לדונלד גלובר, היוצר הגאון של "אטלנטה", יש סדרה חדשה שמרפררת למעריצים האובססיביים של ביונסה. אולי קל להתרכז במלכה בי ובצבא מעריציה שסוגדים לעליונותה, אך האמת היא שתופעות דומות נפוצות מאוד בכל מקום ותחום - גדודי מעריצים עיוורים של אדם או גישה לחיים אשר נפגעים אישית מכל ביקורת על מושא הערצתם ולעיתים מאבדים פרופורציות.
כולנו מכירים כאלה. זמרים, כוכבי ריאליטי, אושיות רשת, ספורטאים ועוד. הסגידה כל כך עיוורת לפעמים עד שהתומכים הללו יעשו הכל כדי להגן על אליליהם.
"נחיל" (Swarm), מיני סדרה ששבעת פרקיה שוחררו בסופ"ש לסטרימינג של אמזון, מביטה על תעשיית הפופ מנקודת מבטם של המעריצים הרעילים וחסרי הגבולות. היא מתמקדת באחת כזו - צעירה מעורערת שהחיים דפקו אותה, ולכן מוצאת נחמה והשראה בזמרת פופולרית עם קריירה שמאוד דומה לזו של ביונסה.
בשלב מסוים יוצאת גיבורת הסדרה למסע הרג ממושך כשמטרותיה, בין השאר, הם אנשים שפרסמו בטוויטר ציוצים מעליבים על הזמרת שהיא אוהבת, במין מטאפורה על התגובות המופרזות והאובססיה הטמונה בקרב מעריצים של אושיות מוזיקה וטלוויזיה בימינו.
זהו הפרויקט הראשון של גלובר באמזון פריים. פה ושם ניתן לאתר דמיון לפרקים מסוימים מ"אטלנטה", מסרים זהים, ודגש על תרבות אמריקנית שחורה. גם העובדה שגלובר בחר לספר על רוצחת סדרתית שחורה מהווה אמירה הצהרתית בתעשייה שנוהגת ללהק בעיקר גברים לבנים כדי שיגלמו את האנטי גיבורים שלה.
שמות מעניינים אחרים שעבדו לצידו הם מאליה אן, בתו של ברק אובמה, שכתבה את אחד מהפרקים החזקים בעונה, וגם פריס ג'קסון - הבת של מייקל ג'קסון, שמשחקת חשפנית עם חבר מתעלל. הזמרת בילי אייליש מגלמת מנהיגה כריזמטית בכת העצמה של נשים לבנות, ולמרות שזהו תפקיד משחק ראשון שלה, היא עושה אותו בצורה מהפנטת.
גלובר הוא אחד שכל מה שהוא נוגע בו הופך לזהב. ובאמת, "נחיל" היא יותר מסאטירה אפלה על הערצה. היא סדרה על ההתססה שמייצרות הרשתות החברתיות, על מסכות ועל תרבות הסלבריטאים. היא לועגת לאושיות רשת וכוכבות פופ, מבקרת את הליכת העדר אחריהם, ומזכירה לנו כי כולנו בני אדם.
"נחיל", אמזון פריים וידאו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו