הכנסת אישרה: אין יותר מינימום ברכישה באשראי

בעל עסק פרטי שיפר את החוק ישלם קנס בסום של 7,170 שקלים. תאגיד שיפר את החוק ייקנס בסכום של 7,170 שקלים • בעבר חברות האשראי גבו מבעלי העסקים סכום כסף קבוע בעבור כל עסקת אשראי בתוספת אחוזים מהמכירה. כיום משלמים בעלי העסקים רק אחוזים מסכום המכירה

חיוב אשראי (אילוסטרצייה) , GETTY
חיוב אשראי (אילוסטרצייה). צילום: GETTY

בעלי עסקים לא יוכלו לדרוש מנימום רכישה בעסקאות באמצעות האשראי, כך אישרה הלילה (בין שני לשלישי) מליאת הכנסת בקריאה שניה ושלישית.

החוק קובע כי בעל עסק שמקבל תשלום באמצעות כרטיס חיוב (אשראי) לא יתנה תשלום בסכום רכישה מינימלי. עוד נקבע כי בעל עסק פרטי שיפר את החוק ישלם קנס בסום של 7,170 שקלים. תאגיד שיפר את החוק ייקנס בסכום של 7,170 שקלים.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:12
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:12
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    אישום נגד בן 50 שהשיג במרמה פרטי אשראי מקשישים ו"עקץ" אלפים מחשבונותיהם // דוברות המשטרה

    בעבר חברות האשראי גבו מבעלי העסקים סכום כסף קבוע בעבור כל עסקת אשראי בתוספת אחוזים מהמכירה. כיום משלמים בעלי העסקים רק אחוזים מסכום המכירה.

    בדברי ההסבר להצעה נכתב: "עסקים המאפשרים תשלום באמצעות כרטיס חיוב מתנים לעיתים את התשלום בדרך זו בסכום רכישה מזערי, אף שעמלת הסליקה שבעל העסק משלם בשל השימוש של הצרכן בכרטיס חיוב נגזרת כשיעור מסכום הרכישה ואינה עמלה בסכום קבוע. התנהלות זו פוגעת בצרכנים, שעלולים לרכוש מוצרים שלא תכננו לרכוש מלכתחילה".

    תיקון חוק הגנת הצרכן עבר בכנסת בקריאה שניה השלישית. 10 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים.

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר