תארו לעצמכם שהייתם יכולים להפוך את הממתקים האהובים עליכם למשקה?
קינדר בואנו, שוקולד קדבורי, סוכריות סקיטלס, פררו רושה, אוראו, מרשמלו... כל הממתקים האלה יכולים להגיע אליכם מבלי שתצטרכו להוריד את העטיפה וללעוס, הם יגיעו אליכם כמשקה.
נשמע כמו חזון אחרית הימים? או יותר כמו גן עדן עלי אדמות? את הקונספט של שייקים על בסיס ממתקים פופולריים אפשר למצוא במקומות כמו ניו יורק ולונדון, ולכן זה רק היה מתבקש ששני עולים חדשים מאנגליה יביאו אלינו לישראל את הרעיון הזה, שנע על הגבול בין שיגעון לגאונות.
המקום שיגשים לכם את החלומות המושחתים. שייק אאוט
פול גרבודה ואילן לינטון חברו אחד לשני והקימו את שייק אאוט, מקום חדש בפלורנטין בתל אביב שמציע תפריט צבעוני של שייקים ופרישייקים, על בסיס חטיפי שוקולד או ממתקים שכולנו מכירים, או על בסיס פירות קפואים.
לינטון עלה לארץ אחרי שעבד במשך שנים כשף ואף עבר התמחות במסעדת כוכב מישלן באנגליה, כך שהוא מביא אל הבלנדר השכלה קולינרית והמון אהבה לאוכל, או במקרה הזה אוכל שהופך לשתייה. הוא הכיר בארץ את פול, יזם בתחום הטכנולוגיה, ויחד הם חיפשו עבודה שתתאים לעולים חדשים כמוהם ותסייע להם להשתלב בארץ ולהתפרנס.
במשך כמה חודשים, הם עבדו על תכנון ובנייה של המקום, תקופה קשה ומאתגרת לדבריהם, בעיקר בגלל קשיי השפה והצורך לחפש אנשי מקצוע שיוכלו לתקשר איתם גם באנגלית.

קיר של ממתקים לבחירה בשייק. שייק אאוט
העיצוב של המקום ורוד ושמח, מזכיר בזוקה ענקית, ועל המדפים עשרות חטיפים וממתקים, מוכרים יותר ומוכרים פחות, חלקם אפילו מיובאים במיוחד מאנגליה וחלקם ישראלים מובהקים. במקום מוצבת מכונת גלידה אמריקאית, שמהווה את הבסיס של כל שייק וגם כמה בלנדרים רציניים שהופכים את הכל למחית חלקה ויוצרים את הסמוד'י.
בגזרת ה"לא סופרים קלוריות" טעמנו שייק ורוד שנקרא הקשת בענן (33 ש"ח) על בסיס גלידת וניל, שערות סבתא, סוכריות סקיטלס צבעוניות, סוכריות קופצות וטוויזלרס, סוג של סוכריות גומי ארוכות, אדומות ומפורסמות בארה"ב בעיקר. אם כל זה לא מספיק אז בשייקאאוט מוסיפים למעלה קצפת ומקשטים בסוכריות קופצות. התוצאה- פסיכית אבל נפלאה. זה ברור שזה לא משקה שמתאים לכל אחד, צריך להיות רודפי מתוקים אמיתיים, זה ילדותי ומתוק באופן מוגזם, אבל זה גם טעים ומשמח באותה המידה.
שן קשת בענן. אחרי "שוגר ראש" כזה, אין סיכוי. שייק קשת בענן
טעמנו גם מילקשייק שנקרא קוקי מאנסטר (33 ש"ח) על בסיס גלידת וניל, עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות אוראו. גם שם לא פסחו על הקצפת ועל שברי העוגיות לקישוט. זה סמיך אבל נוזלי מספיק לעבור בקשית, ממש כמו לשתות עוגה. חוויה לחובבי האוראו המושבעים, אלה שלא מוכנים לחלוק מהעוגיות שלהם ואוכלים אותן לבד בחושך.
חוויה לחובבי האוראו המושבעים. שייק קוקי מאנסטר
ובכל זאת, פול ואילן יודעים שבישראל בכלל ובתל אביב בפרט, להרבה אנשים חשוב אוכל בריא ואורח חיים מאוזן, ולכן הם משלבים בתפריט גם פרישייקים טבעוניים על בסיס פירות קפואים, אבקות ותמציות צמחים.
אחד השייקים הנפלאים שטעמנו היה על בסיס תותים בלבד (25 ש"ח), נטו תותים, בלי שום דבר אחר. זה שייק בלי רגשות אשם, בניגוד לחלק הראשון של התפריט של שייקאאוט, הוא מתוק באופן טבעי ולא כבד.

הבחירה השפויה, בלי רגשות אשם. שייק תותים
טעמנו גם שייק שנקרא פרוטאין פאואר (28 ש"ח) שמומלץ לספורטאים או בכלל אחרי פעילות גופנית כי יש בו בננה, תות, חמאת שקדים, סורבה קוקוס, חלב שקדים ואבקת פרוטאין המפ, שזה סופר פוד נהדר למי שאכפת לו מהבריאות. השייק הזה היה קרמי בזכות חמאת השקדים, סמיך במידה הנכונה והוא ארוחה של ממש, עם שילובי טעמים נהדרים של הבננה, השקדים והקוקוס.
מומלץ אחרי פעילות גופנית. שייק פרוטאין פאואר
ניסינו גם שייק "בוקר טוב" (28 ש"ח), שהוא אכן סוג של ארוחת בוקר בכוס ומורכב מבננה, מנגו, חמאת שקדים, חלב שקדים, סורבה פסיפלורה ותמצית טעם של תה ירוק. ברמת שייק מעולה לבוקר, משביע ולא מתוק מדי, ולפעמים זה כל מה שמתחשק בבוקר, בלי כל הכבדות של לחם, גבינות וחביתות.
במקום אחרות בוקר. שייק בוקר טוב (מימין) ושייק פרוטאין פאואר
אילן ופול הולכים להשיק בקרוב גם שירות משלוחים, ככה שגם אם אתם לא באזור דרום תל אביב ואתם חולמים על קינדר בואנו בקשית, אולי תוכלו ליהנות ממנו אפילו בחוף הים. בינתיים בפינה בפלורנטין, שייקאאוט כבר צברה לעצמה קהל מעריצים, לפחות בין המקומיים בשכונה. אז בין אם אתם בקטע של שחיתות ובין אם אתם בקטע של בריאות, שייקאאוט היא עצירת חובה לחובבי הבלנדרים והקשיות.
שייקאאוט, ויטל 2 תל אביב
058-7240283
נפתח לכם התיאבון? עוד המון פינוקים ומתכונים - עכשיו במדור האוכל!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו