מי אמר שטיגונים בחנוכה זה רק סופגניות ולביבות? לנדוור מזמינה אתכם לטעום שניצל סלב. עד סוף החודש (לפחות) יוגש במסעדות הרשת תפריט שניצלים חדש, שהכוכב הראשי שלו הוא ה"שניצל נאמס" – המנה הזוכה של השף גיא רוזמרין, שלקחה את כל הקופה במשימת השניצל של "משחקי השף".
מדובר במנת נתחי שניצל פריכים על עלי חסה קיסר, עלים ארומטיים וסלסה חריפה-מתוקה (64 שקלים), והרעיון הוא לערסל את השניצלים בנחת בתוך עלי החסה, להוסיף להם רטבים ולתת ביס קראנצ'י, כי מי צריך פיתה? מנת הנאמס חולקת את התפריט החדש עם שניצל שייטל (נתח שייטל דק בציפוי פריך לצד פירה – 78 שקלים), "קלאסיקה של שניצל" (שניצל ענק בציפוי גרסיני לצד פירה – 72 שקלים) וכריך קריספי צ'יקן בלחמניית בריוש (62 שקלים).
בואו לשופינג, תישארו למתוקים (או להיפך, אנחנו לא שופטים). פסטיבל Sweeties, המוקדש למאכלים מתוקים ומושחתים בניצוחם של ישראל אהרוני, אור שפיץ וידוענים קולינריים נוספים, יתקיים זו הפעם החמישית במתחם Meex שרונים (לשעבר קניון שרונים) שבהוד השרון בין 20 ל-26 בדצמבר, בין השעות 16:00 ל-22:00 (יום שישי – בין 10:00 ל-15:00).
במקום יוצבו דוכנים שיציעו מנות במחירים של 35-15 שקלים, חלקן בלעדיות לפסטיבל, כמו רביולי Fritto שוקולד של אהרוני (שגם יפנק במנה מלוחה של קריספי צ'יקן בלחמנייה עם קולסלאו ואיולי סרירצ'ה); "סופגישפיץ" של אור שפיץ (בטעמי פיסטוק-קוקוס, שוקולד-אוראו ועוד); לחמניית בייגלה מלוח עם קרם מסקרפונה בייגלה, רוטב בייגלה מלוח ופרעצל פריך שנולד כשיתוף פעולה בין NUNUNU ומגנום; והברקות של השואורום בייקרי, בולנז'רי 96, קרמרי דה ל'אקלר ועוד רבים ומתוקים. אנחנו יכולים להמשיך עד נר שמיני, אז פשוט תגיעו ותשמטו את הלסת בעצמכם.
בואו לשתות שמפניה, תישארו לישון. למשך שבוע ימים, בין 25 ל-31 בדצמבר, יהפוך מלון בקסטייג' שבתל אביב (בילינסון 6) ל"מלון השמפניות" הראשון מסוגו בעולם. מה זה בדיוק אומר? שבמשך הפעילות, מלון הבוטיק מרשת אטלס ישתף פעולה עם מותג השמפניה Moet & Chandon, ו-10 מחדרי המלון יהפכו לחדרי שמפניה מאובזרים בבקבוקי שמפניה, גביעים ושמפניירות, נר בעבודת יד בניחוח שמפניה, תותים ומקרונים במילוי קרם שמפניה, בלונים כסופים וזהובים ועוד.
חשבתם שזה נגמר כאן? טעיתם: הבראנץ' של קפה בקסטייג' יתוגבר בעמדת תותים וקצפת לצד כוסות שמפניה; בר הסטנלי שבמלון יגיש קוקטיילים מבוססי שמפניה; חנות פופ-אפ תמכור בקבוקי שמפניה עם חריטה אישית ללא תוספת תשלום – לצד אביזרים משלימים לשתיית המשקה המבעבע והחושני; וכמובן שגם המלון עצמו יקושט בהתאם. בקיצור, הרבה שמפניה. החל מ-886 שקלים ללילה באמצע השבוע, כולל ארוחת בוקר. להזמנות.
סלאמת וסיונרה: מותג הבירה היפני Kirin Ichiban מרים פסטיבל פיוז'ן ייחודי שמפגיש בין המזרח התיכון למזרח הרחוק. במסגרת המיזם, ארבעה שפים ים-תיכוניים מישראל יתארחו בארבע מסעדות יפניות, ויגישו בהן תפריטי ספיישל שהפתיעו אפילו אותנו. מאקי עם חומוס? קרוב, יותר בכיוון של סשימי עם טחינה.
ב-21 בדצמבר תארח קיוטו את השף עלאא מוסא ממסעדת LUX לתפריט ערבי-יפני (דוגמה למנה: סשימי ערבי, טחינה יפנית, זסט ליים ושמן שומשום לצד סלט עלים); ואילו יאוזה תארח את השף חביב משה ממסעדת מריפוסה לתפריט מרוקאי-יפני (קבלו רול לוקוס מרוקאי: סושי לוקוס בטמפורה, פלפל חריף קלוי, כוסברה, עירית, רוטב מרוקאי ועשבים).
ב-28 בדצמבר תקבל מנטנטן את השף גיא אריש ממסעדת משייה לתפריט ישראלי-יפני (פנו מקום בשולחן לצלחת דגים נאים, שויו חומוס, לצ'ה דה טיגרה וחמאה חומה); ואילו מון סושי בר יפתח את שעריו לשפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה, לתפריט יווני-יפני (איך נשמעת לכם גיוזה חצילים עם מטבל צ'ילי טחינה?). את כל המנות תלווה, כמובן, בירת Kirin. להזמנת מקום.
אזעקת שחיתות: רשת הדיינרים האיטלקיים Fat Vinny מציגה את מנת הספיישל שלה לחנוכה – סופגניית בריוש (או ליתר דיוק, מריטוצו – מעין לחמנייה איטלקית פלאפית) מחוזקת בגלידת וניל, רוטב פירות יער, תותים טריים וגם בשבבי פיסטוק (בהתאם לטרנד). 45 שקלים.
מה זה עגול עם ריבה, יוצא במיוחד לחנוכה ונראה כמו סופגנייה, אבל – ושכד השמן לא יישפך לכם פתאום – לא סופגנייה? כדורי גלידת הגבינה של רשת לג'נדה, כמובן, שמעוצבים כסופגניות ואפילו מתגאים בזילוף של מבחר רטבים כמו קונפיטורת תותים, שוקולד חם עם אגוזי לוז, קרם בייגלה, קרם הרשיז וקרם לוטוס. 15 שקלים לכדור עם רוטב. ממש כמו למכור סופגניות לאסקימואים.
מסעדת נינה ביאנכה (בוסי סנט ג'ורג' 9, מתחם ביל"ו) מקבלת את חנוכה עם סדרת סופגניות שהן בעצם אינטרפרטציה לקינוחים הידועים של המסעדה. מה דעתכם, למשל, על סופגניית קראק פאי? ועל סופגניית בנופי? ועל סופגניית נמסיס שוקולד, מחוזקת בטראפלס וויסקי? כן, אנחנו חושבים אותו דבר בדיוק. סופגניות הקינוח המסקרנות האלה מוגשות בתום הארוחה ומחירן 41 שקלים לזוג, אז אל תבואו לבד.
אמנית הקינוחים איה תמם משיקה צמד מארזים מתוקים ומושקעים לחנוכה. הראשון הוא מארז בסגנון "אדבנט קלנדר" עם שמונה חלונות – אחד לכל יום בחג – כשמאחורי כל חלון מסתתר קינוח אחר (דונאט מצופה, סינבון, קייקפופ, מקרונים עם ציורי נרות, עוגיות ריבה בצורת סביבונים ועוד). המחיר? 199 שקלים.
המארז השני, "חנוקיט", מתאים במיוחד לילדים ומכיל עוגיות חמאה לצד שקיות קרם וסוכריות צבעוניות, שאיתן אפשר לצפות ולקשט את העוגיות, א-לה DIY.
ולא פחות חשוב: חלק מההכנסות ממכירת המארזים יועברו כתרומה לעמותת עדי – המעניקה לאלפי ילדים ובוגרים עם מוגבלויות מעטפת שיקומית, מענה רפואי ומערכת חינוכית מכילה. 140 שקלים למארז של 12 עוגיות, 105 שקלים למארז של 6 עוגיות.
בר איטליה הנתנייתית (שדרות עובד בן עמי 113, מלון Vert) מרחיבה את התפריט במבחר ספיישלים עונתיים, שביניהם תמצאו מנות חורפיות כמו סלט ברי פחם וענבים (חסות, שאלוט, צנונית ופקאן – 74 שקלים); דג ים פריך (תערובת עלים, קולורבי ופיסטוק ברוטב צ'ילי ודבש – 78 שקלים); קרוקט כרישה ופורטובלו (איולי כמהין ופרמז'ן – 42 שקלים); סביצ'ה אבוקדו (דפי אורז, דג ים, אבוקדו, צ'ילי, שאלוט וכוסברה – 78 שקלים); וניוקי נתח קצבים (ירקות שרופים, דמי גלאס ויין אדום – 112 שקלים).
בסיטרה (רוזנבלום הרצל 8, תל אביב) מביטים לעבר השנה הבאה ומשיקים את תפריט 2023, כמו גם תפריט עסקיות מעודכן על טהרת המטבח הישראלי-ערבי.
כל העסקיות כוללות פוקצ'ה, טחינה, זיתים מתובלים וקונפי שום, מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית שלפיה נקבע מחיר העסקית, שתייה קלה ושתייה חמה. הצעות לעיקריות: פילה סלמון (קרם תפוחי אדמה, תרד בשמנת ושום – 135 שקלים); פילה דניס (חמאת עגבניות וירקות ירוקים – 140 שקלים); פילה בקר (קרם תפוחי אדמה וציר יין אדום – 220 שקלים); וצלעות טלה (על תבשיל טאג'ין מכוסה בקראסט בצק – 250 שקלים).