'פינוי בינוי' בת"א: אחד הפרויקטים המעניינים יוצא לדרך; זה מה שיקבלו בעלי הדירות

אחד הפרויקטים המעניינים והמאתגרים בתל אביב קיבל היתר בניה והוא יוצא לדרך למרות שווי הקרקע הגבוה והאתגר ההנדסי המשמעותי • הפרויקט ממוקם בלב שכונת בבלי בתל אביב ושווי הדירות אמור לזנק ב-3 מיליון שקל

אתרי בניה (אילוסטרציה). צילום: אורן בן חקון

פרויקט מעניין מאוד קיבל היתר בניה ולמעשה יוצא לפועל. הפרויקט ממוקם כאמור בלב שכונת בבלי בתל אביב, במתחם הרחובות בבלי, תוספתא, הכנסת הגדולה וירושלמי. במסגרת הפרויקט יהרסו שורה של בניינים ישנים ויבנו תחתם בניינים חדשים וכאן אנחנו מדברים על אחד המיקומים המרכזיים בישראל - שכונת בבלי בתל אביב.

פרויקט פינוי בינוי מקבל היתר בניה ויוצא לדרך בשכונת בבלי היוקרתית בצפון תל-אביב. את הפרויקט יזמה חברת אורבן נדל"ן אשר מכרה עם הזמן את חלקה בפרויקט לקבוצת ב.ס.ר וקנדה ישראל המקימות את הפרויקט בשיתוף עם הכשרת היישוב.

במסגרת היתר הבניה שהתקבל ואושר כמתחם לפינוי בינוי, יהרסו 123 דירות ישנות בבנייני רכבת וותיקים בני 4 קומות כל אחד. במקומן יוקמו 9 בניינים חדשים בני 9 קומות, עם 299 דירות חדשות. כמו כן יקימו היזמיות בשטח הפרויקט גם מקלט ציבורי, שתי כיתות גן וחניון תת קרקעי גדול.

היזמית של הפרויקט היתה חברת אורבן, שמכרה אותו במהלך הזמן לב.ס.ר של נחשון קיוויתי וישראל-קנדה של ברק רוזן ואסי טוכמאייר. 

הפרויקט הזה מאתגר ומעניין במיוחד בשל העובדה שמדובר באחד המקומות שבהם שווי הקרקע הוא גבוה מאוד ולכן לא כל יזם מוכן לקחת על עצמו פרויקט מהסוג הזה. נזכיר כי שכונת בבלי ממוקמת בצפון תל אביב, מזרחית לכביש החוף, וצמוד לפארק הירקון. השכונה מאכלסת כ-10,000 נפשות ועוברת בשנים האחרונות תנופת פיתוח והתחדשות עירונית. השכונה הינה חלק מתוכנית רובע 4 של העירייה שאושרה בוועדה המקומית לפני כשנתיים.

בעלי הדירות הוותיקים צפויים לקבל בפרויקט החדש דירות הגדולות ב-44 מ"ר משטח הדירות המקורי, בתוספת מרפסת בשטח של כ-12 מ"ר, חניה ומחסן.

"על פי מחירי הדירות באזור, עבור דירות חדשות מדובר בתוספת שעשויה להגיע עד לסך של 3 מיליון שקלים לשווי הדירה", אומרת עו"ד קרן פרשקר המייצגת את הדיירים. "כיום, חלק מהדירות הקיימות בפרויקט הינן בשטח של כ-70 מ"ר וחלקן דירות מורחבות בשטח גדול יותר. בפרויקט החדש הדירות יהיו בין 104 ל-124 מ"ר. קידום הפרויקט היה מורכב ממספר סיבות, בין היתר בשל רישום כל הבניינים הקיימים בפרויקט כבית משותף אחד על חלקה אחת, וכן אתגרים הנדסיים נוספים שעלו במהלך הדרך". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר