עונת המטוגנים בפתח: כך תימנעו מצרבת אחרי סופגניה

מלעיסת מסטיק ועד שתיית המיץ שיוצא מתפוחי האדמה כך תימנעו מהצרבת שמאיימת להכות בנו במוקדם או במאוחר בחג המטוגן בשנה

עונת הספינג' והשמן העמוק. צילום: אסף קרלה

הדרך הטובה ביותר למנוע צרבת היא להימנע מהמאכלים שגורמים לה - מטוגנים, מאכלים חריפים, ומזונות רווי שומן למיניהם. משקאות כמו קפה ואלכוהול גם נמנים עם אלו העלולים לעורר צרבת, בנוסף לעישון סיגריות. 

אבל מה לעשות, יש תקופות בשנה שהפיתויים גוברים והאתגר קשה יותר, וחנוכה הוא כנראה החג מספר אחד בתחום הפיתויים המטוגנים.  אם אלו לביבות או סופגניות וספינג', המטוגנים הם בכל מקום והצרבת אורבת מעבר לפינה. אז איך אפשר גם ליהנות ממטעמי החג וגם לא לסבול מעול חומצות הקיבה שעולות בגרון?

מטוגנים מגבירים את הסיכוי לצרבת, צילום: gettyimages

צרבת נגרמת כשהוושט לא מתפקדת כראוי, ולאחר בליעת האוכל, מיצי הקיבה עולים למעלה במקום למטה - והוושט, לעומת הקיבה שנמצאת בצד השני, לא יודעת להתמודד איתם. זאת הסיבה שאנחנו מרגישים תחושה של צריבה, לרוב באיזור החזה או הצוואר.

אם בחרתם לנשנש סופגניה אחת או שתיים, אנחנו לא כאן כדי לשפוט. אבל אולי כדאי לשלב פעולות קלילות לאחר מכן כדי למנוע את תחושת הצריבה בלוע שמאיימת להגיע. 

מסייע לבעיות קיבה ולהרגעהתה. תה ג'ינג'ר, צילום: המחשה - מידג'רני

אלו ההמלצות העיקריות למניעת צרבת: 

כוס מים עם סיום הארוחה - כך אנחנו עוזרים למיצים לרדת בהצלחה במורד הוושט.

שתיית תה עם ג'ינג'ר - ג'ינג'ר עוזר לבעיות בקיבה ויכול להרגיע אותה לאחר האוכל. 

לא להישכב על המיטה - נסו להימנע מתנוחת שכיבה כשעתיים עד שלוש לאחר שאכלתם משהו שחשוד בצרבתיות שלו.

הימנעו מפעילות גופנית - אם תכננתם לצאת להתאמן, חכו שעה או שעתיים.

הגבהת ראש בשינה - כשאתם הולכים לישון, השתדלו להגביה את הראש כדי ליצור מצב בו הוושט מעל הקיבה. זה יעזור למנוע את התופעה הידועה כ"צרבת לילית".

אם בכל זאת הצריבה הכתה בכם, ישנן כמה תרופות סבתא שאפשר לנסות לפני שפונים לדרכים הקונבנציונליות בדמותן של כדורים למיניהם.

מעורר ייצור מוגבר של רוק ומדלל את חומצות הקיבה, צילום: GettyImages

תרופות סבתא שעוזרות לצרבת:

נוזל תפוחי אדמה - בפעם הבאה שאתם מכינים לביבות, סחטו מעט מהמיץ שיוצא מתפוחי האדמה בזמן שמגרדים אותם. ערבוב שלו ומהילה במים תפחית את החומציות בקיבה.

שקדים - מאזנים את רמת החומציות בקיבה ומקלים על תחושת הצריבה. אם רוצים לתכנן מראש, אפשר להקפיא כמה שקדים ולאכול אותם קרים, כך גם הקור עוזר לצנן את הוושט ולהרגיעה. 

אבקת סודה לשתייה - ערבוב של חצי כפית אבקת סודה לשתייה בחצי כוס מים יכול לעזור בהורדת החומציות. סודה לשתייה היא חומר הסותר חומצה, וכך היא מנטרלת את חומצות הקיבה או ממעיטה אותן (גם מיץ לימון יכול לעזור, על אותו עיקרון).

מסטיק - פה יבש מגביר את תחושת הצרבת, לכן לעיסת מסטיק יכולה לעזור, משום שהיא מעוררת ייצור מוגבר של רוק ומרטיבה את חלל הפה ומדללת את חומצות הקיבה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר