ב2014 דווח על עסקת רכישה של הדירה היקרה ביותר בישראל: 13 אלף משכורות בעבור פנטהאוז בפרויקט הרברט סמואל על הים. דירת היוקרה, שבשעתו נמכרה בסכום של 120 מיליון שקלים, חולשת על שתי קומות בשטח כולל של 365 מ"ר וצופה על קו הזהב של תל אביב, הטיילת, יפו העתיקה וחוף הים כמובן.
הדירה נמכרה למיליארדר יהודי שהחליט לעזוב את ביתו ולהעתיק את מרכז חייו לישראל ולתרום הונו למען החברה במסירות גדולה. בזמן קצר הפך אחד הנדבנים המוכרים בישראל שהציב רף חדש לפילנתרופיה. לפי מגזין פורבס, את מרבית ההון שצבר התחייב לתרום, ומאז הוא פועל באינטנסיביות לחולל מהפכה בתדמיתה של ישראל. מודל לחיקוי.
ובחזרה לדירה על הים. היזמית ומעצבת הפנים אירמה אורנשטיין, המוכרת כמעצבת דירות מגורים של האלפיון העליון, קיבלה לידיה את הפרויקט בהתלהבות רבה. "עיצוב מתחיל בסיפור", מספרת אורנשטיין, "אני מאמינה בהשקעה ובמחשבה בכל פרט ופרט, עיצוב המותאם לכל לקוח באופן אישי. כל פרויקט הוא יחיד ומיוחד ומאחוריו עומד צוות שלם בארץ ובחו"ל של יועצים, מהנדסים, אמנים ובעלי מקצוע מהשורה הראשונה. יחד אנו תופרים את החלום ללקוח".
אורנשטיין נחשבת למעצבת פנים מובילה האוחזת בפורטפוליו מרשים של נכסים בארץ ובעולם. היא מתמחה בעיצוב חללים לצד עיצובי מוצר יחודיים, אותם היא מפתחת בהתאמה למבנה הנכס ולמיקומו. לצורך עבודתה היא מקיימת שיתופי פעולה עם שורה של מותגי איכות איטלקיים, אשר עימם היא מייצרת את הפרטים המיוחדים. נפגשנו עימה על מנת לשמוע על חווית עיצוב דירת הפרימיום בהרברט סמואל, ובכלל כיצד מתנהלים בשוק עיצוב דירות היוקרה.
איך הייתה העבודה מול המשפחה?
״הדיוק, השאיפה לשלמות והיד החופשית שקיבלתי הביאו לעיצוב עילי וללא פשרות. כל פריט עוצב באופן שהותאם אישית לדירה שלו. לא כל יום מתלווה אלייך לקוח למסע יצירתי שכזה. רק לקוח עם אישיות מיוחדת, שבאמת חושב מחוץ לקופסא ומזהה ומעריך יצירתיות, יכול לצאת למסע שכזה. ואכן, תחושת הביטחון שהוא נסך בנו לאורך כל התהליך הביאה ליצירת בית מדויק, יחודי ואלגנטי שנשאר רלוונטי לאורך שנים".
איך באה לידי ביטוי האמנות בדירה?
גרם המדרגות שיצרתי מזכוכית קריסטל כחולה, למשל, הפכה לפסל אומנותי בחלל. את ההשראה קיבלתי מתוך מיצירת אמנות שראיתי בגלריה בעת שהסתובבתי בניו יורק. האי במטבח, אף הוא מתפקד כעבודת אמנות שסגורה בתוך קוביית זכוכית. אני נחשפת לאמנות מגוונת, ומתרגמת אותם לעיצוב ותכנון פנים״.
"הזיקה לאמנות תמיד הייתה חזקה אצלי. בצעירותי ציירתי רבות. כיום אני מוצאת דמיון רב בין התחומים. אני מצליחה לתרגם את תחומי האמנות, התכשיטנות והאופנה לחתימת ידי. העולמות האלה משיקים. אני לא קוראת לעצמי אמנית, אבל כשאני יוצרת משהו זה בעיקר בשביל הנשמה".
מהי היוקרה בעינייך?
“ישנם אנשים שמייחסים ליוקרה כאמירה של פינוק. בעיניי, יוקרה היא ביטוי לאיכות ללא פשרות, לקפדנות ולחזונו של המעצב. הדיוק בפרטים זו לא בקשה של הלקוח, אלא תו איכות של היוקרה. לטכנולוגיה יש משקל רב ביצירת היוקרה, וכך גם לחומרים. חשוב שהחומרים יהיו איכותיים. זה בא לידי ביטוי בחזיתות המבנה, בקירות הפנים ופרטים קטנים של הבית".
עוד מוסיפה אורנשטיין כי "אמנות היא חלק בלתי נפרד מיוקרה, השילוב בין אמנות לעיצוב מייצר אותה. אמנות לא חייבת להיות רק בחפצים, אלא בכל אלמנט פונקציונלי בבית. הלקוחות מוכנים לשלם על יוקרה, אבל חשוב להם לחוות את הריגוש והחוויה הטוטאלית - והמחויבות שלי כמעצבת היא להעניק להם את זה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו