בשורה טובה לנהגים: העלייה במחירי הדלק תיבלם

הגדלת ההטבה על המס ל-89 אגורות בעלות של כרבע מיליארד שקל - תאפשר למחירי הדלק להישאר כפי שהם היום • סמוטריץ': "המאבק ביוקר המחיה משותף לכולנו"

תדלוק (אילוסטרציה). צילום: יהושע יוסף

העלייה במחיר הדלק תיבלם - הממשלה תגדיל את הסבסוד בהנחה על הבלו ל-89 אגורות, בעלות נוספת של רבע מיליארד שקל, כך פורסם הבוקר (שישי).

הצווים קובעים כי במהלך חודש אוגוסט 2023 יחול על בנזין מס קניה ומס בלו בסכום של 2582.35 שקל לאלף ליטר, כך שתחול הפחתה של 89 אגורות במחירו של ליטר בנזין לצרכן, לעומת מחירו ללא הפחתות מס. בעקבות ההפחתה צפוי מחירו של ליטר בנזין לצרכן לחודש אוגוסט להישאר על רמה של 6.85 שקלים לליטר.

"לא אנחנו קובעים את המחירים": סמוטריץ' מתייחס לעלייה הצפויה במחיר הדלק // צילום: יהודה שלזינגר

מאז אפריל 2022, על רקע העלייה במחירי הדלק, חלות ברציפות הוראות שעה המפחיתות את מס הקניה ומס הבלו החלים על בנזין. הוראות השעה הנמצאות בתוקף כיום מביאות להפחתה של כ-41.5 אגורות מהמחיר של ליטר בנזין לצרכן לעומת המחיר ללא הפחתות מס.

הפחתה זו אמורה הייתה להצטמצם בסוף חודש יולי, כך שתחול הפחתה של 13 אגורות בלבד במחירו של ליטר בנזין לצרכן לעומת המחיר ללא הפחתות מס, אשר תעמוד בתוקף עד סוף השנה.

דלק // צילום: GettyImages (אילוסטרציה), צילום: GettyImages (אילוסטרציה)

על מנת למנוע את העלייה הצפויה במחיר הבנזין, מורים הצווים שנחתמו כעת כי במהלך חודש אוגוסט 2023 תחול הפחתה במס אשר תביא להפחתה של כ-89 אגורות לליטר במחיר לצרכן, אשר תוקפה יפוג בחצות הלילה שבין ה-31 באוגוסט ל-1 בספטמבר.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "ממשיכים את המאבק ביוקר המחיה ומונעים העלאה של מחיר הדלק. המאבק ביוקר המחיה משותף לכולנו ואנו עושים את כל הצעדים הנחוצים להקל על אזרחי ישראל ולשמור על כלכלת ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר