נינה ביאנכה הכשרה, השוכנת במתחם בילו (בוסי סנט ג'ורג' 9), חוגגת ב-24 בינואר ארבע שנות פעילות ומי מוזמן למסיבה? השף אבי ביטון (קפה פופולר, יאסו ומעדניית סוליקה). ביטון יבשל יחד עם שף המסעדה, דודו בן אבו, ארוחת ערב חד-פעמית.
במהלך הארוחה כל זוג סועדים יקבל למרכז השולחן מנת פתיחה של לחם ירושלמי, משוויה ירקות צלויים וטחינה של הר ברכה; יהנה ממנות ראשונות כמו: סשימי טונה, רביולי מנגולד ולבנה, קונפי דג ים; יתקדם לעיקריות, בהן: דגי ים בטאבון, שיפוד דג על לחוח וריזוטו ירוקים; ויקנח בקינוחים של קראמבל שוקולד וקטאייף. מחיר הארוחה הוא 289 שקלים לאדם והמנות יוגשו למרכז השולחן, אז אל תשכחו לחלוק.
בוקר טוב, פתח תקווה! דרימרי, הבייקרי-ביסטרו המקומי והכשר (הסיבים 49), מתחיל לקבל את הזריחה בזרועות פתוחות עם בראנץ׳, שבו שפע מנות חדשות ויש שיגידו מושחתות. תחליטו בעצמכם עד כמה: "פרצלסון" - הכלאה בין קרואסון לפרעצל - במילוי ממרח עגבניות, מוצרלה ובזיליקום (58 שקלים); בנדיקט טרטופו של בריוש, ביצים עלומות, הולנדייז כמהין, סלמון מעושן, תרד בר ובצל (66 שקלים); בייגל בריוש עם סלמון, גבינת שמנת, אבוקדו וביצה קשה (58 שקלים); בורקס פינוקים שמוגש כמאפה בצק עלים עם גבינת חלומי, אבוקדו, ביצה קשה ומלפפון חמוץ (48 שקלים); וברד פודינג בתוספת פירות יער וגלידת שמנת חמוצה.
גם בגזרת המאפים לא חסכו בקלוריות. ביניהם אפשר ליהנות מקרואסון ג'אנדויה ושבבי פייטה; קרואסון חמאה עם קרם מסקרפונה ותותים; ועוגת קווין אמאן עם קרם פטיסייר וטופי מלוח (18-14 שקלים). הארוחה מוגשת בימים א'-ה' בין 9:00 ל-12:00, ובשישי אפשר לרדת על בראנץ' בין 8:00 ל-14:00.
איך מכינים קרם ברולה בבאר שבע? מתברר שעם פופקורן. לכבוד יום הפופקורן הבינלאומי שחל ב-19 בינואר, משיקים בבר המסעדה ג'סיקה בבאר שבע (יצחק נפחא 25) גרסה מקומית למעדן הצרפתי בתוספת גרעיני תירס שחוממו, עד שהתפקעו להם - החמודים. הכירו את ה"ברולה דה לה קרם" - קינוח מושחת מקרם שמנת בטעם וניל, מצופה בסוכר חרוך, שעליו פופקורן מקורמל ומומלח. לגמרי טוויסט מקפיץ. אז מה, לא תקפצו?
בראנץ' חדש בעיר הגדולה. בר המסעדה Norder, הממוקם בדיזנגוף 245 בתל אביב, מגיש ארוחת בוהריים עם פרשנות אישית של שף המקום, ליאור כהן, למנות בראנץ' שנחשבות קלאסיקות. במקום תוכלו למצוא, למשל: בריוש תרד עם ביצה עלומה והולנדז תירס; לחם קסטן עם מקושקשת רכה, אבוקדו, שמנת ועירית; קרודו דג נא; דג כבוש, ביצה רכה, קרם פרש צנונית ולחם מחמצת; צלחת גבינות עם קונפיטורת שרי וארטישוק; וסלט ביצים ובוטרגה (מעדן עשוי שק ביצי דגים כבוש ומיובש). המנות מוגשות בימי שישי ושבת בין 10:00 ל-16:00, כך שאפשר להגיע גם אחרי יקיצה טבעית. אנחנו האחרונים שנשפוט.
