למרות הלוקיישן, המקום הזה יהפוך לאחד המוצלחים בתל אביב

במבט ראשון, קפה אסמבלאז' לא נראה כמו מקום מפתה במיוחד • ואז נכנסים פנימה ומגלים קסם שעתיד להפוך בקלות לאחד המקומות הכיפיים בעיר

כריכים, קפה טוב ובעיקר המון רוגע. אסמבלאז' // צילום: רן בירן // כריכים, קפה טוב ובעיקר המון רוגע. אסמבלאז'

מריחים את זה? זו השגרה שחוזרת, לאט לאט אבל נראה שאנחנו בדרך לשם. כנראה שזה יהיה מסורבל, מעצבן, מוגבל – אבל אפילו זה כבר לא מובן מאליו. בקרוב נחזור לאכול מזכוכית ולא מפלסטיק, נשב על כסא אמיתי, שעשוי מעץ איכותי, מרווח כזה עם משענת והכל. יבוא מלצר או שתבוא מלצרית ותהיה לנו דמות אמיתית לשוחח איתה ולספר לה מה אנחנו רוצים לאכול ולשתות. חודש חודשיים אנחנו שם, בתקווה שלא יבוא עוד וריאנט, תתנהגו יפה. 

כשאותה שיגרה מיוחלת תבוא, בערך באביב, כל תל אביב תצא מהבית בבת אחת, ואחד המקומות שסביר להניח שיהפכו ללוהטים ביותר הוא קפה אסמבלאז'. הצהרה בומבסטית אה? אתם בטח עושים עכשיו גוגל על המקום ומגלים שהוא באלנבי, מוקד ויכוח תל אביבי בפני עצמו. חלק אוהבים ומוקרים לו חסד נעורים, חלק טוענים שהוא אפור, מפויח ומגעי, כך שאתם בטח אומרים לעצמכם "למה שמקום שנמצא באלנבי יהפוך להיות אחד הלוהטים והמפוצצים בעיר?". יפה, אז בואו נתחיל.

בין חוף ירושלים לפיח של אלנבי מצאנו חצר נאה // צילום: רן בירן
בין חוף ירושלים לפיח של אלנבי מצאנו חצר נאה // צילום: רן בירן

בית הקפה נפתח לאחרונה לסוג של קונספט המשלב הרצה וטייק אוואי, במלון אסמבלאז' כמובן, שנמצא בבניין לשימור משנת 1929. כשנכנסים למקום, ככה זה גם נראה, לטוב ולרע. אותו עיצוב תל אביבי מהודק ומיושן, עם יצירות אמנות על הקירות. ככל שמתקדמים עם השביל ונכנסים יותר פנימה שביעות הרצון הולכת וגוברת, עד שבסופה מתגלה לפנינו חצר גדולה, חלקה מוצלת וחלקה סופגת בכיף גדול את השמש החורפית של תל אביב. התיישבנו לנו בהנאה ליד שולחן ריק וחיכינו לאוכל והקפה שיעשו את דרכם אלינו. עכשיו, כשהבנו שזה לא מקום שגרתי של אלנבי, הציפיות כבר גבוהות. 

נכון לעכשיו, כשהקונספט הוא איסוף עצמי בלבד, התפריט שבנה השף רן פולק כולל כריכים, סלטים, עוגות, מיצים טבעיים וקפה איכותי. אבל אין פה כריכים של "לצאת ידי חובה", חביתה, טונה וחבריהם, יש כאן חשיבה של מעבר, והתוצאה מאוד יפה וטעימה. 

ויטרינת הכריכים // צילום: רן בירן
ויטרינת הכריכים // צילום: רן בירן

נמצא שם כריך כוסמין עם גבינת עזים רכה, ארטישוק, צ'ילי, אורגולה, זיתים שחורים ואורגנו; כריך פקורינו עם לחם מחמצת, גבינת פקורינו, סלסה ורדה, עגבניות, עלי בייבי ושמן זית; כריך טבעוני על בסיס ממרח ארטישוק, תרד, שום, עגבניות ושקדים קלויים ואפילו כריך ביצים ובוטרגה (ביצי דגים) בלחמניית בריוש. לאלו מצטרפים שלל עוגות וקינוחים, סלטים משתנים ועוד לא מעט הפתעות שפולק מוציא מהמטבח.

החצר האחורית של המלון, שטרם נפתח במתכונת מלאה למבקרים, תהיה אטרקציה שווה במיוחד כי המקום הזה פשוט משדר רוגע, וזה לא משנה אפילו מה מטרת ההגעה שלכם אליו. לפני או אחרי ביקור בחוף ירושלים שנמצא במרחק חמש דקות הליכה, קפה של בוקר, עבודה מעצבנת על תסריט עם הלפטופ או פגישה עסקית שצפויה להיות מייגעת ומעצבנת – לפחות בפן האווירה והקולינריה תחוו הצלחה, מקווה בשבילכם שזה ישפיע על השאר. 

קפה אסמבלאז', אלנבי 48, תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר