עימות בין מנכ"ל משרד השיכון לשמאי הממשלתי: ״אתם נותנים שומות נמוכות מידי״

שמאי הממשלתי בתגובה: אתה בעצם אומר לשמאי המקרקעין להעלות את שווי הקרקע ולחמם את השוק?

עימות סביב מכרזי המינהל פרץ אמש בין מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון אביעד פרידמן לשמאי הממשלתי הראשי אוהד עיני. בכנס של לשכת שמאי המקרקעין המתקיים במלון דן אילת אמר מנכ"ל משרד השיכון כי "אני צופה במקצוע שלכם ואני מודאג. אני רואה את הפער בין מחירי השמאות למחירי המכרזים והמחירים שהמכרזים נסגרים. אם אני עובר על 15 המכרזים האחרונים ואני רואה פערים שמגיעים לפי 3 במכרז בלוד ופי 2 במכרזים אחרים יש לנו פה בעיה. מישהו פה טועה בגדול ומטעה ועלול להגיע למקום לא טוב. אז יכול להיות שהקבלנים טועים וההצעות שהם מציעים לא ראליות. יכול להיות שהבנקים מאשרים עסקאות מסוכנות. אני מעדיף בנקאות שמרנית מאשר הליכה על הקו האפור".

שמאי הממשלתי הראשי אוהד עיני לא נשאר חייב ועלה לבמה ואמר בתגובה כי "אתה בעצם אומר לשמאי המקרקעין להעלות את שווי הקרקע? כמה זמן אתה נמצא בתפקיד? הגעת למסקנות לפני שנפגשנו אפילו פעם אחת". המינהל פרץ הערב בין מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון אביעד פרידמן לשמאי הממשלתי הראשי אוהד עיני. בכנס של לשכת שמאי המקרקעין המתקיים במלון דן אילת אמר מנכ"ל משרד השיכון כי "אני צופה במקצוע שלכם ואני מודאג. אני רואה את הפער בין מחירי השמאות למחירי המכרזים והמחירים שהמכרזים נסגרים. אם אני עובר על 15 המכרזים האחרונים ואני רואה פערים שמגיעים לפי 3 במכרז בלוד ופי 2 במכרזים אחרים יש לנו פה בעיה. מישהו פה טועה בגדול ומטעה ועלול להגיע למקום לא טוב. אז יכול להיות שהקבלנים טועים וההצעות שהם מציעים לא ראליות. יכול להיות שהבנקים מאשרים עסקאות מסוכנות. אני מעדיף בנקאות שמרנית מאשר הליכה על הקו האפור".

שמאי הממשלתי הראשי אוהד עיני לא נשאר חייב ועלה לבמה ואמר בתגובה כי "אתה בעצם אומר לשמאי המקרקעין להעלות את שווי הקרקע? כמה זמן אתה נמצא בתפקיד? הגעת למסקנות לפני שנפגשנו אפילו פעם אחת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר