מהי שמיכה כבדה ולמי היא מיועדת?

המודרניזציה, אכן, הביאה בכנפיה לא מעט דברים טובים, אולם, בנוגע לחלק מאותם דברים "טובים", לאחר ששככה ההתלהבות הראשונית מהחידוש, האנושות עשתה אחורה-פנה וחזרה אל המקורות, אל אותן התנהלויות מסורתיות שהיו נהוגות, בתקופות לפני שהמודרניזציה דחקה את רגליהן החוצה

שמיכה כבדה צילום יח"צ ,
שמיכה כבדה צילום יח"צ

את הדוגמה המובהקת ביותר לכך, ניתן לראות בכל הנוגע לעטיפת תינוקות. זאת, מאחר, ואם תשימו לב, מצורות העטיפה ההדוקות המסורתיות ששימשו נשים מאות בשנים, בעשורים האחרונים, בתרבות המערבית המודרנית, ההמלצה הייתה לתת לתינוק חופש תנועה רב ככל הניתן, בעוד שבחברות מתקדמות פחות – התינוקות נשארו עטופים בצורה הדוקה. כיום, גם האימהות בתרבויות המודרניות יותר שבות לעטיפה ההדוקה של התינוק, וזאת, מתוך התובנה שעם כל הרצון לאפשר לתינוק חופש תנועה, חופש התנועה הזה דווקא אינו מה שהתינוק זקוק לו יותר מכל, במיוחד לא בחודשי חייו הראשונים.

 

מהי שמיכה כבדה וכיצד היא מתקשרת לעטיפת תינוקות?

 

שמיכה כבדה, כשמה היא – שמיכה בעלת משקל גדול יותר מהרגיל והמושג באמצעים שונים (במקרה של השמיכה האיכותית של נומימי – כדוריות זכוכית קטנות ובטוחות לשימוש).

 

מסתבר שהצורך בתחושת החיבוק העוטף שאותה מעניקה עטיפת התינוק ההדוקה אינו נעלם עם השנים, וכולנו זקוקים לו, בעיקר בעת השינה שלנו. וזה הגיוני למדי, כי, בעת השינה אנחנו פגיעים יותר מתמיד וזקוקים לאותה תחושה עוטפת, חובקת ומגוננת. אבל, ישנם מבוגרים וילדים שעבורם, תחושת החיבוק הזו אינה סתם “עוד” צורך שאותו אפשר למלא, אלא תחושה שלה הם זקוקים ממש. למשל, ילדים המצויים על הספקטרום האוטיסטי, ילדים ומבוגרים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז, מבוגרים וילדים הסובלים מנדודי שינה או מהפרעות שינה אחרות כדוגמת תסמונת הרגל העצבנית, או “”הרגל חסרת המנוחה” (Restless leg syndrome) וגירויי / פעילות יתר של מערכת העצבים הסימפתטית. עבור כל הילדים, בני הנוער והמבוגרים האלה אלה, שמיכה כבדה מפעילה את מערכת העצבים הפארא-סימפתטית (Parasympathetic nervous system), חובקת את הגוף, עוטפת אותו ומעניקה להם תחושת רוגע ושלווה.

 


צילום יח”צ

 

 

כיצד תבחרו את השמיכה הכבדה המתאימה לכם?

 

מידותיה של שמיכה כבדה מתחלקות למספר נתונים:

 

אורכה של השמיכה:

 

עליכם לוודא כי השמיכה מכסה אתכם מכפות רגליכם ועד לסנטר, בכל תנוחת שינה המועדפת עליכם. ישנם אנשים הישנים בתנוחת עובר כשברכיהם מקופלות, בעוד שישנם אנשים הישנים כשהם פשוטי איברים, על הבטן או הגב – בכל מקרה, השמיכה צריכה להתאים לכיסוי מלא של הגוף, מהסנטר ועד לכפות הרגליים, כאמור.

 

רוחבה של השמיכה:

 

רוחב השמיכה, אף הוא, תלוי, במידה רבה, בהעדפות השינה שלכם. אולם, מעל לכל, צריך לוודא כי השמיכה מכסה אתכם היטב ומכל מהצדדים, כדי שתתאים למבנה גופכם ותעטוף אתכם לגמרי. שמיכות כבדות המיועדות ליחיד, לרוב, תהיינה שמיכות צרות יותר (שרוחבן מטר עד 1.50 מ’), במטרה למקד את משקל השמיכה על האדם הישן, אולם, ישנם זוגות החולקים שמיכת יחיד כבדה, כך, ששוב – המדובר בהעדפה פרטנית שלכם.

 

משקלה של השמיכה:

 

משקל שמיכה כבדה צריך להגיע לבין 15% ל-20% ממשקל גוף האדם שלו היא מיועדת. למשל, אדם שמשקלו בין 20 ל-50 ק”ג יצטרך שמיכה שמשקלה 7 ק”ג; בעוד שאדם השוקל 50 עד 65 ק”ג יזדקק לשמיכה כבדה יותר שמשקלה 9 ק”ג.

 

הערה חשובה:

 

בנוסף למשקל גופו של האדם, יש להתחשב גם במצב גופו ולא להעמיס עליו משקל רב ממה שהוא מסוגל לשאת. כך, למשל, מקרים גריאטריים ישתמשו בשמיכה שמשקלה דרגת משקל אחת נמוכה יותר מזו, שלכאורה, הייתה אמורה לשמש אותם, אם השמיכה הייתה נבחרת, אך ורק על פי משקל הגוף.

 

לרכישת שמיכה כבדה של נומימי לחצו כאן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר