המתכון הכי קל: כך תכינו פיצה-סביח נוסח ג'קי אזולאי

לרגל יום הפיצה הבינלאומי, השפית ג'קי אזולאי מזמינה אתכם להכין בבית פיצה סביח מקורית שיצרה במיוחד לכבוד המאורע • ספוילר: את רוטב העגבניות מחליף ממרח אריסה

פיצה סביח של ג'קי אזולאי  , שניר סופגי גואטה
פיצה סביח של ג'קי אזולאי , צילום: שניר סופגי גואטה

לרגל יום הפיצה הבינלאומי שנערך ב-9 בפברואר, השפית ג'קי אזולאי לקחה על עצמה אתגר - ליצור פיצה חדשה בהשראה ישראלית. התוצאה מובאת כאן במתכון לפיצה סביח ביתית, עשירה, פיקנטית וטעימה להפליא, בפרשנות מקורית משלה. 

אריסה, חציל וביצה - פיצת הסביח של ג'קי אזולאי,

מכיוון שאחד מחומרי הגלם המזוהים ביותר עם ישראליות הוא טחינה, לטובת המשימה שיתפה אזולאי פעולה עם חברת הטחינה "אחוה". את רוטב העגבניות הקלאסי, מחליף בפיצה ממרח אריסה, מעל הבצק פזורים חציל, ביצים ותפוח אדמה המזוהים עם מנת הסביח ומעל לכל מזולפת טחינה גולמית ללא מלח שמוסיפה עסיסיות לביס.  

אזולאי במהלך הכנת הפיצה, צילום: שניר סופגי גואטה

לפניכם המתכון המפורט: 

מצרכים (ל-2 פיצות בגודל בינוני):

לבצק:

1 ק״ג קמח רגיל

4 כפיות שמרים יבשים

2.5 כוסות מים  

2 כפיות סוכר

2 כפיות מלח

2 כפות שמן זית

לסביח:

2-3 כפות ממרח אריסה

1 חציל

2 ביצים

1 תפוח אדמה

1 פלפל ירוק חריף

4-5 כפות טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"

2 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

סביח על פיצה, צילום: שניר סופגי גואטה

אופן ההכנה:

להכנת הבצק: 

שמים את החומרים היבשים במיקסר עם וו לישה ומערבבים מעט.

מוסיפים את החומרים הרטובים וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק אחיד. 

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך 30-40 דקות.

מחלקים את הבצק לשני כדורים (אפשר גם ליותר בהתאם לגודל ולכמות הפיצות שרוצים להכין).  

פורסים על מגש נייר אפייה ופותחים את הבצק בעזרת הידיים לצורה עגולה. 

מכניסים לאפייה במשך 10 דקות להתייצבות.

להכנת התוספות: 

פורסים חציל לפרוסות ומתבלים במלח גס ושמן זית. 

עוטפים תפוח אדמה ברדידי אלומיניום לטעמי "מדורה". 

מכניסים את החצילים ותפוח האדמה העטוף לתנור בחום של 180 מעלות עד להשחמת החצילים.

מוציאים את הבצק מהתנור ומתחילים להרכיב את הסביח: מורחים ממרח אריסה, מפזרים חצילים אפויים, ביצים קשות מפוררות, תפוח אדמה בריח מדורה ופרוסות פלפל ירוק חריף.

מזליפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים שוב לתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות עד להזהבה.

מוציאים מהתנור, מזליפים טחינה גולמית על הפיצה ומגישים חם. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר