"החלטה אומללה" - כך מגדיר שר האנרגיה לשעבר, ח"כ יובל שטייניץ, את הודעת מחליפתו, קארין אלהרר, כי לא תאפשר חיפושי גז חדשים בשנת 2022.
בראיון בלעדי ל"ישראל היום", אומר שטייניץ כי תמך בהחלטות קודמות של אלהרר, כגון הקמת אגף לאנרגיות ירוקות. לעומת זאת, "ההודעה כי לא ייערכו חיפושי גז חדשים ב־2022 היא שגיאה קשה". שטייניץ מגלה כי להודעת השרה אין כמעט משמעות מעשית, משום שחיפושי הגז שהוא אישר יימשכו".
"הבעיה הגדולה היא המסר, כי אין סתירה בין המשך חיפושים וכריית גז לבין מעבר לאנרגיות ירוקות", מדגיש השר לשעבר, "ארה"ב, קנדה, בריטניה, נורבגיה ומדינות נוספות רק מגבירות את חיפושי הגז. ביידן הכריז על עצמו כנשיא הירוק ביותר בהיסטוריה, ובכל זאת, בעידוד הממשל יש כיום בארה"ב מאות יוזמות לחיפושי גז. יש משבר אנרגיה באירופה שזקוקה לגז לפחות ב־20 השנים הבאות כאנרגיית מעבר".
שטייניץ מדגיש כי חיפושים שיובילו לגילוי בארות גז נוספות ישפרו את איכות הסביבה, כמו גם את הביטחון האנרגטי ואת עלויות האנרגיה של אזרחי ישראל: "אם יהיו לישראל ארבע או חמש בארות גז, זה משפר את הביטחון האנרגטי ביחס למצב כיום שבו יש שלושה קידוחים. עוד מקורות גז יאפשרו לישראל לייצא עוד גז לשכנותיה ירדן ומצרים. הגז הוריד ב־80 אחוז את זיהום האוויר האנרגטי בישראל. הגז שירדן קונה מישראל החליף את הנפט והפחם, מה ששיפר את איכות האוויר באזור כולו".
לדבריו, איתור עוד מרבצי גז יבטיח מחירים נמוכים לאזרחים. "לו הייתי מאמץ את המדיניות שאלהרר הכריזה עליה, לא היו לנו את קידוחי כריש ולוויתן. אזרחי ישראל לא היו משלמים שלושה דולרים ליחידת גז אלא פי שלושה וארבעה, כמו באירופה. מכל הסיבות, כלכלית, אנרגטית, גיאו־פוליטית וסביבתית, אני קורא לשרה לחזור בה".