רשימת המתנה: בשביל המנה הזאת תצטרכו לחכות 30 שנה

ההמתנה למנת קרוקטים של קצבייה יפנית התארכה כל כך, עד שזו הפכה לשם דבר גם מחוץ לארץ השמש העולה • רוצים לחכות קצת פחות? גם זמן המשלוח ברשימת ההמתנה הקצרה יותר ייקח לכם לא מעט זמן

שליח, ב-2021 (למצולם אין קשר לידיעה), צילום: קוקו

קרה לכם פעם שהבטן שלכם קרקרה, החלטתם להזמין משהו לאכול מאיזו מסעדה כדי להשביע את רעבכם – ואז פשוט התעצבנתם על זמן ההמתנה הארוך של המשלוח? אז נסו לדמיין איך זה מרגיש להזמין מנה – ולקבל אותה אחרי לא פחות מ-30 שנים.

Asahiya, קצבייה משפחתית מצליחה ומהוללת במחוז היוגו שבאי הונשו שביפן, מוכרת קרוקטים של תפוחי אדמה ובשר קוֹבֶּה (בשר ואגיו מזן הטג'ימה, שנחשב למשובח, יוקרתי ויקר) הפכה – מנה שהפכה לכל כך מבוקשת, שנוצרה לה רשימת המתנה לא קצרה בעליל.

לקוחה מאושרת שקיבלה את המשלוח המצופה

הקצבייה, שנוסדה ב-1926, מכרה מוצרי בשר ממחוז היוגו (כולל את בשר הקוֹבֶּה היוקרתי) במשך עשורים לפני שהכניסה לתפריט את הקרוקטים הבשריים לאחר תום מלחמת העולם השנייה. בתחילת שנות ה-2000, הקרוקטים המטוגנים עם הבשר ותפוחי האדמה הפכו לפתע ללהיט מטורף ברשת, מה שהוביל ליצירת רשימת המתנה כמעט לא מציאותית של 30 שנה למנת של קרוקטים הקפואים.

הקרוקטים המבוקשים, שזכו לשם Extreme Croquettes, הם אחד מארבעה סוגים של קרוקטים ממולאי קובה המוצעים למכירה בקצבייה, שכבר הפכה לשם דבר ביפן ומחוצה לה. ב-2016, בשל רשימת המתנה שעמדה אז על 14 שנים "בלבד", ייצור המנה הופסק באופן זמני. לאחר שנוצרה מחאה והביקוש למנה לא פסק, היא חזרה לייצור – כשבמקום לייצר 200 מנות בשבוע, כיום מיוצרות 200 מנות ביום. בכל קופסה נמכרת תמצאו 5 קרוקטים במחיר של 18.40 דולרים (כ-63 שקלים).

כך המנה נראית כשהיא מוכנה. שווה את ההמתנה?

אם נשארתם רעבים ואתם עדיין חסר סבלנות, דעו שאם אתם לא מעוניינים לחכות 30 שנה למנת הדגל של המסעדה, אולי תנוחמו בעובדה כי קיימת גרסה של המנה עם הבשר המשובח עם רשימת המתנה קצרה יותר – וזו אורכת "רק" ארבע שנים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר