אחרי נדב ודניאל אני עוקבת באדיקות עוד מימי שיא השיאים של הקורונה. אז ישבתי מרותקת למסך הטלויזיה וסקרתי עבורכם את תכנית הריאליטי הקולינארית MKR בה השתתף הצמד. מי שעקב אחר הניתוח המעמיק שלי וודאי זוכר שהתרשמתי מהזוג למן הרגע הראשון. המוטיבציה להצלחה בשילוב עם זוגיות מתוקה ואוכל תאילנדי לוהט – שבו את לבי.
בהמשך, הורשתי להציץ באופן בלעדי ולהביא לכם מבטח מעמיק אל המיזם הראשון של המותג המתהווה ״נדב ודניאל״ – הפופ אפ התל אביבי בליווי המנטור הנחשק, שף יובל בן נריה.
מאז הספיק הדואו לפתוח מסעדת בריכה ססגונית במלון דן קיסריה ולצבור נסיון וידע בתחום המסעדנות. במהלך החורף לרגע לא קפאו על שמרים ולא נחו על זרי הקפיר ליים, אלא עבדו במרץ לקראת קיץ 2022.
והנה, רגע לפני שהעונה החמה פוקדת אותנו במלוא שרב וחמסין, נפתחה לה מסעדת החוף התאילנדית הראשון בישראל. "קוקו תאי" שמה ועליה חתומים נדב ודניאל, כמובן.
'קוקו תאי' היא מסעדת הבית הראשונה של השניים. והיא ממוקמת על קו המים בראשון והנחשק של חוף פרישמן. בשל מיקומה הפך המטבח של נדב ודניאל, המזוהה מאוד עם מחוז איסאן הצפוני והקשוח לשילוב שבין הררי ממלכת סיאם לרצועת הים ולדגה מקומית טרייה.
התפריט מחולק לראשונות, ביניים ועיקריות: גנג רום קוואן פלה קוביות דג ים, הל שחור, שורש כורכום, שאלוט ואטרייה קריספית (66 שקלים)|נאם טק-סלט נתחי שייטל בגריל פחמים, ירוקים תאיים, למון גראס , בצל סגול, תאי צ'ילי ושבבי אורז קלוי(68 שקלים)|טוד מאן פלה קציצות דגים בהשראת הילדות בערבה. חסה פריכה, ג'ינג'ר, למון גראס, גרידת ליים, אטריות אורז, ירוקים תאיים, צ'ילי אדום, בוטנים וקריספי שום (86 שקלים)|פלה לואי סואן- דג שלם מטוגן, תמרינדי, שאלוט, ירוקים תאיים, בצל ירוק, משולשי ליים, ג'ינג'ר וקשיו מקורמל (138 שקלים ועוד.
על הקינוחים אחראית השפית גל שטיין שמלווה את היצירה של נדב ודניאל עוד מימי הפופ אפ בקפה טאיזו. שטיין שהיתה למשך שנתיים שף פטיסייר של יובל בן נריה מביאה אל קוקו תאי מחקר ויצירתיות רבה לדוגמה: סום צ'ון קרח גרוס, פירות העונה, ג'ינג'ר, קשיו מקורמל וסירופ של פרח אפונת הפרפר, יסמין, ליים, קפיר ליים וסוכר דקלים (48 שקלים) |שכבות של עוגייה מסורתית, קרם בננה ושוקולד בלונדי, אננס וחלב מרוכז ( 58 שקלים)
קוקו תאי
חוף פרישמן, טיילת להט, תל אביב