הסגר השלישי נכנס, ואיתו ההנחיות של למידה מרחוק. הילדים נמצאים כל היום בבית והרעב רק הולך וגובר. שניצל וצ'יפס, פיתה עם שוקולד, פסטה ללא רוטב , דגני בוקר, חטיפים עתירי סוכר ונתרן הם רק חלק מהמזונות שהילדים שלנו אוהבים לאכול.
האם ניתן להקנות לילדים הרגלי אכילה בריאים ומאוזנים בתקופה מאתגרת זו? כמובן. זה דורש סבלנות, אורח רוח ויצירתיות. איך אנחנו, ההורים, יכולים להכניס קצת פלפל לתוך הארוחות מבלי להיכנס למאבקי כוחות מיותרים עם הילדים?
הסבירו להם את החשיבות של אכילה בריאה - קיימות סיבות רבות למה חשוב להקפיד על תזונה בריאה אצל ילדים. בין השאר כדי לממש את פוטנציאל הגדילה של הגוף, בניית עצמות שלד חזקות, פעילות תקינה של מערכות הגוף, ובהן מערכת החיסון ומערכת העצבים , צמצום ומניעת הפוטנציאל לסכרת, השמנה ומגוון ומחלות אחרות. ילדים אוהבים שמתייחסים אליהם כמו גדולים, שמסבירים להם את משמעות הדברים. המטרה היא ללמד אותם הרגלים בריאים כבר מגיל צעיר, ולמרות שהילדים עקשניים, עם סבלנות ויצירתיות אפשר לפתוח בפניהם עולם חדש ובריא שלם ובריא.
דוגמא אישית – ילדים שמים לב להכל. הם מסתכלים עליכם, בוחנים אתכם, רואים איך אתם מתנהגים ומחקים גם את ההרגלים שאתם פחות אוהבים בעצמכם. כדי ללמוד ילד הרגלי תזונה נכונים, ההורה הוא הדוגמא הכי טובה לכך.

שתפו את הילדים בהכנה – לכו איתם לקניות, תנו להם לבחור ירקות ופירות והראו להם את השפע האדיר שקיים בצבעים ובמרקמים, ילדים נוטים לאכול מאכלים שהם הכינו.
יצירתיות - הטעם הוא עניין מכריע במיוחד כשאנחנו מדברים על אוכל, אבל ניתן כבוד גם לגיוון ועיצוב מקורי. ילדים אוכלים עם העיניים, וגם אנחנו המבוגרים. האוכל תמיד הופך לטעים יותר, מפתה ומזמין כשהוא מוגש בצורה יפה. שתפו את הילדים בסידור השולחן, בקישוט המנות, והפכו את הארוחה לחגיגה לעיניים שתהיה מושכת ואטרקטיבית ותפתח לילדים את התיאבון והחשק לטעום מזונות חדשים.
לא להתייאש כשהם לא רוצים - טעם זה דבר נרכש, טעימה חד פעמית לרוב לא מספיקה ולכן אל תלחצו שהילד אומר "לא טעים לי". תנו להם לנסות שוב (לא בכפייה) כי אי אפשר לדעת מתי הילד שלכם ירצה מזון חדש.
תהליך שינוי בריא בבית הוא חשוב מאוד, ואין קסם, זו עבודה. אם זו המטרה שלכם, היו סבלניים, שאפתניים ויצירתיים, ועשו זאת באהבה.
הכותבת היא נטורופתית ומאמנת כושר