אנשים של מרק? דמיינו בופה גדוש מבחר מרקים מנחמים ומגוון תוספות מפנקות, שפועל בשיטת לגום כפי יכולתך. אם זה עושה לכם את זה, מוטב שתבקרו בקפה פיינברג בחדרה (ז'בוטינסקי 34), כי המקום מקיים פסטיבל מרקים במשך חודשי החורף בימים א'-ה' בין השעות 14:00-19:00. יוצרי התפריט לא הפכו את הקערה על פיה (כי אחרת הכל יישפך) ובפסטיבל הם מגישים: מרק שעועית, מרק עדשים, מרק מינסטרונה, מרק בורשט, מרק פטריות וגריסים, מרק בטטה ומרק אפונה. זאת לצד תוספות מסורתיות כמו: אטריות ביצים, שקדי מרק, קרוטונים, קרוסטיני, ברוסקטות וקרקרים. בכל יום יוגשו ארבעה מרקים מתחלפים במחיר 52 שקלים לסועד.
מהכרמל - לשוק הכרמל. למוסד הוותיק בעוספיא "כנאפה אל אמג'ד", התווסף לאחרונה אח קטן בשוק הכרמל בתל אביב. בדוכן החדש אפשר למצוא, בנוסף לכנאפה החמה על שמה הוא קרוי, מגוון מנות ותבשילים דרוזיים - כי אם כבר יורדים דרומה, עדיף להביא את כל המטבח. רוחשים על הפלטה ומבעבעים בסירים: מג'דרה, תבשיל חצילים ועגבניות, כרובית בטחינה, עלי גפן, כרוב ממולא, קובות בשריות ופטאייר ממולא תרד בר (סבאנח). במקום יש גם מעדנייה עם מוצרים שאפשר לקחת הביתה כמו: לבנה, זעתר, שמן זית וזיתים.
מיוחד, חורפי ויפני. בר הראמן התל-אביבי Men Tenten בנחלת בנימין 57, משיק תפריט מנות ספיישל שיחממו את העונה הקרה. כעת, לצד מרקי האטריות העשירים במקום, תוכלו להתפנק גם על יאקי שינזו - לבבות עוף על גריל פחמים יפני במלח ופלפל (24 שקלים); קארי אודון - אטריות אודון בתבשיל קארי עם בצל ירוק, תרד וטוגראשי (68 שקלים); טטאקי מאגורו - טטאקי טונה צרובה עם רוטב פונזו וג'ינג'ר (74 שקלים); קאמה - לחי ילוטייל בחמאת טריאקי ובצל ירוק (55 שקלים); וסאקנה מליטה - דג ברקודה על גריל פחמים, מוגש עם ג'ינג'ר, קולרבי ולימון (64 שקלים).
כוונו שעונים כדי לא לפספס: מסעדת הכובשים (הכובשים 48, תל אביב) משמחת את הבאים בשעריה עם האפי האוור בין השעות 17:00-19:00 בו יוצעו כל המנות, כוסות היין והבירות מהחבית ב-30 אחוז הנחה. צריכים סיבה נוספת כדי להגיע? לתפריט נוספו מנות חדשות, בהן: סלט קיסר, סביצ'ה דג, סיגר דגים, שקדי עגל על הפלנצ'ה, שיפודי פרגית בתבליני הכרם, המבורגר "מושלם" ומנות טבעוניות, כמו פסטה בולונז מרידיפיין מיט.
ואם בכל זאת אתם מעדיפים להישאר בבית במזג האוויר הסגרירי, אבל משום מקום מתחשק לכם פתאום כריך פסטרמה, סלט קיסר או מוקפץ אסייתי מושקע ואין לכם הרכיבים הדרושים להכנה - Yango Deli מציעים פתרון טכנולוגי לבעיה. קטגוריה חדשה באפליקציה תתאים עבורכם את המצרכים הדרושים להכנת הארוחה שאתם חושקים בה. לכם נשאר רק להזמין, לחכות לשליח ולהתחיל לבשל. למשל, אם תחליטו ללכת על המוקפץ, האפליקציה תמליץ לכם על הירקות, הנודלס והרטבים הדרושים לפי מתכונים באדיבות קנור.