חובבי פנקייק מושבעים כמוני יצעדו ברגל מצפונה של העיר ועד דרומה בשביל הפנקייק המושלם. מהיום בו טיילתי במשך שעה ו-18 דקות במורד השדרות של ניו יורק, חוצה רחובות ושכונות רק בשביל הביס המושלם מהפנקייק האולטימטיבי, הבטחתי לעצמי שיבוא יום ואכין אותו בעצמי, לעצמי.
ובכן, קבלו את המתכון לפנקייקים הכי מפורסמים בניו יורק מבית ״קלינטון סנט בייקינג אנד קו״ בגרסה הביתית והמקומית.
רשימת חומרים לכ-10 פנקייקים קטנים ושמנמנים:
2 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר
1 כוס ריוויון או יוגורט (250 מ״ל)
4 כפות חמאה מומסת ומצוננת
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוסות קמח רגיל
2 ו-1/2 כפיו אבקת אפיה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
מעט חמאה לשימון
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים בעזרת מטריפה או מקציפים בעזרת מיקסר ידני. כשנוצר קצף לבן מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף סמיך, מבריק ויציב.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל המרכיבים הנותרים למעט החמאה לשימון. כשמתקבלת בלילה סמיכה ועיסתית, מקפלים לאט לאט את קצף החלבון פנימה עד שנוצרת תערובת אוורירית.
מחממים מחבת פנקייק או מחבת נון- סטיק אחרת, משמנים במעט חמאה, יוצרים פנקייקים משתי כפות תערובת כל אחד.
מנמיכים את הלהבה כדי לאפשר לפנקייק להיעשות מפנים. הופכים וממתינים עד שפנים הפנקייק עשוי. זוללים חם בליווי פירות וסירופ מייפל.