אושפלאו // צילום: J17 // אושפלאו

המשלוח היומי: קצת בריאות, מה קרה?

התואר "העיר הידידותית ביותר בעולם לטבעוניים" ניתן לתל אביב לגמרי בצדק • בדקנו משלוח מאחת המסעדות האהובות בסצנה והבנו למה היא כ"כ אהובה

זה מכבר נבחרה תל אביב לעיר הידידותית ביותר לטבעוניים בעולם, ונדמה שהחיבור הזה רק הולך ומעמיק. לא רק שבימינו תתקשו מאוד למצוא מסעדה שלא מחזיקה כמה אופציות טבעוניות מעניינות, היום לטבעוניים יש לא מעט תפריטים שמתמקדים מתחילתם ועד סופם אך ורק בם. כזה הוא התפריט של מסעדת J17, שהיתה בית חם לאוכלוסייה הטבעונית באזור, עד שהגיעה הקורונה וחנקה את עולם המסעדנות.

אפשר לחלק את האוכל הטבעוני לשלושה – מוכר, יצירתי וחקייני: במוכר הכוונה למנות טבעוניות או צמחוניות במקור, כמו ממולאים ללא בשר ותבשילי קטניות; היצירתיות הן המנות שלוקחות את האוכל הטבעוני למקום חדשני ומרתק; והחקייני הוא כל אותן מנות "שניצל", "המבורגר" ו"נקניקיות" מן הצומח, שמנסות במאמץ להזכיר את המקור העסיסי, אך ברוב הפעמים ללא הצלחה.

התפריט של J17 מורכב מכל האפשרויות הנ"ל, ומה שמייחד אותו הוא האופי הביתי של התבשילים. חובבי הבשר והג'אנק פוד לא ימצאו נחמה בתפריט שאפילו הקינוחים בו בריאים יחסית, אבל גם אין סיכוי שמישהו לא יהנה מהקראנץ' המעולה של המסעדה (חטיף ללא גלוטן משוקולד מריר, חמאת בוטנים ופצפוצי אורז, 28 שקל).

בתפריט עצמו תמצאו לא מעט מנות משתלמות מאוד. חזרנו אליו על מנת לבדוק את העסקיות ערב החדשות במשלוחים של המסעדה, שכוללות מנה ראשונה, עיקרית, שתיה ומלבי ב-57 שקלים בלבד, וגם הפעם הופתענו מהשפע החסכוני שמציעה המסעדה.

תבשיל במיה // צילום: J17
תבשיל במיה // צילום: J17

לראשונות הזמנו סלט טאבולה קינואה (קינואה לבנה, קוביות בטטה, עשבי תיבול, גרעיני דלעת, גוג׳י ברי, זרעי צ׳יה וחמוציות ברוטב ויניגרט לימוני), מרק כתומים (בטטה, תפוז וג׳ינג׳ר) ומרק ירקות (דלעת, קולורבי, קישוא, גזר, עשבי תיבול ובצלים). הסלט הפתיע לטובה עם שלל טעמים חזקים שלוקחים את החך הרחק מהפשטות של הטאבולה המוכר, כמוהו גם המרק הכתום שהתפוז והג'ינג'ר שבו מרימים אותו מהבנאליות של ירקות כתומים בבלנדר. מרק הירקות לא הפתיע ולא חידש אבל גם לא אכזב. ניסינו גם את הפרחי כרובית ברוטב פסטו (עם שום קונפי וטחינה גולמית, 29 שקלים), שהיו יבשים מדי לטעמנו, אך הצלנו אותן עם טחינה גולמית.

לעיקריות לקחנו אושפלאו (אורז עם חלבון חיטה, טופו, גרגירי חומוס, גזר, בצל ופטריות), תבשיל שעועית לימה (פטריות, בטטה, שורשים ושום ברוטב עגבניות טרי וריחן), קציצות עדשים (ברוטב עגבניות פיקנטי עם בצלים על האש ושום קונפי), ושניצל (סייטן בקראסט של חרדל ושום קונפי).

המנה המוצלחת ביתר מבין העיקריות היתה ללא ספק קציצות העדשים. הקציצות של J17 דחוסות ועסיסיות והרוטב שמלווה אותן מחייב ספיגה עם לחם או חלה, כדי ליהנות מהטעם עד הטיפה האחרונה. זו גם המנה שנמליץ לאוכלי הבשר לבחור מבין האופציות בעסקיות, מאחר שהיא ממלאת את הבטן באופן שהכי מזכיר חלבון מן החי. גם התבשיל לימה והאושפלאו לא אכזבו, אמנם מדובר בתבשילים שעבור קרניבורים ירגישו כמו תוספות צד, אך המנות גדולות ומשביעות ומאוד טעימות.

ומה לגבי השניצל? ובכן, אין הרבה מה להרחיב, מדובר בקציצה שטוחה מסייטן עם ציפוי נחמד, בלחמניה עם ירקות, חמוצים ורטבים. מי שלא אכל שניצל מזה עשור אולי יהנה מהחיקוי הזה, אבל אנחנו נמליץ גם לטבעוניים וגם לאוהבי הבשר לטעום מהתבשילים המיוחדים של המסעדה, רובם טעימים ומספקים מבלי לנסות להזכיר טעם אחר בכוח.

כאמור, עם כל עסקית מגיע גם קינוח של מלבי מצוין (עם קוקוס, בוטנים ופיסטוקים). המלבי הזה מוצלח מספיק בשביל לא להרגיש כלל בחסרונו של חלב במנה. אולמות אירועים שמתעקשים להחליף חמאה במרגרינה כדי לשמור על כשרות - ככה עושים את זה כמו שצריך, בלי לחנוק את האורחים שלכם ואפילו להשאיר להם טעם של עוד.

לסיכום, בנוגע לעסקיות החדשות של המסעדה, מדובר באוכל שזול יותר להזמין מאשר לבשל בעצמכם. על אף היות התפריט טבעוני לחלוטין, העסקיות של 17J ממלאות, מנחמות ומשביעות. זה כנראה לא התפריט שיפתה את הקרניבורים הנהנתנים מביננו לעבור צד, אבל עבור תושבי העיר הטבעונית הראשונה בעולם מדובר בתפריט מנצח, ומאוד משתלם.

ירמיהו 17, תל אביב

א׳-ה׳ 10:00-23:00, ו׳- 09:00-16:00

כשר


 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...