ארגון "אליאנס: כל ישראל חברים" (כי"ח) שנוסד בשנת 1860 בצרפת, משיק את "מוזיאון אליאנס" – מיזם דיגיטלי פורץ דרך שנועד לחשוף, לשמר, לחקור ולהנגיש את מורשת הקהילות היהודיות וסיפורן פורץ הדרך של אנשי ונשות הארגון לקהלים רחבים בארץ ובעולם.
דרך המזיאון הווירטואלי יוצגו לראשונה סיפורן של קהילות יהודיות בצפון אפריקה, בבלקן, אסיה והמזרח התיכון, ששימרו מסורת יהודית עשירה לצד ערכים של חינוך, השכלה, שוויון וצדק.
"המוזיאון הוא אוצר לאומי של תרבות ומסורת והוא גשר חי בין דורות", מסבירה חני ממרם, סמנכ"לית הארגון ואוצרת המוזיאון. "הוא מחבר את המבקרים לסיפור המורשת שלהם, לעבר המפואר ולערכים של ערבות הדדית, השכלה לכולם ומצוינות עליהם נוסדה רשת החינוך של אליאנס. ביקור בו מסייע לנו להכיר את האנשים והנשים שסיפורם הוא מקור לגאווה".
במוזיאון יעלו תערוכות שונות, פריטים ומסמכים נדירים, סיפורים אישיים ותמונות שנאספו ונסרקו באמצעות פלטפורמה חדשנית המשלבת כלים אינטראקטיביים, סיורים וירטואליים והפקות וידאו הדורשות את מעורבות הצופה. הסיור במוזיאון הוא בשלוש שפות: עברית, ספרדית וצרפתית, הוא פתוח לקהל 24/7 והכניסה אליו היא ללא עלות.
"החיבור האישי הופך את המורשת לרלוונטית", מוסיפה חיה נאמן, יועצת התוכן. "אנחנו מאמינים שכל מבקר ירגיש שהסיפורים האלה מחדשים לו ושייכים לו". המוזיאון שואף להרחיב את מאגר התוכן והתערוכות כדי לשקף את כלל קהילות אליאנס ולשם כך הארגון גם פונה לציבור: "אנו מבקשים מכל מי שיש לו קשר ל'אליאנס: כל ישראל חברים', שהוא, הוריו או קרובי משפחתו למדו באחד ממוסדות הלימוד של אליאנס ברחבי העולם, ליצור איתנו קשר באם ימצאו פריטים ומסמכים, על מנת שנוכל להמשיך ולהרחיב את האוסף".
הארגון מתכנן שיתופי פעולה עם מוסדות חינוך, מרכזי מורשת, חוקרי היסטוריה וארגונים יהודיים בארץ ובעולם. "אנחנו מזמינים את כל מי שהסיפור היהודי קרוב לליבו, להצטרף למסע חווייתי, מרגש ומלמד אל שורשי המורשת המפוארת של קהילות אליאנס", מסכמת חני ממרם הסמנכ"לית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו