המספרים מזנקים: לראשונה בארה"ב - יותר מ-3,000 מתים מקורונה ביממה

לקראת החלטת ה-FDA לגבי אישור החיסון של פייזר, אתמול מתו 3,250 בני אדם מהנגיף • בתוך שבועיים: עלייה של 18% במספר החולים המאושפזים במדינה

חולה קורונה בבית חולים בממפיס שבמדינת מיזורי, ארה"ב, בחודש שעבר // צילום: איי.פי. // חולה קורונה בבית חולים בממפיס שבמדינת מיזורי, ארה"ב, בחודש שעבר ,
חולה קורונה בבית חולים בממפיס שבמדינת מיזורי, ארה"ב, בחודש שעבר // צילום: איי.פי. // חולה קורונה בבית חולים בממפיס שבמדינת מיזורי, ארה"ב, בחודש שעבר

מגפת הקורונה לא מראה סימני האטה ברחבי העולם, וגם בארצות הברית המצב לא שונה, לאחר שאתמול (רביעי) מתו מהנגיף 3,250 בני אדם ביממה אחת – כשלראשונה מספר המתים היומי חוצה את ה-3,000 איש. מדובר בשיא מתים יומי חדש במדינה.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      ביידן, אתמול: 100 מיליון חיסונים לקורונה ב-100 הימים הראשונים לכהונתי // צילום: רויטרס

      המספרים המאמירים, שכוללים גם 226,762 בני אדם שאובחנו כמאומתים חדשים לנגיף, מביאים לעומסים גדולים מאוד על מערכות הבריאות ברחבי ארצות הברית, במיוחד בנקודות שבהן יש התפרצות גדולה של המגפה, עד כדי תפוסה מלאה או כמעט מלאה בבתי החולים. בכמה בתי חולים בקליפורניה דיווחו כי לא נשארו להם בכלל מיטות במחלקות לטיפול נמרץ. כיום מאושפזים בארה"ב 106,217 חולי קורונה, עלייה של 18% בהשוואה לנתונים מלפני שבועיים.

      מומחים רפואיים הזהירו כי המצב עלול להחמיר בשבועות הקרובים בשל תנאי מזג האוויר החורפי, במיוחד אם האמריקנים ייצאו לטייל או להתקהל בהמוניהם במסגרת תקופת החגים הקרובה, בהם חג המולד וראש השנה האזרחית החדשה.

      חולה קורונה בבית חולים בממפיס שבמדינת מיזורי, ארה"ב, בחודש שעבר // צילום: איי.פי.
      חולה קורונה בבית חולים בממפיס שבמדינת מיזורי, ארה"ב, בחודש שעבר // צילום: איי.פי.

      הנתונים הגבוהים מתפרסמים על רקע דיון שבו אמור להתקבל האישור הסופי לחיסון של פייזר, מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) פרסם מסמכים מהם עולה כי אין ממה לחשוש מיעילותו או מהביטחון ממנו. ה-FDA צפוי להעניק את אישורו לחיסון של החברה בשישי או בשבת, כשהחיסונים עצמם יינתנו לראשונה כבר בתחילת השבוע הבא, בראשון או בשני. נשיא ארה"ב הנבחר, ג'ו ביידן, הכריז כבכוונתו להעניק 100 מיליון חיסונים במדינה ב-100 הימים הראשונים לכהונתו.

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר