מבין שפע המטבחים המיוצגים בסצנת הקולינריה המקומית, המטבח הקוריאני זוכה לייצוג מועט, כמעט לא מורגש. למי שמכור לטעמים החריפים-מלוחים שמגיעים מחצי האי הנפלא הזה בצפון מזרח אסיה, כל תוספת למצאי המדולדל של אוכל קוריאני שניתן למצוא בארץ היא לא פחות מסיבה למסיבה.
המטבח הקוריאני עשה כניסה איטית עד כדי ייאוש לישראל, כשמסעדה אחת נפתחה בירושלים לפני כמה שנים ונסגרה מאז, ומנות מהמטבח הקוריאני חלחלו בהדרגה לתפריטים של מסעדות אסייתיות, כשחומרי גלם מקוריאה הלכו ונעשו זמינים. המוני ישראלים שביקרו בקוריאה לטיול או עבודה כבר נחשפו לפלא של המטבח הקוריאני, אך מה שהגדיל את הביקוש למנות הפוטגניות שלו הוא דווקא חלחול התרבות הקוריאנית לישראל דרך סדרות הדרמה הקוריאניות ומוזיקת הפופ שבוקעת מדרום קוריאה והפכה לשם דבר ברחבי העולם. לפני כשנתיים נפתחה מסעדה קוריאנית ראשונה בתל אביב - קימצ'יז וכעת מצטרפת אחת נוספת.
מסעדת JMT שפתחה את שעריה בסוף השבוע האחרון, ברחוב אחוזת בית מזכירה יותר מכל את המזללות העממיות של סיאול, מקום לא גדול עם כמה מקומות ישיבה, מטבח פתוח וחלל צר עם הושבה על כסאות בר. עיצוב ניאוני ומגניב הנעזר בגימיקים חמודים כמו תפריטים המגיעים בתוך מארז של קלטת וידיאו, פריט שרבים מהסועדים הצעירים כנראה לא ראו מעולם.
התפריט עצמו מציע מנות קלאסיות מהמטבח הקוריאני, כאלו שניתן לפגוש בכל מסעדה עממית בסיאול, לצד מנות השייכות לתחום אוכל הרחוב ונמכרות לרוב בדוכנים ייעודיים. אנשי המקום מכינים בעצמם חלק מחומרי הגלם והמרכיבים כמו הקימצ'י, כרוב מותסס במחית פלפלים וסויה, וכן עושים שימוש ברטבים ותבלינים קוריאניים כמו רוטב הברביקיו הקוריאני (סמג'אנג) ומחית הפלפלים האדומים המקומית (ג'וצ'וג'אנג). התוצאה היא שילוב הטעמים המיוחד של המטבח הקוריאני, שנע בין חריף למלוח באיזון עדין.
התחלנו את הארוחה עם פאג'ון (48 שקלים), פנקייק קוריאני שעשוי מקמח תפוחי אדמה, פלפל אדום, שום וקימצ'י ונמכר לרוב בדוכני רחוב כשהוא חתוך למשולשים קטנים. הפאג'ון של JMT קצת מזכיר בצורתו פיצה אך הטעם שלו רחוק שנות אור מהמאפה האיטלקי והוא פתיחה מצויינת לארוחה. המשכנו עם גימארי (26 שקלים לשלוש יחידות), חטיף אצות סושי מטוגן וממולא באטריות וירקות בעל מרקם קרנצ'י ומילוי רותח ומנחם. אחרי המנות הראשונות חלקנו רול של גימבאפ (62 שקלים), הסושי הקוריאני הרחב שנבדל מעט מהגרסה היפנית בסוגי המילוי והטעמים. הרול שהזמנו היה במילוי בשר בבישול ארוך וירקות מוחמצים והיה נהדר. במקום נמכרות גם קערות של ביבימבאפ, מנה הכוללת אורז, ירקות ובשר בהרכבה עצמית (68-79 שקלים), אך מרוב אפשרויות אחרות בתפריט לא הגענו לנסות אותן.
המשכנו עם קלאסיקה אחרת מהמטבח הקוריאני, הטוקבוקי (62 שקלים) שנמכר במקום גם כמנת צד וגם כמנה בפני עצמה עם הקרמה של גבינה, עוגות דגים קטנות, ביצה עלומה ורוטב חרפרף ונפלא. לאחר מכן הגיעו כנפיים קוריאניות מטוגנות (34 שקלים לארבע יחידות), מנה קריספית בטירוף של עוף שנמכרת בקוריאה במסעדות קטנות לצד כוס בירה, והיו קצת רותחות מדי, אך מעולות. למנה עיקרית חלקנו דה ג'י פאי (79 שקלים), מנה של שניצל שמקורה בטאיוואן אך פופולרית מאוד בקוריאה. מדובר בחזה עוף דק ועצום שמטוגן עם ציפוי זהוב ומתובל, בטעם שונה מאוד מהשניצל הנאכל במחוזותינו, ומוגש לצד קולסלואו אסייתי מרענן. חשוב לציין שמדובר במנה עצומה.
לקינוח הזמנו מנה של בונגפאנג (42 שקלים), מעיין וופל, או סופגניות קטנות בצורה של דג ממולאות ממרח שעועית אזוקי מתוקה (כן, כן) דבר שקצת יכול לאתגר את החיך, אך שווה את הטעם שבעיני הוא נפלא.
ל-JMT יש עוד שלל טריקים חמודים, האפשרות לקנות צנצנת קימצ'י הביתה למשל, אך מה שמבריק במזללה הקטנה הוא לא העיצוב המגניב ולא מנות אוכל הרחוב שחלקן מעולם לא פגשנו בישראל, אלא הדיוק והקרבה לטעמי המקור, באופן שמעלה את התחושה שאינך נמצא במרכזה ההיסטורי של תל אביב אלא ברחוב צדדי וצר בסיאול. המנות לא מנסות להתחנף או לקלוע לטעם הישראלי אלא מביאות את גרסת המקור כמו שהיא, חריפה, משונה מעט אך מיוחדת ונפלאה כמו המטבח הקוריאני עצמו.
JMT
אחוזת בית 3 תל אביב
03-5783696
שעות פעילות: ראשון-שבת: 12:00-23:00