; חמין פרסי עם בשר וקציצות לחם; ואפילו לא גירדנו את תחתית הסיר. אה, ויש גם קיגל!

פסטיבל החמין מתקיים בסניפי הרשת בימים חמישי ושישי עד סוף פברואר. החל מ-69 שקלים לקילו.

חמין בשוק האוכל "ריחות וטעמים", צילום: גיל אבירם

ירוק ומבעבע: רשת פיצה בזילי.קום שואבת השראה משמה ומציגה את פיצת הבזיליקום שלה – פיצה מבצק ירוק שעשוי עם שמן בזיליקום. הפיצה מגיעה בשתי גרסאות: פיצת בזיליקום קלאסית (בצק ירוק, רוטב פיצה, מוצרלה, פלפל חריף וכדורי שמנת) ופיצת בזיליקום שמנת (בצק ירוק, רוטב שמנת, מוצרלה, ברוקולי, בצל ירוק ופלפל שחור). 78 שקלים לפיצה משפחתית, הפיצות הירוקות מוצעות עד 1 בפברואר.

פיצה בזיליקום, צילום: מקס בלנזוב

יורדים לפסטיבל דרום אדום, שיתקיים במהלך פברואר? הגעתם לאייטם הנכון: סניף דבירה של רשת סי קפה (מתחם דור אלון שבצומת דבירה, סמוך לקיבוץ דביר) מצייד את המשתתפים בסלי פיקניק עמוסים בכל טוב, הכל בשביל ארוחת הטבע המושלמת. סל הפיקניק הזוגי מכיל מבחר מתבלים, טחינה, סלט אבוקדו, סלט סלק ואגוזים, גבינת שמנת, זיתים, פלטת ירקות, שתי פוקאצ'ות, שני בקבוקי שתייה ומאפה קראנץ' שוקולד (159 שקלים); ואילו סל הפרמיום הרב-פעמי כולל כמעט את כל מה שכבר הזכרנו, בתוספת פלטת גבינות, אנטיפסטי, פלטת פירות, סלסילת לחמים (במקום הפוקאצ'ות), גריסיני, עוגת פרסבורגר (במקום קראנץ' השוקולד), ליטר פריגת סחוט וליטר מים (289 שקלים).

יש להזמין כשעתיים לפני ההגעה לסניף באתר sicafe.co.il.

סי קפה, צילום: חנן דיאמנט

שווארמיית הגורמה הכשרה אביהו שברחובות (המדע 8) מקמבנת לכם ארוחת שווארמה משפחתית לארבעה סועדים. היא כוללת 400 גרם שווארמה, חצי קילו חומוס, רבע קילו טחינה, חצי ליטר חמוצים, 10 כדורי פלאפל, צלחת ירקות צלויים, שתי פיתות, לאפה וסלט ירקות קצוץ – הכל תוצרת עצמית. 250 שקלים, הזמנות דרך וולט.

ארוחה משפחתית באביהו // צילום: נתנאל ישראל

לקראת יום השואה הבינלאומי שחל ב-27 בינואר, השפים והמסעדות המובילים בישראל מתגייסים למען הניצולים בפרויקט שיתקיים עד יום שישי. במסגרת הפרויקט, מוסיפים השפים לתפריטי המסעדות שלהם מנה מיוחדת בניחוח מזרח-אירופי, שכל ההכנסות מהזמנתה יוקדשו לסיוע לניצולי שואה המתמודדים עם מציאות כלכלית מורכבת. כמו כן, שלטים שמוצבים במסעדות מפנים את האורחים לתרום לניצולי השואה דרך אתר ייעודי.

המסעדות שמשתתפות בפרויקט: קבוצת מחניודה של אסף גרניט (צמח, מחניודה, הסדנא, דקל ויודל'ה בר); פופה של אביב משה; התרנגול הכחול של שאול בן אדרת; סוליקה - המעדנייה של אבי ביטון; וסיטרה של המסעדן הראל בלו והשף מוסעב אבו הדוואן.

מנה של מסעדת פופה שתשתתף בפרויקט, צילום: Doronis
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר