לקבל את 2023 בפיג'מה בבית: לחגיגות אין לנו כוח - אבל לאוכל מושחת יש

מארזי סושי מושקעים, פירות מפונפנים, מתוקים מושחתים, מגוון משקאות מבעבעים במהדורה מוגבלת ועוד כמה תפריטי מסעדות חגיגיים ברגע האחרון • סגרנו לכם את כל הפינות לחגיגות סיום 2022 • חדשות האוכל: נחים בבית רגל על רגל וצופים בנטפליקס

צעירה מתכוננת לחגיגות קבלת שנת 2023, צילום: רויטרס
מציאת שולחן פנוי לערב הסילבסטר, בטח בדקה ה-90, עלולה להיות משימה בלתי אפשרית. ברשת ריבר האסייתית מודעים למצוקת המקומות, ומציעים את River Box Sushi – מארז חגיגי במהדורה מוגבלת שמתאים לשניים עד ארבעה סועדים. ממתינים בפנים לצ'ופסטיקס: ארבעה רולים לבחירה (ג'יג'י רול, הרול התאילנדי, מונסון רול, סופר ספייסי סלמון ואחרים); ארבע יחידות גיוזה במילוי פרגית; זוג באן בשר אונטריב; זוג באן קריספי צ'יקן וסלט לבחירה. 400 שקלים, ניתן להוסיף בקבוק סאקה יוזו ב-60 שקלים.
ריבר // צילום: עומר סבח, צילום: עומר סבח
מעצמת הקוקטיילים Spicehaus ורשת am:pm משיקות מארז בלעדי לסילבסטר ובו שלושה סוגי קוקטיילים, כשכל אחד מהם שואב השראה מעיר אחרת בעולם. לוגמים וחושבים שאתם במחלקה ראשונה בדרך ליעד הבא: פריז - קוקטייל על בסיס וודקה, תותים ו-ורמוט לבן; ניו יורק - מבוסס וויסקי אמריקאי, דובדבנים וביטרים; ולונדון - מחוזק בג׳ין בטעמי מלפפון והדרים. 99 שקלים. וזה לא הכל: מי שירכוש מארז בסניפי או באתר am:pm ויגיע עם הקבלה לבר של של ספייסהאוס (דיזנגוף 117 תל אביב) או לבר Double Standard (דיזנגוף 247 תל אביב) יקבל קוקטייל במתנה בהזמנה של 100 שקלים ומעלה.
Spicehaus ורשת am:pm // צילום: סטודיו x מה עדיף, נשיקת סוף שנה מהחצי השני שלך או מארז של קינוחים מושחתים ומפנקים? דילמות, דילמות. בכל אופן, פטיש (זה Fat-ish, כן?) בייקרי שבחולון (הרוקמים 23) חוגג את הסילבסטר עם מגה-מארז שמכיל את כל החטאים המתוקים הבאים: צמד קראפינים (קרואסון בצורת מאפין, במילוי אוראו ובמילוי שוקולד לבן ופירות יער); ארבעה מיני קרואסונים (עם מילויים כמו פיסטוק, נוטלה וקינדר); ארבע עוגיות אמסטרדם לבחירה; קוביות בראוניז ושמונה יחידות אלפחורס. 260 שקלים. עדיין בדילמה? בפטיש מוסרים כי המארז מתאים לזוג או לרביעייה, אז אולי אפשר לשלב גם קינוח וגם נשיקה.
מארז סילבסטר של פטיש, צילום: לינור וקסמן
שתהיה לכם שנה אזרחית חדשה עסיסית ובריאה. כמה בריאה? כמו מארזי הפירות החורפיים במהדורה מוגבלת של "פרי גנך", למשל. תמצאו בהם מגוון של פירות חורף ופירות על-עונתיים עשירים בוויטמינים כמו תות שדה, תפוז, קיווי, אוכמניות, קוקוס, סברס, אפרסמון, פומלה, ענבים, פסיפלורה ואננס. בונוס לא לאכילה: גלויה שמפרטת על היתרונות של הפירות, כדי שתוכלו להרצות על פלאי הפומלה, סגולות הסברס ותענוגות התות. נשבעים לכם שחשבנו על זה עכשיו.
"פרי גנך", צילום: יחסי ציבור
מריצים לחיים – נוסח ברצלונה. יקב וילרנאו הספרדי משיק סדרת מארזי קאווה מהודרים לכבוד סוף השנה האזרחית, שבהם תמצאו בקבוק מעוצב בהשראת יצירותיו של האדריכל הקטלוני אנטוני גאודי, וגם צמד כוסות (כי מי ששותה לבד, סביר להניח שגם לא יתנשק עם מישהו כשהשעון יראה חצות). הסדרה מונה קאווה אורגנית ברוט ריזרבה פירותית ומאוזנת; קאווה אורגנית ברוט רוזה עם ארומות של סיגליות ופירות יער; וקאווה אורגנית חצי יבשה בעלת מתיקות עדינה. 69 שקלים, להשיג בחנויות המובחרות.
מארז סילבסטר של יקב וילרנאו // צילום: יחסי ציבור לא חראם לזרוק את הבקבוק היפה הזה לאחר השימוש? קבלו את הלמברוסקו של המותג האיטלקי Giacobazzi, במהדורה מוגבלת לסוף השנה. יש עליו קונפטי ונצנצים, והוא עושה חשק לחגוג כאילו מחר זה היום האחרון של 2022. למביני עניין, מדובר ביין מבעבע חצי יבש, 9.5% אלכוהול, בעל ניחוחות פרחים ופירות ובמתיקות מעודנת. 30 שקלים, ולא נופתע אם תחליטו להפוך את הבקבוק לאגרטל אחרי שיתרוקן.
גאקובזי // צילום: אייל קרן הכירו את המבעבעים החדשים מסדרת Le Bollincina של היקב האיטלקי Casa Martelletti. ארבעת היינות הגיעו לישראל בדיוק לקראת חגיגות סוף השנה, והקולקציה כוללת יין אסטי (לבן מבעבע מתוק, בעל חוזק נמוך וארומה פרחונית, 7% אלכוהול); יין בלאן דה בלאנקס (לבן מבעבע יבש מאוד בעל גוון צהבהב, 11% אלכוהול); יין מוסקטו (לבן מתוק ומרענן, 6.5% אלכוהול); ויין פרוסקו (לבן מבעבע יבש ועדין, 11% אלכוהול). 50 שקלים.
בוליסינה, צילום: יחסי ציבור
בנא משקאות מפרגנת במבצע של עד 30% הנחה על מגוון יינות ומבעבעים שיעשו לכם את הסילבסטר. כמה דוגמאות שמחליקות טוב בגרון: שלוש יחידות קאווה בלו נאן 750 מ"ל ב-100 שקלים, שלוש יחידות קאווה בלאו דה מאר 750 מ"ל ב-150 שקלים ויין מבעבע מדמואזל רוזה ברוט + יין בקסברג מבעבע ברוט 750 מ"ל ב-200 שקלים. כמו כן, משיקים בבנא מהדורת סוף שנה חגיגית ואלגנטית של למברוסקו פיקאסו, הכוללת יין רוזה חצי יבש בארומה של תות שדה ואוכמניות; ויין לבן חצי יבש בארומת פירות הדר. 40 שקלים.
בנא // צילום: יחסי ציבור

ועוד כמה ארוחות סילבסטר במסעדות, ממש על הקשקש:

אין יותר יוקרתי מזה. ה-Common Bar שבמלון דיויד קמפינסקי בתל אביב (הירקון 51) יקיים ארוחת סוף שנה חגיגית בשילוב טעימות וקוקטיילים של וויסקי מקאלן, לצד תפריט שיצר השף מור כהן. סתם כדי לעורר את בלוטות הטעם: ברולה פטריות, טרטר בקר ומח עצם וטטאקי טונה בקראסט פלפלים יוגשו כפתיחים; טורטליני עגל עם קרם כרובית בציר טבעי ואגוזי לוז תוגש לראשונה; ואילו לעיקרית יוגש פילה בקר וכבד אווז לצד פירה שורש סלרי בציר קקאו וכמהין. נא לשמור מקום גם לקינוחים. הארוחה תוגש המל מ-17:00 ועד 23:00. 1,010 שקלים לסועד.
ארוחת סילבסטר במלון קמפינסקי, צילום: באדיבות המלון
סילבסטר במוד מרוקאי: מסעדת אווה סאפי (השחר 8, נווה צדק, תל אביב) מרימה את הסילבסטר בחפלה סוערת, שתצא לדרך בערב השנה החדשה ב-19:00 בדיוק. מה בלו"ז? פתיח, מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, קינוח זוגי, שתייה קלה וכוס יין/קאווה/למברוסקו. סוד: צפו למופע רקדנית בטן לקראת חצות. במנות שיוגשו: פסטייה טלה בבישול ארוך, טאג'ין טלה ושזיפים (מנה זוגית) ועטאייף. 600 שקלים לזוג, יש אפשרות לסעודת מלכים תמורת 300 שקלים לסועד (מותנה בקבוצה בת שמונה אורחים ומעלה).
אווה סאפי // צילום: דרור עינב ארוחת הקייסקי של מסעדת קאמקורה (אהליאב 5, רמת גן) והשף איליה גולדמן לערב הסילבסטר תמלא אתכם ב-10 מנות, כמו שארוחת טעימות יפנית אמיתית צריכה לעשות. צפו לסשימי דג ים כבוש, לגיוזה בשר ואגיו אונטריב מטוגנת, לפריים ריב מעושן 45 יום על העצם ועוד, כל זאת לצד קוקטיילים יצירתיים ברוח ארץ השמש העולה. 380 שקלים לסועד, החל מ-19:00. המסעדה בהשגחת כשרות צהר. יש להזמין מקומות מראש בטלפון 073-777778.
קאמקורה, צילום: אפיק גבאי
ביום שישי הקרוב תתקיים במשק אלכסנדר (צבי הנחל 13, א.ת. עמק חפר) חגיגת סוף שנה מיוחדת עם בירות IPA. הטוויסט: האקשן יתחיל ב-9:00 ויימשך עד 16:00, אז נא להתארגן בהתאם. בלו"ז: טעימות (ויותר מזה) של ארבעת סוגי הבירה של IPA, אוכל של קרולינה פודטראק עם מגוון מנות בשריות ואחלה אווירה. הכניסה חופשית. לפרטים: מבשלת אלכסנדר בפייסבוק.
משק אלכסנדר, צילום: יחסי ציבור
חברת רדקס, שעד לאחרונה התמחתה רק בייבוא בירות, השיקה לאחרונה מחלקת יין והחלה להביא לישראל יינות ומבעבעים יוקרתיים ממדינות אירופה הקלאסיות. לקראת הסילבסטר, מציגה החברה שלוש שמפניות מבית המותג הצרפתי הוותיק Philipponnat, המתמחה בשימור יין בחביות עץ אלון. השמפניות הזמינות בישראל הן ברוט, רוזה אקסטרה ברוט במהדורה מוגבלת במיוחד, ונוסף אליהן מייבאת רדקס גם יין גרמני לבן מבית Maximin Gruhaus, ויין צרפתי מזן ענבי פיקפול. היינות מוגשים במסעדת Mena שבתל אביב, בקרמיט בר שברמת גן, בבר ים שבחיפה ובקרוב במסעדות Opa וטאיזו. כמו כן, ניתן לרכוש אותם ברשת מנו וינו.
רדקס // צילום: יחסי ציבורטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר