פותחים שולחן בסנתה קתרינה // צילום: רעות סהר // פותחים שולחן בסנתה קתרינה

מיקס עדתי בסנטה קתרינה

לא משנה אם אתה אשכנזי או מזרחי, פולני או עיראקי - הטעמים הישראליים כובשים את כולנו • כור היתוך בלב תל אביב

כשמנסים להגדיר מטבח ישראלי נתקלים בבעיה. כמעט שום דבר לא שייך לנו במקור. ומה שכבר שייך לנו, הוא שענטז מופלא של חומרי גלם מקומיים. זה בדיוק מה שקשה להגדיר. אוכל ישראלי מובהק הוא שקשוקה וחומוס. מסעדות המבקשות להיצמד למטבח מקומי, לוקחות סיכון כשהן מרחיבות את המושג ובכך בעצם מגדירות אותו מחדש.

 אומרים שבעוד דור או שניים, המוצא שלנו כבר לא יהיה רלוונטי. לא ישאלו אף אחד, אם הוא מזרחי או אשכנזי, פרסי או עיראקי, רומני או פולני. זה כבר לא יהיה משנה, כי כולם יהיו הכל, מעורבבים, ובעיקר מאוד ישראלים. 


קוקטיילים בצבעים ניטרליים // צילום: רעות סהר

כזאת היא מסעדת סנטה קתרינה. ילדה מעורבת שלא ניתן להתחקות בכלל אחרי המוצא שלה, וגם אין צורך, המוצא שלה הוא כאן, ישראל. בתפריט של סנטה קתרינה, של השף תומר אגאי, יש אלמנטים מהמטבח הטורקי, רומני, מרוקאי, יווני, עירקי, איטלקי ועוד. יש טאבון במרכז כל העסק הזה, כור ההיתוך בו כל האלמנטים מתחברים לכדי יצירה אחת מושלמת. ואם כבר מקומי אז שגם יהיה תל אביבי. 


ירקות צלויים בטאבון // צילום: רעות סהר

בסנטה קתרינה מציעים עסקית משתלמת במיוחד, למען האמת אחת העסקיות השוות בעיר, שהיא לא רק מהנה ומשביעה, היא גם סיור קטן בכל המטבחים השונים המרכיבים את המטבח הישראלי. בדיל הצהריים המשתלם מקבלים את כל הראשונות במחיר העיקרית, כן שמעתם נכון. לא עבר זמן רב, עד שהשולחן שלנו התמלא בקערות צבעוניות ושמחות מהסוג שאתה רואה ומיד מחשב את המקום שיש לך בקיבה.

בינתיים, קיבלנו את הקוקטיילים שהזמנו. אז מה אם זה יום חול בצהריים, סנטה קתרינה מזכירה לנו בר כזה, שבאים קודם לשתות בו ואז גם לאכול וגם אם היא מתחפשת למסעדה בצהריים, אנחנו רואים מי היא באמת. אז הלכנו על מרגריטה קלאסית, בכוס עם שוליים של מלח (46 שקלים) וקוקטייל עדין של וויסקי סאוור על בסיס של וויסקי סקוטי (44 שקלים). 


בייגלה חם וטעים // צילום: רעות סהר

התרגלנו לאחרונה לקבל קוקטיילים צבעוניים ומרהיבים שהם קרנבל בכוס. זה כיף לפעמים, אבל זה נחמד לחזור קצת למקורות, לקוקטיילים קלאסיים, בצבעים עדינים שנעשו ביד מיומנת. 

על השולחן כבר ננעצו המזלגות בכל טוב. היה שם טרשי עיראקי של כרובית וגזר, בייגלה מצופה שומשום עם שמנת חמוצה וטחינה, ירקות צלויים נפלאים מהטאבון, עגבנייה, בצל סגול ופלפל ירוק חריף על שלולית של טחינה ושמן זית. פלאפל ירוק מצוין עם חריף ירוק לוהט, סלט של פלפלים קלויים עם פרוסות דג כבוש, מסבחה עם רסק עגבניות טרי בצד אחד, ואריסה בצד השני. סלט של חצילים שרופים בסגנון רומני וסלט יוצא מן הכלל של פטרוזיליה וקישואים טריים, צנוניות ועגבניות בשמן זית ולימון.


פילה מוסר // צילום: רעות סהר

כל המנות הראשונות יחד הן אוסף מקסים של יצירות שמעמידות את חומר הגלם במרכז. הטעמים מובחנים ומאוזנים והחוויה היא זורמת ומהנה. שום דבר לא כבד מדי ולא דורש את כל תשומת הלב. המזלגות מלהטטים בין הקערות, עד שמגיעות העיקריות וגם אז הן להקת ליווי נהדרת לסולנים הראשיים.

לעיקריות הזמנו שישקבב על פיתה שרופה וירקות מהטאבון (78 שקלים) ומנה של פילה מוסר על צזיקי וסלט חם של תרד וקישואים, עם כדור אורז קריספי (98 שקלים). במנת השישקבב מגיעים בשני שיפודים ענקים. אחד של פרגיות עסיסיות, והשני של נתחי בקר מצוינים. מישהו הגיע במיוחד לשולחן להוציא לנו את השיפודים, במין טקס חמוד שנראה שחוזר על עצמו. שילובי המרקמים של המנה הזאת הם הסוד שלה. הבשר שמשתלב בירקות הצלויים, בטחינה שמחברת ובפיתה השרופה שסופגת הכל. המנה של פילה המוסר הייתה מצוינת גם היא. נתח שמנמן, שידע בדיוק כמה זמן להיות בטאבון והעור שלו שמר עליו לח. כל זה הגיע על גבי תרד חלוט ועיגולי קישואים צרובים, ציזיקי יוגורט סמיך וחמצמץ מוקף שמן זית, ושלולית של גספאצ'ו אדום וחלק. אם כל המסיבה הזאת בצלחת לא מספיקה, חיכו שם בצד גם שני כדורי אורז מטוגנים מופלאים. כאלה שאפשר לטבול בציזיקי או בגספאצ'ו ולהיות קצת יותר מאושרים. 


שישקבב מלווה בטקס חמוד // צילום: רעות סהר

הקינוחים בסנטה קתרינה עולים רק 14 שקלים וזה טוב למי שלא רוצה להחליט. טעמנו הכול. צלחות קטנות של שמחת חיים. עוגת בסבוסה חמה עם כדור גלידת מי ורדים שעושים במקום, פנקוטה במרקם של עננים, עשויה יוגורט עם מנגו טרי וקולי מנגו וטירמסו קלאסי שנצמד למקור ועושה את זה יופי. אם תהיתם מה זה מטבח ישראלי מקומי, אז לכו לסנטה קתרינה לעסקית הכי משתלמת בעיר, ותיווכחו בעצמכם שאם מערבבים הרבה גנים שונים, יוצא זן משובח יותר. 


עוגת בסבוסה רק ב14 שקלים // צילום: רעות סהר

פנקוטה
טעמים אקסוטיים // צילום רעות סהר

סנטה קתרינה, הר סיני 2 תל אביב, 058-7820292

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...