התקופה האחרונה העניקה ליצירות ותיקות חיים חדשים והטעינה לא מעט קלאסיקות מוזיקליות במשמעות חדשה. כעת מעניק המוזיקאי והיוצר גון הלוי את הפרשנות שלו לקלאסיקות ישראליות מפסקול ילדותינו.
המופע שלו נושא את השם "פסקול ילדות" והוא יעלה מ-11 ביולי עד 25 בספטמבר בתל אביב, הרצליה, חיפה וירושלים. לדברי הלוי "זה פרויקט שרציתי להגיע אליו כבר הרבה שנים ולא העזתי".
בין השירים האייקוניים שהלוי מחדש בהופעתו: "הילדה הכי יפה בגן", "ילדים של החיים", "יונתן סע הביתה" ועוד. בפרשנותו הוא מנסה להעניק להם עיבודים גדולים מהחיים. הוא משנה הרמוניות, עובר בין סולמות, משנה מקצבים, נע בין דינמיקות, שובר את הכללים, ומלחין כמעט מחדש את השירים שכולנו גדלנו עליהם - זאת בניסיון להעניק לקהל חוויה חדשה בליווי תזמורת מיתרים בת שמונה נגנים, פסנתר כנף ושירתו שלו.
"הכי מפחיד לגעת בקלאסיקות", הוא מספר ל"ישראל היום". "כשגרתי בניו יורק הייתי יוצא מהופעות באולמות הכי מפוארים וגרנדיוזיים, עולה על הסאבוויי ושומע כל הדרך הביתה את מתי כספי ושלום חנוך. עכשיו הרגיש לי נכון לתת את הטייק שלי ולנסות לתת ליצירות האלה נופך חדש - אפילו סינמטי. כנראה שהמלחמה נתנה לזה דחיפה לא קטנה. בתקופה שבה האדמה בוערת והמחשבות על המדינה לא מפסיקות להעסיק, כל מה שרציתי זה להרגיש בית וקהילה.
"השירים האלה עזרו ועוזרים המון. כעם אחד, יש לכל אחד את פסקול הילדות שלו. ניסיתי במופע לחבר את כולנו לפסקול קולקטיבי כדי שנרגיש מחוברים למקום הזה שאנחנו שייכים אליו".
צריך הרבה אומץ להעז לגעת בשירים שגדלנו עליהם.
"לקחתי את השירים האלה, שכולנו מכירים בעל פה, והלבשתי עליהם את השפה המוזיקלית שלי: הגודל, המיתרים, תפקיד הפסנתר המופרע - העיבודים לוקחים את הקלאסיקה למקום אחר. הזיכרון מוגש אחרת. השיר ששמעתם כבר מאות פעמים ירגיש לכם כאילו עבר עליו משהו. כמו כולנו".
לרכישת כרטיסים למופע של גון הלוי לחצו כאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו